Slika je simbolična.
Pomurski otroci se bodo lahko tudi letos odpravili na letovanje v počitniški dom v Baški. Na voljo je pet razpisanih terminov, prijave so že odprte.

Tudi letos so se v Društvu prijateljev mladine Murska Sobota odločili, da s pomočjo namenskih sredstev Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije organizirajo letovanje za otroke v Baški na otoku Krku. 

Zdravstveno letovanje otrok v Baški

Letovanje v otroškem počitniškem domu v Baški je namenjeno vsem otrokom od 5 do 19 leta starosti.

Ker se organizira s pomočjo zdravstvenih organizacij je namenjeno predvsem otrokom in mladostnikom, ki so bili v preteklem letu, torej v obdobju od 30. januarja 2021 do 11. marca 2022, večkrat hospitalizirani ali so bili pogosteje bolni.

To pomeni, da imajo dva ali več zapisov o bolezni ali morebiti hospitalizaciji.

Pet različnih terminov

Kot je v objavi zapisalo Društvo prijateljev mladine Murska Sobota, bo letos za pomurske otroke na voljo pet različnih terminov, in sicer termini bodo razdeljeni po posameznih Upravnih enotah, trajali pa bodo vse od 1. julija do 20. avgusta.

Tako si sledijo termini letovanja: 

  • Upravna enota Lendava: 1.7 - 11.7
  • Upravna enota Murska Sobota I. izmena: 11.7 - 21.7
  • Upravna enota Murska Sobota II. izmena: 21.7 - 31.7
  • Upravna enota Gornja Radgona: 31.7 - 10.8
  • Upravna enota Ljutomer: 10.8 - 20.8

Cena otroškega letovanja

Ker je namen letovanja, da se otrokom omogoči morje, veselje in zdravo okolje se na ZZZS vsako leto trudijo, da ponudijo čim nižjo ceno letovanja, oziroma se letovanje delno financira s pomočjo zdravstvenega zavarovanja. Je pa potrebno za nižjo ceno letovanja pridobiti napotnico od osebnega zdravnika. 

Letošnja ekonomska cena letovanja tako znaša 390 evrov. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije otrokom z napotnico krije 283,30 evra letovanja, starši otrok pa prispevajo še 106,70 evra.

Na letovanje se lahko sicer prijavijo tudi otroci, ki ne izpolnjujejo zgoraj navedenih pogojev, torej brez napotnice. V tem primeru starši za letovanje svojega otroka plačajo polno ceno letovanja 390 evrov. 

Prijava na letovanje

Prijavnice za letovanje lahko pridobite v ambulanti osebnega zdravnika otroka.

V celoti izpolnjeno in podpisano prijavnico pošljite skenirano na elektronski naslov: [email protected] ali po pošti na naslov: DPM M. Sobota, Trg Zmage 4, 9000 Murska Sobota. Izpolnjeno prijavnico lahko odložite tudi v poštni nabiralnik pred vhodom v pisarno (drugo nadstropje).

Izpolnjeno prijavnico dostavite najkasneje do 6. junija 2022.

Pisarna društva bo odprta v času uradnih ur od 23. maja naprej, in sicer ob ponedeljkih od 8. do 10. ure ter ob sredah od 14. do 16. ure.

Za več dodatnih informacij jih lahko pokličete v času uradnih ur na telefon: 02 534 86 72 ali 031 347 221.

Prav tako do 6. junija zbirajo prijave za voditelje na letovanju v Baški. Vse zainteresirane, ki bi želeli voditi skupino na letošnjem otroškem letovanju vabijo, da se jim pridružijo.

Vloge s kratkim življenjepisom se lahko pošljejo na: [email protected]

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice