Nova kolesarska povezava na obmejnem območju Slovenije in Madžarske.

Svojemu namenu je bila predana kolesarska povezava med Andovci in Budinci. Izgrajen odsek 1,29 kilometra kolesarske steze poteka preko notranjosti Andovcev, nakar zapusti naseljeni del in se nadaljuje vse do slovenske meje.

Kot pojasnjujejo v Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, je investicija bila potrebna, ker je bilo cestišče, ki poteka v notranjosti Andovcev in je bilo delno gramoznate strukture, delno pa prekrito z asfaltnim makadamom, že v zelo slabem stanju, cesta pa se je izven naselja nadaljevala kot kolovozna pot med gozdovi vse do slovenske meje.

Oživljanje turizma in razvoj regije

Z investicijo je bila uresničena primerna cestna povezava obmejnega območja za tukajšnje prebivalstvo, za turistične ponudnike in za turiste, ki obiščejo pokrajino.

Cilj investicije je bil tudi, da se z vzpostavitvijo celovitega sistema za usmerjanje obiskovalcev v turistično ponudbo slovensko-madžarskega obmejnega območja vključijo tudi ta območja ter da bi podprli združevanje razpršenih znamenitosti v enotno atrakcijo in razvoj te v enoten in kompleksen turistični produkt.

Péter Balázsy, direktor Urada samouprave Železne županije, vodilnega partnerja projekta, je izpostavil, da je poglavitni cilj obmejnih projektov, povezati ljudi, ki živijo na obeh straneh meje ter pripomoči k nadaljnjemu oživljanju turizma, ki služi razvoju regije.

Investicija je sicer bila izvedena v programu sodelovanja Interreg V-A Slovenija- Madžarska, v okviru projekta Guide2Visit (SIHU101), ki ga je prijavil Urad samouprave Železne županije, s sofinanciranjem Evropskega sklada za regionalni razvoj in podporo madžarske države. V razpisu je kot partner v izgradnji kolesarske povezave sodelovala Nacionalna družba za razvoj infrastrukture (NIF Zrt.).

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ezlek (nepreverjen)

Naslov bi moral biti: Nova kolesarska steza na Madžarskem. Ker je zgrajena od Andovec do meje. Od meje do Budinec pa bo v drugem stoletju(ali pa nikoli). Pa sem že najprej pomislil, da se je v MO MS kaj zgodilo.

Starejše novice