Po novih navodilih ministrstva za zdravje so reorganizacijo v smislu ločene obravnave pacientov, ki so potencialno okuženi z novim koronavirusom, naredili tudi v Zdravstvenem domu Murska Sobota.

Z današnjim dnem se začasno dosedanji način obravnave v okviru ambulante družinske medicine ukinja, za zdravstveno obravnavo pacientov se vzpostavlja ločena obravnava pacientov glede na stopnjo tveganja.

Dve ločeni ambulanti

Začasno tako delujeta za obiske pacientov 2 ambulanti: Vstopna ambulanta za COVID-19 in Ambulanta za preglede brez znakov okužbe dihal
 

Vsi pacienti z znaki okužbe dihal z ali brez vročine, se tako morajo oglasiti na vhodu s Kopališke ulice v ambulanti za COVID-19 na mestu, kjer je postavljen zabojnik. Ambulanta deluje 24 ur na dan.

Vsi ostali, ki pa nimajo znakov okužbe dihal pa bodo obravnavi v prostorih bivše dežurne službe, vhod v stavbo splošne ambulante na Grajski ulici 24. Slednja ambulanta deluje od ponedeljka do petka med 7.00 in 19.00, neprekinjeno pa še vedno deluje Enota za hitre preglede v Urgentnem centru SB Murska Sobota. Enota za hitre preglede je dosegljiva na telefon: O2 512 38 0 

Osebni izbrani zdravnik, v kolikor ne izvaja dela v zgoraj opisanih ambulantah, v ordinacijskem času izvaia v svojih ambulantah administrativno obravnavo pacientov, brez fizičnega stika s pacienti, so sporočili v ZD Murska Sobota. 

Z jutrišnjim dnem se vzpostavlja tudi podoben način zdravstvenega varstva in obravnave za otroke in mladostnike.

Samo nujni zobozdravstveni posegi

Prišlo je tudi do začasne prekinitve izvajanja vseh zobozdravstvenih storitev pri vseh izvajalcih zobozdravstvene dejavnosti. Izvajajo se samo nujne zobozdravstvene storitve in to v okviru soboškega zdravstvene doma.

Info točka in triaža delujeta od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa med 8. in 12. uro. Po telefonu so dosegljivi na: 02 534 13 16, in na elektronsko pošto: [email protected] za tiste brez znakov okužbe dihal ter [email protected] za tiste z znaki. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice