Turistično društvo Dišeči volčin v sodelovanju z vasjo Šalovci in Občino Šalovci je tudi letos pripravilo tradicionalni Kapüstni den. Na letošnji prireditvi je Občina Šalovci predala namenu nov prireditveno- turistični prostor Volčin.

Občina Šalovci je v projektu urejanja občinskega središča v prvi fazi dokončala dolgo pričakovan turistično-prireditveni prostor, ki so ga predali namenu na tradicionalnem Kapüstnem dnevu z uvodno proslavo. Na njej so nastopili Folklorna skupina Zveze Slovencev na Madžarskem iz Gornjega Senika in učenci Osnovne šole Šalovci.

Dogajanje se je nadaljevalo pod šotorom. Gospodinje iz Občine Šalovci so pripravile razstavo jedi iz zelja, ki so jih ponudile na pokušnjo obiskovalcem. Enajst ekip je tekmovalo v kuhanju segedina, ocenjevalna komisija pa je izbrala tudi naj zeljno maskoto. Letos je naj zeljno mastkoto imela domača ekipa.

Najboljši segedin je skuhala ekipa iz Domanjševec, na drugo mesto se je uvrstila ekipa Cero Puconci in na tretje ekipa Dolenec.

Prireditev so popestrili s prikazom tlačenja zelja na tradicionalen način v izvedbi KUD Budinci. Program sta povezovala dva Jožefa, poskrbljeno pa je bilo tudi za glasbeno razpoloženje. Na stojnicah so se predstavili lokalni obrtniki in proizvajalci, za obiskovalce pa so pripravili tudi bogat srečelov lokalnih pridelkov in izdelkov. Degustacijske dobrote iz zelja so tudi letos dopolnili z zanimivo gostinsko ponudbo domačih jedi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice