Vlada bo podjetje Nafta Lendava, ki naj bi bila že nekaj mesecev insolventna, dokapitalizirala z desetimi milijoni evrov.

Potem, ko bo v podjetje pritekel svež kapital, naj bi v Lendavi že začeli z iskanjem strateškega partnerja. Finančno injekcijo je za finance.si uradno potrdila tudi ministrica za gospodarstvo Darja Radič‡. Kot poročajo na omenjeni spletni strani, naj bi vlada iz proračuna Nafti najprej namenila 6,5 milijona evrov, po rebalansu državnega proračuna pa še dodatnih 3,5 milijona evrov. Prav tako naj bi Geoplin svoje terjatve do lendavskega podjetja, ki so nekje v višini milijona evrov, spremenil v lastniški delež.

Neporavnanih obveznosti za 22 milijonov evrov

V kolikor se Nafta Lendava želi izogniti prisilini poravnavi ali stečaju, potrebuje vsaj deset milijonov evrov. Neporavnanih obveznosti je sicer še več, skupaj pa naj bi znašale okrog 22 milijonov evrov - v zadnjih treh letih so "pridelali" 13 milijonov evrov izgube. Sicer pa naj bi po dokapitalizaciji v družbi začeli iskati strateškega partnerja ali kupca. Vlada je družbo v preteklosti že želela prodati, kar pa je leta 2008 preprečil možen vstop strateškega partnerja, omenjal se je predvsem ruski Lukoil.

Vir: finance.si

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
itak

...edijna pametna poteza oranžno-Zares(ove) naveze: Žalig, Ferenčak, Radič in Golobič...ka Pahorov vojščak dr.mr.A. Horvat ne obvlada, mata Žalig pa Ferenčak(orhideja) v malon prsti...uči Drejček, uči, da ko zrasteš boš znau kak se dela...!!!...

mile82

Zanimivo... Nej smo še pred dobrin leton nucale 10 miljonov za Muro??...

only12345

paja.. nekaj takšoga... mislim ka celo o 4ih je bilo guča... ali zdaj ka do pustili ovima poslovnežema ka odkupita.. za -10 mio vrednosti... naya... bomo videli...drugače se mi zdi ta poteza pa brezvezna saj do pa dale kradnule ... :/ nej pa kaj pametnoga iz toga vopovlekli...

itak

...Nafta se more čimprle lousati državnoga lastništva...!!!...

garfild

Kak koli; jes Žaliki pa Ferenčaki ne bi dal Vanekove ovce čuvati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teva dva sta tak grabežlijviva kak vsa levičarska banda štera je na vladi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del pejnez de sigurno šel na Melince za nove Ferenčakove rastlinjake, katere postavla partneri od svoje ljubice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sicer pa, glavno , da se imamo radi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Popaj

Tak, zdaj pa hitro pejneze pa v lendavski fuzbal :)

only12345

vejpa ja... itak je že ta šlo malo morje €€€ :P ampak ti ni prav ali ? prav bi bilo če bi pravično se delalo nej pa ka se kradne.. ka pa se JE !

Starejše novice