Tudi ta konec tedna prinaša v Mursko Soboto bogato kulturno in športno dogajanje, na svoj račun pa bodo prišli tudi najmlajši.

Petek in sobota v Murski Soboti bosta spet glasbeno, otroško in športno obarvana. 

Igrivo jezero

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota vabi na dan športa in zabave na Soboško jezero. 

To soboto, 24. julija, bodo med 10. in 20. uro poskrbeli za zabavo, športno dogajanje in animacijo na in ob vodi.

Čakajo vas:

  • zorb,
  • nogomet na milnici,
  • vožnja s kajaki in kanuji,
  • supanje,
  • pedolino,
  • leseni vrtiljak s košarami,
  • lesena igrala,
  • XXL tarča,
  • vodna drča in drugo.

Za obiskovalce Igrivega jezera je uporaba rekvizitov in igral brezplačna.

Vodni nogomet

Soboško poletje

Oder na Trgu kulture bo jutri, v petek, 23. julija, ob 21. uri zasedla mlada dinamična zasedba Joker Out, ki jo sestavljajo Bojan Cvjetićanin, Kris Guštin, Jan Peteh, Matic Kovačič in Martin Jurkovič.

Ljubljanska peterica Joker Out že nekaj časa opozarja nase z inovativno in udarno glasbo ter estetsko prefinjenimi videospoti.

Po letih kaljenja – nase so prvič opozorili leta 2017 z zmago na Špil ligi v Kinu Šiška ter skladbama Kot srce, ki kri poganja in Omamljeno telo – so se konec leta 2019 povezali s glasbenim producentom Žaretom Pakom in videoproducentom Markom Pircem. 

Nastopajo ob največjih slovenskih in balkanskih izvajalcih, kot so Big Foot Mama, Siddharta, Hamo & Tribute 2 Love, S.A.R.S in drugi.
 

Otroška lutkovna predstava: Muca Copatarica

Že v soboto, 24. julija, ob 10. uri na Trg kulture vabi otroška predstava v izvedbi Gledališča Labirint. 

Zgodba o Muci Copatarici, ki je v petdesetih letih od nastanka postala pravi slovenski mit literature za otroke, nas s svojo priljubljenostjo med otroci še vedno navdušuje in nas navdihuje z mislijo, da so nekatere najlepše in najbolj uspele stvaritve v osnovi pravzaprav sila preproste.

Zgodba Muca Copatarica  skozi otroške oči spregovori tudi o šovinizmu in nestrpnosti, ki se zaradi družbene brezbrižnosti poraja in hitro razpase že med samimi otroci.

Ob koncu zgodbe otroški junaki sami razrešijo medsebojna nesoglasja in v ospredje se znova postavi humana in prijateljska dimenzija človeške nravi.

Miškino gledališče

Skrito dvorišče

Na dvorišče Hranilnice prekmurskih dobrot pa v soboto, 24. julija, ob 21. uri prihaja Blues Experience.

Blues Experience prinaša sodelovanje slovenskih jazzovskih in bluesovskih glasbenikov različnih generacij, ki ljubijo blues. Julijan in Zlatko sta gonilna sila Prismojenih Profesorjev Bluesa, Marko je svetovno znani jazzovski pianist, ki že leta živi v New Yorku, Igor in Tadej pa sta vsestranska glasbenika, ki sodelujeta v številnih projektih: Fake Orchestra, Boris Cavazza Quintet, Klemen Slakonja & Small Band in drugi.

Fantje so sklenili, da imajo bluesa dovolj in da bi se ga radi osvobodili, saj oznaka blues izhaja iz angleške besede blue, ki poleg barve pomeni tudi žalost in melanholijo.

Edini način je, da ga skupaj zaigrajo. Saj, kot je nekoč pronicljivo izjavil Bob Dylan: "Everybody is trying to get the blues, but the point is to get out of the blues." – "Vsi (glasbeniki) se trudijo dobiti blues, ampak bistvo je priti iz bluesa."

Zasedba sestavljajo Julijan Erič, Zlatko Đogič, Marko Črnčec, Igor Leonardi in Tadej Kampl.

Vabljeni na dogodke, ki jih ta konec tedna prinaša mesto.

Organizator dogodkov je Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice