FOTO: Jan Vitez
Tudi drugi dan štiriindvajsetega festivala Soboški dnevi je prinesel odlično zabavo.

Pestro festivalsko dogajanje se je v središču Murske Sobote v petek začelo z igrivim parkom, ki je pod krošnjami dreves zabaval malčke in njihove družine. S svojimi nastopi so navduševali tudi prekmurski reperji in Mikkova glasbena delavnica Govoreči bobni. Obiskali pa so nas tudi Mojca in njeni prijatelji ter potujoče prizorišče urbanih športov Flow Ramps.

Kot smo pisali, sta koncertno dogajanje na glavnem odru odprla Vlado Kreslin in Nika Zorjan. Sinoči pa so za odlično vzdušje na grajskem dvorišču poskrbeli MAiKa in Let 3.

Edinstveni in vedno šokantni

Festivalsko občinstvo je s pristno kombinacijo Balkana, živahnimi melodijami in doživetim nastopom najprej navdušila srbsko-hrvaško-črnogorska skupina MAiKA, preden je oder zatresla alternativna rock zasedba iz hrvaške Reke. 

Skupina Let 3, ki jo tvorijo Damir Martinović – Mrle (bas kitara, vokal), Zoran Prodanović – Prlja (vokal), Dražen Baljak (kitara), Matej Zec (kitara) in Ivan Bojčić (bobni), je na sceni že vse od leta 1987. Predvsem po zaslugi edinstvenih nastopov je danes priljubljena in prepoznavna tako na Hrvaškem kot tudi v drugih državah nekdanje Jugoslavije. 

Ob dolgih brkih so zaščitni znak glasbene skupine tudi pogosto provokativna in vulgarna besedila, ki jih fantje pospremijo s šokantnimi nastopi v živo.

Kot pravijo, njihov album obravnava živčne in duševno aktivne procese kolektivnega spomina, kolektivne romantike in iritacije narodov, živečih na območju nekdanje Jugoslavije. S pesmimi provocirajo in vzbujajo nostalgijo. Eden izmed njihovih ciljev je namreč izzivanje kolektivnih čustev, saj želijo videti, kako se imajo posamezni narodi radi ter kako se sovražijo, zgražajo in doživljajo različnost. 

Fantje so si s svojo drugačnostjo zagotovili status glasbenega fenomena. Zmeraj presenetijo in navdušijo – tako je bilo tudi tokrat v Murski Soboti. Več pa v fotogaleriji.

FOTO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
helmut (nepreverjen)

Ka če mate zardi imena "Vestnikov piknik " prepoved poročanja ka je večji del programa soboških dnevov predvidenih za včeraj zaradi neurja odpadno ?

en (nepreverjen)

Keri večji del programa? Vupan ka s ten ne misliš na ovoga pederčka Plestenjaka. Ka koncerti keri se ne dogajajo v Soboškon parki ali v neposredni bližini, so za mene nej del Soboških dnevov!

In reply to by helmut (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

bilo je luštno
sem sa ga napil ko majmun

Kandelaber (nepreverjen)

Gnes pa ABBA!+!!!

tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Rad imam ženske. Ampak tele "babe" nastopače , pa žal ne sodijo niti v ZOO.

administrator (nepreverjen)

Oh kako si to lepo napisala
Dedci pa so pravi mačoti mar ne
se mi tak dopadejo

In reply to by tuncika

en (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa ka je to včeraj bilo? Pa to je te nekša muzika? Saj pa to lejko poslušaš samo če si totalno zdrogejrani ali sprepiti. Vejpa ka se je z temi Soboškimi dnevami zgodilo? Vejpa v soboto so stalno najbokši izvajalci bili, včeraj pa sploj nej niti enoga nastopajočoga na glavnon odri bilo. Žalostno kak te Soboški dnevi propadajo...

Jao (nepreverjen)

za tebe polanski dnevi 👍

In reply to by en (nepreverjen)

Vili76 (nepreverjen)

Odjebi kmetavzar... goveja muzika ne paše na soboške.

In reply to by en (nepreverjen)

Nema za burek (nepreverjen)

Nika zorjan?za en ku..c ce van je ta dekla simpaticna pa nadarjena bog van pomagaj

vodka (nepreverjen)

Ali na Niki Zorjan je bilou več lidij kak na teh maškarah. Taka ka si brez veze na karbid pljuno.

In reply to by Nema za burek (nepreverjen)

rafael (nepreverjen)

Otroci so bili. Plus tega ko je ta brezvezna Nika bila je vreme imela odlično.

In reply to by vodka (nepreverjen)

rafael (nepreverjen)

Vreme je odlično za Soboške dni. ZVEZDA spet ne bo nič zaslužila.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice