Pri izboru za Miss Pomurja je očitno šlo za namerno zavajanje tekmovalk s strani organizatorjev.

Zmagovalki na tekmovanju za Miss Pomurja so organizatorji obljubili avto v uporabo za šest mesecev ter avtomatsko uvrstitev v finalni izbor za Miss Slovenije, kar nam je v telefonskem pogovoru potrdila tudi zmagovalka Mateja Kociper. Vendar pa očitno ni tako, saj so tekmovalke pol ure pred finalnim izborom od organizatorjev izvedele, da nagrade avtomobila ne bo, ampak bodo namesto tega dobile štiri dnevno silvestrovanje.

Zloraba blagovne znamke Miss Slovenije za Miss Sveta

Zataknilo se je tudi pri možnosti nastopa v finalnem izboru za Miss Slovenije. Na nas se je namreč obrnil uradni zastopnik in nosilec licence za Miss Slovenije, podjetje Miss World Slovenia, ki trdi, da je šlo v tem primeru za zlorabo blagovne znamke Miss Slovenije za Miss Sveta.

Plačila licenčnine ni bilo

Kot so nam povedali nosilci licence za Miss Slovenije, ki je zaščitena blagovna znamka, organizator Miss Pomurja ni nikoli plačal licenčnine za tak dogodek, niti ni stopil v stik z njimi, saj sami vsakega organizatorja preverijo, če izpolnjuje stroge pogoje organizacije.

"V primeru, da je organizator Miss Pomurja zavajal tekmovalke in zlorabil zaščiteno ime, bomo od njega zahtevali plačilo licenčnine, odškodnino, opravičilo tekmovalkam in javno opravičilo."

Obljubil nastop v finalu brez dogovora

Informacije smo preverili tudi pri enem izmed organizatorjev, Matjažu Špilaku, ki pravi, da je tekmovalkam res obljubil nastop v finalnem izboru za Miss Slovenije, vendar pa se z lastniki licence ni še nič dogovoril.

Vseeno možnost nastopa na Miss Slovenije?

Nosilci licence sporočajo, da v primeru, da če zmagovalka Mateja Kociper in obe spremljevalki v tej zlorabi in zavajanju niso zavestno sodelovale, jim bodo izjemoma ponudili možnost udeležbe na izboru za Miss Slovenije za Miss Sveta, seveda pod njihovimi pogoji in nikakor ne z direktno uvrstitvijo v finale Miss Slovenije.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
323232 (nepreverjen)

Ka je to za naslova?? ne moreš da verjameš.

Daddy_Cool

Pa če jih je nategno. Kak pa naj napišejo?

Gost (nepreverjen)

Kak se to dela?

pravična (nepreverjen)

Ma dajte no zmeraj nekomu nekaj ne paše...punce iz razočaranja marsikaj govorijo,saj jh ni nihče prisilil da se prijavijo..zdaj, ko niso dosegle nič pa veselo pljuvajo po vseh. To je samo dokaz kakšne so v resnici in žalostno, da ne vejo sprejeti poraza.

3232322 (nepreverjen)

Daddy_Cool si že kda čul za kulturo izražanja? Ta naslov je totalno nespodoben in primitiven. In si ga niti en resen medij ne bi privoščo.

a res? (nepreverjen)

A res si noben resen medij ne bi privoščil takega naslova?

Ha, ha.

http://www.finance.si/8806403/Kako-so-vas-politiki-nategnili-%C5%A1e-z-…

purde (nepreverjen)

Znankar se OLGA z avojon voze....

323232 (nepreverjen)

To ni primerljivo. To je kolumna, a res. Tam ima pisec nekoliko več svobode. V resno novico z resnim naslovom takšni izrazi ne sodijo.

Slovenistka (nepreverjen)

Beseda nategniti je v SSKJ pojasnjena tudi kot: nalagati, prevarati: že spet ga je nategnil; nikar ne dovoli, da bi te nategnil.

Jaz ne vidim težave v tem, če se uporabi za naslov.

bibibu (nepreverjen)

Olga je vedela zakaj mora narediti prireditev miss pomurja, da je privabila malo gostov za svojo prid.

323232 (nepreverjen)

Ob tem piše, da gre za žargonski izraz. Če je to kulturno izražanje, pa je drugo vprašanje. Meni se v kontekstu, kot je bilo uporabljeno tukaj, ne zdi. Ampak ... me ne preseneča, da večine ne moti, ker če pogledaš večino medijskih vsebin ... vidiš kaj vse večina tolerira.

pravična (nepreverjen)

napišeš resnico pol pa zbrišejo tvoj kementar..mislim halooo..kje je tu demokracija

pravična (nepreverjen)
Spukec (nepreverjen)

Kelko ge znan je Belecova nej organizatorka toga izbora ampak nesce drujgi in je izbor bil pac v Diani tak ka niti z nagrado nema nina pa tudi z ten avtojon je nega visiting ka bi se vozila

Gost (nepreverjen)

I tata bi sine.

Nategator (nepreverjen)

vse, vsako posebej ali le ene in koliko krat?

vajz (nepreverjen)

Šestmestna ali mesten. Naslof, oziroma izraz je več kak primeren. Dejansko je edijni odgovarjujouči. Zdaj, kak tebi tou zvuči je pa čista irelevantno.......

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice