Na Markovem sejmu tudi tokrat živahno, s pestro izbiro izdelkov in pridelkov.

Včeraj, na god svetega Marka so Občina Beltinci, Zavod za kulturo in turizem Beltinci in Javno komunalno podjetje Komuna Beltinci v Beltincih pripravili Markov sejem

Zgodovinski viri pravijo, da so Beltinci trške in tržne pravice dobili že v času vladanja cesarice Marije Terezije. Svoj čas so se tam odvijali tudi drugi sejmi, a najdlje se je obdržal prav Markov sejem. Pred nekaj leti ga je turistično društvo obudilo in od tedaj vsako leto pridobiva na veljavi. 

Dobro obiskan je bil tudi letošnji dogodek. Na stojnicah je svoje izdelke ponujalo 25 rokodelcev, kar nekaj jih je bilo domačih. 

Bogato obložene stojnice

Obiskovalce so ves dan vabile bogato obložene stojnice, ob katerih so lahko kupili najrazličnejše izdelke in pridelke, na primer mesne dobrote, pletene košare iz šibja ter sadike in semena. Prav tako so v ponudbi bili še lončeni izdelki, med, medičarski izdelki, pleteni izdelki iz slame, spominski, ročna dela, izdelki domače obrti in drugi uporabni izdelki.

Predstavili so se socialno podjetje ZIRAP Beltinci z zelišči in trgovina Kalia Beltinci s svojo bogato ponudbo spomladanskih sadik, medtem ko je rokodelec Jože Mertük iz Beltincev prikazal koritarstvo; krničke in druge lesene izdelke. Članice Turističnega društva Beltinci pa so seveda poskrbele za slastne langaše. 

Za dobro vzdušje skrbela Plej banda Böltinci

Ves čas sejma je potekal kulturni in zabavni del sejma, zaigrala je namreč Plej banda Böltinci, ki deluje pod okriljem KUD Beltinci. Na oder so stopili še pevski zbori iz vseh vasi občine Beltinci, med njimi mešani pevski zbor Društva upokojencev Beltinci. 

Markov sejem je sicer obiskal tudi župan občine Beltinci Marko Virag, ki je nagovoril zbrane. Poudariti velja, da je letošnji dogodek bil še posebej pomemben, saj je naselje pred več kot 200 leti dobilo trške pravice in pravico do sejmov. Sodeč po obisku je bil velik uspeh, gotovo pa bo rasel in se bogatil tudi v prihodnje.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
NAŠ ATI JE PRAVO (nepreverjen)

Najbole se mi vijdi ka mamo župana Markoja či smo ža marki naj bou tudi naš župan Marko...

puurdi (nepreverjen)

ka pa naši so ga nej bilij na ton senji ?

Starejše novice