Sprva se zdi, da je včeraj bilo v Sloveniji le malo število okuženih s koronavirusom, a ob dejstvu, da je na test odšlo le 300 posameznikov, tudi štirje primeri niso zanemarljivi.

Od izbruha epidemije smo v Sloveniji zabeležili skupno 1585 primerov koronavirusa, od tega je bilo 40 okužb v Mariboru, kjer se sicer v teh dneh ni okužil nihče. Se pa je v zadnjih štirinajstih dnevih s koronavirusom okužila ena oseba.

Kako je v ostalih občinah na vzhodu?

Nove okužbe beležijo le v občinah Ljutomer in Ravne na Koroškem. V Ljutomeru sta se v zadnjih štirinajstih dnevih s koronavirusom okužili dve osebi, skupno število okuženih s koronavirusom doslej pa je 137.

V Ravnah na Koroškem pa so se včeraj s koronavirusom okužile tri osebe, v zadnjih štirinajstih dneh pa štiri. Skupno število primerov koronavirusa v Ravnah na Koroškem je 13.

V Slovenijo je bilo iz tujine v juniju uvoženih 44 okužb s koronavirusom, in sicer:

  • 16 iz Srbije,
  • 15 iz Bosne in Hercegovine,
  • šest iz Kosova,
  • po ena iz Rusije, Kazahstana, Švedske, ZDA, Hrvaške, Avstrije in Nemčije.

Sicer pa vse kaže, da bo jutri Slovenija prisiljena Hrvaško umakniti iz seznama varnih, zelenih držav, saj se je v zadnjih dneh epidemiološka slika na Hrvaškem precej poslabšala.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nulkomajozef (nepreverjen)

Pozna sto koga ka je od marca dale prebolo gripo? Samo pitan, glede na to ka po 15.marci v Sloveniji neje bilo vec gripe ampak samo se korona.

Raiden (nepreverjen)

Murska Sobota je polna Mariborčanov in Ljutomerčanov, vsak dan hodijo po trgovinah in kašljajo v prodajalce in druge ljudi in se celo bunijo, da oni pa ja ne "bojo nosili totih mask", oz. "da kaj je maska potrebna" itd... Če hočete biti bolni in imeti probleme, ite v večje šoping centre v Murski Soboti, vam je virus že tako razširjen, da se celo prodajalci bojijo, da nebi ostali doma oz bolje rečeno na borzi (brezposelni). Kajti kateri delodajalec ima čas, da bi ujčkal svojega zaposlenega na bolniškem. Vem, da vam to enim "biciklistom" gre v nos, ampak ljudje imajo družine in se bojijo iti k zdravniku, dokler jih bolezen ne vrže...

Starejše novice