Radio Murski val je že 27. leto izbiral in izbral Pomurko in Pomurca leta.

S pomočjo poslušalcev je postala Pomurka leta 2017 pevka Nika Zorjan s Petanjcev, ki je ena najobetavnejših mladih vokalistk v Sloveniji. 

V finalu letošnje Eme se je predstavila s skladbo Fse v prekmurskem narečju ter nastopila v vrsti radijskih in televizijskih glasbenih oddaj. S svojim petjem v narečju promovira domačo regijo in skrbi za ohranjanje prekmurskega jezika tudi v sodobni zabavni glasbi. 

Pomurca leta 2017 sta brata Dušan in Damjan Rajh iz Ljutomera. 

Oba uspešno nadaljujeta delo v družinskem podjetju Avto Rajh in sta letošnja prejemnika priznanja Obrtnik leta po izboru Obrtno podjetniške zbornice Ljutomer. Podjetje danes zastopa avtomobilski znamki Ford in Citroen ter zaposluje trideset ljudi. 

Izbirali med dvajsetimi kandidati

V letošnjem izboru Pomurke in Pomurca leta so poslušalci Radia Murski val izbirali med dvajsetimi kandidatkami in kandidati. Finalno glasovanje se je začelo v začetku decembra, poslušalci so skupaj oddali 7518 glasov. Na tretje mesto sta se uvrstila Nina Stegmüller, prostovoljka s Spodnjega Kamenščaka pri Ljutomeru in Peter Andrejčak, evangeličanski duhovnik na Hodošu. Drugouvrščena sta medičarka Jožica Celec iz Ratkovec in Boris Markoja, šahist iz Turnišča.

Naslova Pomurka in Pomurec leta 2017 so na Murskem valu razglasili na silvestrovo v oddaji Nedeljska kuhinja, slavnostna podelitev pa bo februarja na tradicionalni prireditvi. 

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pijancek

Ja, seveda, takšne ljudi rabi Prekmurje ! Murski val ??????? Kaj je že toooooooo ????????

Neko (nepreverjen)

nej ne nuca tebe smečenoga pa zmišlenoga penzionista nuca ka samo šinfate znaš

In reply to by pijancek

pijancek

Bog ne daj, da bi jaz NIKO šinfav. Ona je najboljša slovenska pevka, je li ?

In reply to by Neko (nepreverjen)

Desno (nepreverjen)

Pijanček!
Še za voščiti nima(š) jajc..., kaj da bi šinfal.
kaj si mi že danes voščil?
Daj ponovi voščilo za vse...

In reply to by pijancek

pijancek

Ne za vse, samo zate: modro, aktualno, resnično, štipendijsko !

In reply to by Desno (nepreverjen)

pijancek

Vidim, da je pri ženskah bila " STRAŠNA " konkurenca ! Ker ne poslušam Murskega vala, me zanima, kdo predlaga te kandidatke. Mi lahko kdo to pove ? Mogoče Neko ?

Neko (nepreverjen)

ti šinfate si zvezda sobote za tebe bi mogle glasovate

In reply to by pijancek

pijancek

Prosim, povej, kdo predlaga kandidatke.

In reply to by Neko (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Je mene tudi zanimalo, pa bom ti jaz odgovoril. Citiram: "...10 mesečnih glasovanj in decembra finalno glasovanje. Vsak mesec boste lahko izbirali med štirimi našimi predlogi. Med dvema ženskama in dvema moškima. Glasovali boste lahko samo za enega kandidata ali kandidatko ali 2 – eno kandidatko in enega kandidata. Svojega glasu pa ne boste mogli oddati obema kandidatkama ali obema kandidatoma. Radijsko glasovanje bo potekalo prvi ponedeljek v mesecu in bo trajalo 10 minut." Vir: http://www.murskival.si/izbiramo-pomurko-in-pomurca-meseca/

In reply to by pijancek

pijancek

Hvala za odgovor. A jaz sem večkrat preveč radoveden človek. Mene zanima ime in priimek osebe, ki je te kandidatke predlagala. Sem skoraj prepričan, da teh kandidatk niso predlagali vsi zaposleni na Murskem valu. Verjetno samo oseba, ki je vodila in bila odgovorna za to oddajo. A pri nas se večkrat vsi skrivajo. Poglej samo Sobotainfo. Zelo redki so novinarji, ki se pod svoj prispevek podpišejo ! Ostali pišejo pod " uredništvo ". Potem pa vohaj, kaj je kdo napisal. Na MMC - ju se novinarji podpisujejo, vsaj z inicialkami, če ne v celoti. V novem letu si želim, da se to zgodi tudi na Sobotainfu.

In reply to by A79 (nepreverjen)

—- (nepreverjen)

To te more bujti. Vidin ka se narodi iz leta v leto slabsa. Zenska konkurenca je mogla redno mocna biti ha??

pijancek

Kak te Peter Podlunšek ni prvi ?

VILI76 (nepreverjen)

Nika Zorjan na zemljevidi sveta v srednji šouli nej znala pokazati, ge je Slovenija... prava Pomurka leta!

pijancek

Naj te VRANA ne sliši !

In reply to by VILI76 (nepreverjen)

gremopogobe (nepreverjen)

To glasovanje je toliko vredno kot mačkin prdec !

MOREY (nepreverjen)

No in sedaj si je družina Rajh še kupila naslov Pomurca leta (velika dragocenost). Toliko podmuklosti, prevarantstva in pokvarjenosti kot ga najdeš v tej hiši, ga ni v Pomurju in ne v Sloveniji, še manj pa v tujini. Naj vprašajo in anketirajo lastnike avtomobilov, ki jih prodajajo in servisirajo in bodo dobili prevarante leta. Sicer je zgodba o pomurki in pomurcu leta totalno razvrednoten projekt, ki gre na škodo nekaj tistih, ki so si to res zaslužili.
Želim vam veliko uživanja pri naslednjem izboru. Radiu Murski val, pa si naj denar in dobro ime služi na bolj pošten način.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice