Regal - Trgovina z novo namero za prevzem Panvitinih družb.

Družba Regal - Trgovina, ki je največji lastnik Panvite in ki je že lani s prevzemnima ponudbama povečala svoj delež v Panvitinih družbah, je danes objavila novo namero za prevzem družb Panvita in Panvita mesnine. V omenjenih družbah ima prevzemnik skoraj 72-odstotni lastniški delež, zdaj ga želi očitno še povečati.

Prevzemna ponudba za vse delnice družb Panvita in Panvita mesnine

Kot izhaja iz danes v časniku Delo objavljenih namer za prevzem, namerava družba Regal - Trgovina za svoj račun in za račun oseb, s katerimi deluje usklajeno, dati prevzemno ponudbo za vse delnice družb Panvita in Panvita mesnine.

O prevzemni nameri je družba, katere direktor je Jožef Horvat, že obvestila tudi Agencijo za trg vrednostnih papirjev, varuha konkurence, upravo obeh družb in zaposlene.

V lanskih prevzemnih ponudbah je družba Regal - Trgovina v Panviti in Panviti mesnine pridobila po nekaj več kot petino delnic in lastništvo zvišala na 71,83-odstotni delež v Panviti oziroma na 71,81-odtsotni delež v družbi Panvita mesnine.

Regal - Trgovina je v prevzemni ponudbi nastopala tudi v imenu družb Imo-Real iz Murske Sobote in Imo-Rent iz Mačkovcev. Za delnico Panvite je ponujala 13 evrov, za delnico Panvite mesnin pa pet evrov.

Regal - Trgovina je bila sicer že pred objavo prevzemne ponudbe največji lastnik družbe Panvita, ki je obvladujoča družba skupine Panvita.

Čisti dobiček družbe Panvita lani poskočil

Družba Panvita, katere predsednik uprave je Peter Polanič, ki je tudi predsednik uprave skupine, je v letu 2020 ustvarila prihodke od prodaje v višini 6,8 milijona evrov, kar je štiri odstotke manj kot v letu 2019, čisti dobiček pa je precej poskočil. Potem ko je v letu 2019 znašal 136.000 evrov, je v letu 2020 nanesel 654.000 evrov.

Skupina, v kateri je poleg Panvite še šest družb s področja kmetijstva in trgovine, tri s področja mesa in mesnih izdelkov ter ena s področja energetike, je leto 2020 končala s 44,62 milijona evrov prihodki od prodaje in z 829.000 evrov dobička, izhaja iz objave na Ajpesu.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jajomat (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Jožef Horvat legenda, vsaka čast

. (nepreverjen)

Telko do mućkali, ka orban fse dol pokupi, pa bojo lahko samo traktore vozili.

Labdopojo (nepreverjen)

Čmigo legenda, svaka čast

Cezar (nepreverjen)

kupuvlejo / odavlejo sami sebi, pralnica ?

738392 (nepreverjen)

Zahtevamo predkupno pravico države. Počivalšek??! Takoj. Če lahko pri hotelih, lahko tudi pri mesnici itd. Kje sta sedaj dvločineži, spet tiho

AF (nepreverjen)

ti si resno betežen.

In reply to by 738392 (nepreverjen)

pozorni (nepreverjen)

Gda de njin što na prste staupo? Sami sebej küpüvlejo, pa odavlejo. Pa tüdek tej dobičke so sumlijvo male. Vej san pa pozabo, ka so nedotaklijve. Viš, viš.

HojSS PRESS (nepreverjen)

Ena velika hobotnica, da se denar pretaka sem in taj dokler ne izgine !!!!
No, pa lahko se je hvalit z nekimi kvazi dobički, prevzemi in uspešnim poslovanjem, če imaš delavce na minimalcu ali še manj, da jim mora država še dodati, da dosežejo minimum od minimuma !!!!
Pa še mimogrede. V trgovini pa meso faktor cca 200 %, kot uvoženo, ki ni nič slabše !!!!!

iziBizi (nepreverjen)

Pomgrad ide Madžaron,
Panvite nišče nešče pa jo morejo sami meti :))

Hanz (nepreverjen)

Odkejt ti pa tou?

In reply to by iziBizi (nepreverjen)

d.d.. (nepreverjen)

počen so delnice od Simonine pa Jasnine ritkice,dan 17 eurof za delnico gda ta na borze

Starejše novice