FOTO: Mediaspeed

Zdravstveni inšpektorat obvešča potrošnike o goljufivih praksah pri promociji prehranskih dopolnil za hujšanje, kjer neznano ali prikrito podjetje za promocijo izdelka ukrade fotografijo znane osebnosti, kateri doda še lažni intervju glede učinkovitosti tega izdelka.

Na Zdravstvenem inšpektoratu kot primer navajajo prehransko dopolnilo KetoDiet, kjer je bila za namen promocije prehranskega ukradena fotografija medijske osebnosti Lorelle Flego, ob tem pa so dodali še lažni intervju o učinkovitosti tega prehranskega dopolnila.

Predstavljanje oziroma oglaševanje izdelka se pojavlja preko pojavnih oken (reklam) ob obisku določene spletne strani in prihaja iz tega spletnega naslova.

Potrošnike zato opozarjajo, da naj ne nasedajo tovrstnim prevaram in pred nakupom vedno preverijo naziv in naslov ponudnika, ki je obvezen podatek pri prodaji izdelkov preko spleta.

"V primeru, da naziv in naslov ponudnika ni poznan, naročanje pa je možno  zgolj s klicem na telefonsko številko ali preko spletnega obrazca, lahko sklepamo, da gre za goljufivo prakso in za ponujanje izdelkov, katerih skladnost in varnost ne more biti preverjena, zato nakup izdelkov v takih primerih odsvetujemo," so še zapisali.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

kdo je to
Lorella Flego

apikabu (nepreverjen)

najbrž pa imajo nekaj resnice znane osebnosti...da so se podvrgle plastičnim operacijam in liposukciji, je definitivno. sicer pa se mi ta ženska gadi 100 na uro, obična vase azgledana kurbetina.

Starejše novice