Nadzorni svet RRA Mura za prokurista imenoval Benjamina Vrankarja iz Slovenskega regionalnega razvojnega sklada.

Kot nam je v telefonskem pogovoru povedal predsednik nadzornega sveta Regionalne razvojne agencije Mura Štefan Pavlinjek, so nadzorniki na današnji seji razrešili zdaj že bivšega direktorja Franca Gönca, ki je svoj odstop ponudil na ponedeljkovi seji Sveta pomurske razvojne regije.

"Upoštevali smo njegovo željo in odstop sprejeli. Ne zapušča le direktorske funkcije, ampak tudi podjetje in bo izzive iskal drugje," je še dejal Pavlinjek.

Nov prokurist Benjamin Vrankar

Nadzorniki so za prokurista imenovali Benjamina Vrankarja, sicer člana nadzornega sveta, ki zastopa največjega lastnika RRA Mura Slovenski regionalni razvojni sklad (SRRS). Vrankar je sicer na SRRS zaposlen kot vodja finančnega sektorja, med drugim pa je tudi predsednik nadzornega sveta Regionalne razvojne agencije Gorenjske.

Kazenske ovadbe zoper Krapca?

Po besedah predsednika nadzornega sveta RRA Mura Štefana Pavlinjeka so nadzorniki sprejeli tudi sklep, da novi prokurist razišče okoliščine do 30. junija 2015, ki so privedle do finančnih težav v podjetju. Do tega datuma je podjetje vodil Danilo Krapec, ki mu je nadzorni svet na zadnji seji odvzel prokuro in naložil vračanje nagrad za uspešnost za zadnja tri leta. V primeru ugotovljenih nepravilnosti, tako Pavlinjek, bodo vložene tudi kazenske ovadbe zoper Krapca.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jerbaš (nepreverjen)

Upoštevali smo njegovo željo in odstop sprejeli. Ne zapušča le direktorske funkcije, ampak tudi podjetje in bo izzive iskal drugje ...

Kdo upa staviti, da ima že drugje zrihtan posel?

old bulls red (nepreverjen)

Burka okrog red bulla ide dale.

Oprovin:
Če je kdo kriv v tej propadli zgodbi poleg Krapca, ki je špilal potrčkoja in po protekciji projekte talo raznin pavlinjekon in podlunškon so to nadzorniki.(hehe.. tej ga do zdaj tožili - vküp so krali, zdaj pa pač eden more biti kriv)

Zakoj? Ker so opustili dolžno ravnanje nadzora, posledično pa de dražavo to koštalo 1,5 M! Ekstra kriviva sta g. Pavlinjek in g. Podlunšek. Njeva dva bi mogla prviva odleteti. Ali bi samiva pravila: "malo sva preveč notri v ton, naj nekši neodvisen organ pogeldne najine rabote, ki sva jih mela prek RRA Mura",

Dužnost lastnikov, torej države in občin (Jevšek s strani sobočke občine) je ka grdo prime NADZORNIKE in poda organom ovadbo azradi suma kakšnoga kaznivoga dejanja. Recimo kak to ka si je eden izemd nadzornikov svojo letanje kak projekt zel v isti inštituciji kak jo nadzira? Naprej, kak to ga glij brat glavnoga nadzornika neje pokril düga RRA Muri in ga mora zdaj RRA Mura plačuvati. Pa tak dal dol do članov mestnoga sveta. Jevšek, v mojij očaj bi heroj bül. Pa tüj še kakšen mandat bi lejko ten cuzekon vladal. Seveda ide Jevški to težko, ar so naši pa prej ne pozna policajskih zakonov :)

Obdrugin:
Düg. Pavlinek navija za stečaj, Jevšek pa za novo agencijo? Ka pa düg? Što de ga plačao na konci. A neje večino düga pri državnij bankaj? Se pravi niti Pavlinjek niti Jevšek NE SMATRATA, ka bi pošteno bilo te düg pokriti z lastnin delon. Rajši naj mi davkoplačevalci to plačamo. Oni pa do meli zdaj Novo RRA Muro, ge do lejko dale z novimi lidmi stare posle delali.

Če že kaj za boga isusa ne dajte v ime nove agencije besedo Mura. Takši lidje so nej vredni toga imena.

rovaš (nepreverjen)

@jerbaš prej ka nema. Podlunšek je na smrt svajeni z njin - vejpa je mi je skoro red bull lejtanco vničo. Pavlinjek ga fali kak sposbnoga, istočasno pa je že na mešo dal ka naj odide. Jevšek je mi jevno prek govornice navrgo "ka je že itak preveč povedo". Feri je malo preveč resno zel sanacijo.
Feri nauk te zgodbe: Mij smo te nastavili, mij smo te vničili. Drugin za vzgled ka se zna što je tü gazda.

Friškič,celec... (nepreverjen)

Ejjjjj ka do pa zdaj ?Rudaša je pa mel(RRM) tak rad .Tou pomejni gotov si... Na zavod?

Kmet na njivi

Upam,da bodo kriminalisti,tožilci in sodniki opravili svoje delo in,da bodo tisti, ki so si napolnili žepe, tudi kaznovani.Ali pa so to preveliki lopovi in zakoni za njih ne veljajo?

Starejše novice