Danes dopoldan je na mostu do broda na Muri pri Krogu potekala slavnostna otvoritev prenovljenega mostu na cesti do broda.

Z otvoritvijo v okviru praznovanja občinskega praznika, je bil namenu predan še drugi obnovljen most na pomembni vstopni poti do območja Mure. Most je bil obnovljen v okviru projekta GO IN NATURE, ki se izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Madžarska v obdobju 2014 – 2020. 

Vrednost investicije je dobrih 65 tisoč evrov.

Most na poti do območja kroškega broda pri Muri predstavlja pomembno pridobitev za varen dostop do Mure na območju Kroga, ki je hkrati ena ključnih vstopnih točk v območje Nature 2000 in Biosfernega območja ob Muri, ki je predlagan za umestitev na UNESCo-v seznam v okviru programa Človek in biosfera. 

Ena glavnih interpretacijskih točk 

Na območju Kroga ob brodu tako nastaja ena glavnih interpretacijskih točk za naravno območje reke Mure, ki je pomembna naravna vrednota v širšem evropskem prostoru. Reka Mura je namreč tudi del t.i. Evropske Amazonke, ki zajema porečja Mure, Drave in Donave. Raztezajoč se preko Avstrije, Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Srbije, rečna pokrajina spodnjih tokov rek Mure, Drave in Donave oblikuje 700 kilometrov dolg zeleni pas, ki povezuje skoraj 1 milijon hektarjev dragocenih naravnih in kulturnih krajin. 

Čezmejna mreža ponudnikov trajnostne infrastrukture

Cilj projekta GO IN NATURE je vzpostaviti čezmejno mrežo ponudnikov trajnostne infrastrukture in programov za doživljanje naravnega okolja na trajnostni način v zavarovanih območjih narave v čezmejnem območju. V okviru projekta bo Mestna občina Murska Sobota s pomočjo evropskih sredstev iz programa Interreg uredila vstopno točko ob gramoznici v Krogu, interpretacijsko doživljajsko točko ob Muri pri brodu ter poti do in ob Muri. S tem bo omogočila naravi prijazno doživljanje sveta ob Muri za obiskovalce. 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Jo-jo (nepreverjen)

Gor je naveden zgolj "bla-bla".
Kdaj se začnejo graditi HE na t.i. Evropski Amazonki?

čarni vrag (nepreverjen)

Slovenija je res neverjetna. Tu v gozdu, bogu za hrbtom gradijo luxuzne mostove, ostala infrastruktura pa je da bog pomagaj. Še posebno v M. Soboti je stanje katastrofalno. Luknje na cestah kot v kakem bangladešu.

eh (nepreverjen)

če občina dobijla od Evrope pejneze za promocijo tradicije in turizma. Pa tej maust spada pod turizem do keroga bi naj prišlo kda do delali še kolesarsko pa mlin v Krauge.

Ge neven ka se non stop bunite ka naj drujgo delajo pa ne mečejo pejnez ta, če pa dobijo od Evrope za takšne namene te tau morejo napraviti.. Nemre lukenj krpati v soboti, bi pa rejsan bil skrajni čas za prenovo cejle sobote ka se ceste tijče al ok toga se tak včako nemo čepraf san še mladi.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Pekinška patka2 (nepreverjen)

EU denar ni naš denar? Mene vse stiska pri srcu, ko vidim kakšne bedarije se financirajo iz EU (tudi mojega!) denarja.
PS: pa pri tem ne mislim tega konkretnega projekta (mosta), ker ga ne poznam. Poznam pa marsikateri drugi projekt...

In reply to by eh (nepreverjen)

Bubek (nepreverjen)

Tou pa rejsan,ceste v Soboti so kak v Albaniji,upam ka de Jevsek tou enkrat skapiro!!!!

krmača (nepreverjen)

nej je bil on do penzije policaj ?

In reply to by Bubek (nepreverjen)

F (nepreverjen)

Gorenjci bi dali enoga z javnih del ka bi pobiro 5 eur za parkirnino za celi den pri muri, pa parkomat za mostom, enega javnih del pa pri rampi, da bi pobiral 3 eur za odrasle, 2 eur za otroke 1 eur za male pse pa mačke ,1,5 pa za velke, ka bi zdigno rampo prek mosta. Potem pa še za brod. Za 3 čevape kak se šika pa 10 eur. Še dobro ka smo f prekmurji, ka gradimo z evropskimi denarji, ki jih pošiljamo s slovenistana. Ka o ton kolko točk bi napravili gorenjci okoli kamešnice ne gučimo. F soboti imamo vsaj koše za smeti, pa smetari te pozdracijo, pa za to ne plačaš nič, razen položnice za dežecnico.

Starejše novice