Smo v času, ko začenjamo razmišljati o poletnih počitnicah s turistično agencijo.

Eni zato ker nas v to prisilijo sodelavci oz. delodajalci, ki morajo narediti letni plan koriščenja dopustov, drugi pa zato ker nas v teh časih, ko vreme po navadi ni preveč všečno razmišljanje o dolgih poletnih dnevih povezanih z morjem in soncem malce pogreje in polepša dan.

Razmišljanje o poletnih počitnicah s turistično agencijo v tem času pa ni samo prijetno ampak tudi zelo koristno. Če naše poletne počitnice splaniramo in rezerviramo več mesecev pred odhodom smo namreč deležni tudi številnih popustov oz. veliko nižjih cen.

Različne turistične agencije oglašujejo različne prednosti in ugodnosti ampak katera turistična agencija oz. organizator potovanj nam dejansko ponuja največ za naš denar?

Namesto vas smo prelistali aktualne poletne kataloge oziroma spletne strani vseh pomembnejših slovenskih in tujih organizatorjev potovanj in ugotovili, da nam največ, še posebej za nas Pomurke in Pomurce, ponuja naša domača turistična agencija Intelekta.

Karpatos - Apella

Kako smo prišli do tega zaključka o turističnih agencijah?

Če začnemo pri katalogih za Mediteran, jih večina izgleda podobno kot letaki nakupovalnih centrov, ki nam jih ob petkih v nabiralnik natlači naš poštar. Na eni strani obljubljanje uresničitve vaših sanj na drugi kartice zvestobe, popusti na akcije ipd. Intelektin katalog je estetski, pregleden in z objektivnimi informacijami.

Obisk in svetovanje. Večinoma pretirana, osladna prijaznost mladih, življenjsko premalo izkušenih deklet, ki ti berejo tekste z kataloga ali internetne strani. Pri Intelekti naravni in strokovni s številnimi drobnimi koristnimi informacijami iz osebnih izkušenj.

Kar se tiče izbire pri poletnih počitnic z letalom je ponudba pri vseh agencij bolj kot ne podobna, le turistična agencija Intelekta ponuja nekatere ekskluzivne poletne destinacije z direktnimi poleti iz letališča Ljubljana, ki jih ni zaslediti nikjer drugje. To so: Limnos - Grčija kot je nekoč bila, Hios – otok brezskrbnosti in lagodja, Skiatos – zeleni dragulj severnih Sporadov, Lezbos – otok s čudežno energijo in Likija –Turkizna obala antičnega sveta.

Hios - Vroulidia

Kaj pa najpomembnejše - cene?

Tudi tukaj je zopet absolutni zmagovalec Intelekta. Po mili volji lahko cele dneve primerjate cene in ne boste našli niti ene ponudbe, kjer Intelekta ne bi imela najpametnejše cene. Če pa se kdaj slučajno zgodi, da misliš, da imaš pametnejšo ceno, se na koncu izkaže, da je bila napaka, da cene še niso bile ažurirane ali pa da gre za vsebinsko popolnoma drugo stvar, npr. drug tip sobe.

Vsi se strinjamo, da nas k odločanju o poletnih počitnicah po navadi največkrat spodbudijo kakšne super ugodne oglaševane cene ali popusti, ampak dejstvo pa je, da nas nazadnje potem zanimajo le cene. Vendar ne kakršnekoli cene, ampak končne cene z vsemi obveznimi in neobveznimi doplačili.

In kako je z doplačili pri različnih turističnih agencijah?

Najpogostejši doplačili pri turističnih aranžmajih v tujino sta Zdravstveno zavarovanje z asistenco, ki v večini turističnih agencij stane od 15 do 20€ na osebo, pri Intelekti pa vam ga podarijo za 1€ na osebo na teden in Zavarovanje rizika odpovedi, ki npr. za družinske počitnice v vrednosti 2.000€, stane v večini agencij okrog 100€, pri Intelekti pa le 59€.

Nadalje je za nas Pomurce, ki se na letališče po navadi odpravimo z avtomobilom pomemben tudi strošek parkiranja. Nekatere soboške agencije prisegajo na odhode iz tujine, predvsem iz Gradca in Dunaja pri tem pa pozabijo omeniti stroške avstrijske vinjete, ki nas je večina nima in pa še posebej stroškov parkiranja ali pa le te omenijo šele, ko se že usedemo za pult in nam je večini težko vstati in se obrniti. Parkirišče na letališču v Avstriji, npr. Dunaju s sprejemljivo oddaljenostjo od terminala stane v poletnih mesecih za 7 dni  ca. 80€, medtem ko parkiranje pri odhodih iz Brnika pri turistični agenciji Intelekta za 7 dni dobite že za 25€.

Za vse tiste potnike npr. samske ter starejše ali mlajše pare, ki pa bi imeli raje organiziran prevoz do letališča pa le tega v večini agencij odsvetujejo, pa sprva nisem vedel zakaj, potem ti pa ob vztrajanju le povedo, da bi pri njih transfer od Murske Sobote do letališča Ljubljana stal kar 50€ na osebo, izveden pa bi bil šele ob pogoju, če bi prevoznik zbral vsaj 4 potnike. Pri turistični agenciji Intelekta ni za tak transfer nobenih pogojev, stane pa le 10€ na osebo na smer.

Oglasni prispevek

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice