Fotografija je simbolična
Siol.net je objavil najvišje bruto plače v vzgoji in izobraževanju.

Jutri je v vzgoji in izobraževanju napovedana stavka, ki jo organizira Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije.

V sindikatu zahtevajo plačilo povečanih delovnih obremenitev in ovrednotenje tveganj za zdravje v času epidemije covida-19 za vse zaposlene v vzgoji in izobraževanju, ki jim to pripada. Prav tako pa zahtevajo tudi zvišanje plač strokovnim delavkam in delavcem, administrativnemu, tehničnemu in računovodskemu osebju.

Na Siol.net so danes pridobili in objavili sezname najvišjih mesečnih bruto plač v vzgoji in izobraževanju. In kakšne so najvišje plače?

V visokošolskih zavodih na prvem mestu Univerza v Ljubljani

Po podatkih Siol.net je na prvem mestu najvišjih bruto plač v visokošolskih zavodih, visokošolski učitelj iz Medicinske fakultete na Univerzi v Ljubljani. Njegova plača znaša 10.456 evrov bruto.

Na seznamu najvišjih bruto plač v osnovnih in srednjih šolah izstopa mariborski učitelj na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor. Njegova plača znaša 6184 evrov bruto, s čimer preseže tudi vse plače pomočnikov ravnatelja.

Na seznamu, in sicer na 31. mestu, je tudi pomočnik ravnatelja na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, s plačo 4485 evrov bruto.

Koliko znašajo najvišje plače v vrtcih?

Na prvem mestu najvišje plačanih se znajde pomočnik ravnatelja vrtca na osnovni šoli Oskarja Kovačiča Škofije. Njegova plača znaša 5505 evrov bruto. 

Kaj pa v Pomurju? Pomočnik ravnatelja vrtca v Puconcih je s 3419 evrov bruto plače na 41. mestu, pet mest nižje pa je pomočnik ravnatelja vrtca v Gornjih Petrovcih, s 3327 evri bruto.

Komentarji (42)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Za skolnike gre študirati najslabši folk
Ta dobri gredo na ekonomijo pravo organizacijo medicino

Bebinho (nepreverjen)

Tij si sigurno medicinec. Verjetno veliko časa preživiš v bolnici. Če pa nej, bi mogo.

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Enažena (nepreverjen)

Ti, tanja flaškon, si očitno nej prišo/la niti do srednje šole. Ge maš kakšna ločila? Pike, vejice? Nedoločnik namesto namenilnika. Aja, vejpa ne vejš, ka je to. Pa itak dobin minuse, ka to nika nej trbej znati, vej se pa razmimo :).

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

. (nepreverjen)

V rit jih je lejko sram, ja štrajkajo. Nekega dne bodo balili svoje grehe

In reply to by Enažena (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pomočnik ravnatelja v vrtcu Puconci ali Gornji Petrovci je jako zahtevno in dobro plačano delovno mesto. Kelko pa te dobi ravnatelj?

p3p (nepreverjen)

Butalci to so 70 let starci šterome prnese pol plače delovna doba

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Ruski (nepreverjen)

Javno objaviti plače vseh učiteljev, pa boste videli da nikoli več nebodo upali stavkati.

hahahaha (nepreverjen)

Da bi vsaj objavili plače vseh učiteljev. Bi bilo edino pošteno, ker ta seznam niti približno ni realen odraz povprečnih plač.

In reply to by Ruski (nepreverjen)

637 (nepreverjen)

Oni si upajo za razliko od tebe, ki le jamraš in si brez hrbtenice.

In reply to by Ruski (nepreverjen)

pill (nepreverjen)

Najvišji plačni razred učitelja (svetnika) po desetletjih dela je lahko 46. (kar pomeni 1.629 € neto). Lep del pa jih do tega plačnega razreda nikoli ne pride.
Vse informacije o plačnih razredih učiteljev z različnimi nazivi so javno dostopne. Pomočniki, ravnatelji, direktorji pa imajo res višje.

In reply to by Ruski (nepreverjen)

Giro (nepreverjen)

Ja školiniki so sigurno opraviceni do stavke saj jim z 2700€ NETO (videl placilno skolnika na lastne oči) negre skozi mesec, delavec z 700 pa komot zivi.

anton77 (nepreverjen)

Ka pa Slavijnec?

sava (nepreverjen)

Čkolniki z vsemi nazivi lejko pridejo v 46, plačni razred, do teh objavlenih plač še dosta fali. To pomeni 2.572,34 bruto. Takšno plačo je mel pri policajaj hišnik. Na dvojezičnih, pa na veških šolaj majo še nekšni dodatek par %.

sava (nepreverjen)

*Školniki

In reply to by sava (nepreverjen)

No ja (nepreverjen)

Najmanj dajete od sebe, pa želite imeti največ. Stavkate, ker vam je tako naročil vaš retaš oz.
Štrukelj, in ne zato, ker ste premalo plačani in se s tem ne bi mogli preživeti. Če vam "zrihta" plačo
bo za protiuslugo ponovno izvoljen za sindikalista: ti zame, jaz zate.............

Gost 333 (nepreverjen)

Kdo noče delat mu dat odpoved (ne vestno opravljanje dela) in zaposliti mlade ,katerih je na zavodu ali nekje opravljajo druga dela.lp

šanji fajon (nepreverjen)

Absolutno vsi od prvoga z 3.300€ pa do zadnjoga z 10.500€ preplačani !!!
V nobenon primeri si ne zaslužijo takšne plače, kelko dela vložijo , kelko prostih dni majo na leto. Ministri v vladi tako delajo za drobiš, pa majo sigurno večjo odgovornost za svoje delo.
Čudo, ka tou država še zmore financerati tej "strokovnjake", ki včijo eno in isto snov.

Nega logike (nepreverjen)

Dvig plač? Zakoj že? Zaposleni v šolstvi majo vsaka 2 meseca en teden fraj in poleti najmanj 1 mesec kda so počitnice. Učitelji majo skrajšani delovni čas, ker kao morejo meti doma priprave, če gli ka vse do penzije predavajo isto snov. Polek toga so v kovid pandemiji delali od doma in dobili fajne dodatke in to se je zdelo vse popolnoma upravičeno. In ka je še najbokše... v zadnjih dveh letih se je število zaposlenih v šolstvi povečalo, dece je pa stalno menje pa se vso zgovarjajo na povečani obseg dela. Kakšoga dela???! Ge je tu logika?! Tiste ka so viška bi trbelo odpistiti in v plačnon sistemi za šolstvo plafon znižati na 40. plačilni razred ker si noben od učitelov za svoje delo ne zaslujži več kak 1.500€ plače.

p3p (nepreverjen)

Zato ka je vsaki den se drakše 30%

In reply to by Nega logike (nepreverjen)

Masaker (nepreverjen)

Ki te ti živiš? Dej ne sanjaj. Idi probej se zajebavat z deco, če vupaš, pa ka te vidim kda ta še ti mati pa foter srala po glavi
Pa malo se pozanimaj kak se dela, pa ka se dela, pa kelko je v resnici plača
Glede na lenuhe policaje, ki majo srednjo šolo pa tečaj, pa bogovske plače, pa na doktore, ki spijo ponoči in se grebejo za dežirstva, se ne buni na pamet, če nemaš tri čiste
Očitno si dosti falija v šoli.

In reply to by Nega logike (nepreverjen)

Znon ale nej (nepreverjen)

@Nega logike: Masaker je lepou napijso, kak tou vö vijde. San biu dosta vpejte v delo profesorof pa te lejko somo napijšen, ka profesore kak prvo ne predavajo treste lejt isto snouf. Še pre telovadbe se zadejve menjavajo, šoule dobijo drüjgo opremo, pa pa trebej ka naček delate, razne znanstvene študeje telovadne učitelje sijlejo, ka se s snouvjov spoznajo. Ka ne pijšen o zgodovine, zemljepise, ge so več ale menje lejko sakšne mejsec drüjga spoznanja, podatke. Doma priprave so nej somo tak, tak... priprava testof, pa priprava na tou pa ono... nej je tak enostavno, kak se tebe vijde. Deca delajo svašta v šoule, med poukon, niti čemerno ga/jo nesmeš poglednote, ka te že grozij s tožbo. Nej si, ale pre butasteh starešeh gejo tüde takšna deca.
Se pa strinjan, ka je doktoron nikdar nej zadosta, dvig plač (stavleno s stranij ustavnoga sodišča) je velka napaka Janševe vlade. S ten so dobesejdno piknole tak mijlo rečeno dosta lidij v rit in se zdaj bunejo.

In reply to by Masaker (nepreverjen)

Prekmurec.. (nepreverjen)

Zakoj si pa nej šou/šla za školnika? Očitno imaš preveč slame v glavi!

In reply to by Nega logike (nepreverjen)

Prekmurec.. (nepreverjen)

Zakoj si pa nej šou/šla za školnika? Očitno imaš preveč slame v glavi!

In reply to by Nega logike (nepreverjen)

pevec (nepreverjen)

se strinjam

In reply to by Nega logike (nepreverjen)

Pepi z grabe (nepreverjen)

Ravnatelji in pomočniki ne štrajkajo, čisto zgrešen članek...

Aida (nepreverjen)

Lepo ka so objavili najvišje plače, zdaj pa naj še najnižje objavijo, vzgojitelj pomočnik v 22 plačilnem razredu dobi 1003 evre bruto, to je 695 evrov neto, zato še dobi 46 dodatka do minimalne plače in le teh je v vrtcu Murska Sobota kar nekaj. Vzgojitelj začetnik nima več kot 1100 evrov neto, starejše nimajo več kot 1500, v primerjavi z vzgojiteljico ki dela na šoli. Zato nas ne metati vse v en koš. Ne podpirav stavke šolnikov, stavko vzgojiteljev in pomočnic pa, saj delajo za sramotno plačo, so pa pridne in ustvarjalne.

??? (nepreverjen)

Brez skrbi, ka je nej dosta naroube s tejmi plačami.Pa tudi z zdravniškimi nej..
Samo standard trbej zrihtati..
Minimalca tak ka de se lejko živelo, pa tudi minimalne pojnine...
Lejko samo vupamo, ka de nouva vlada znala bole zrihtati stvari, nej pa med seof svaditi ednouk doktore pa ostale, te učitele pa ostale, itd..

637 (nepreverjen)

Keri zavajajoči članek, objavijo plače nekih ravnateljev in pomočnikov ravnateljev, ostalih v šolstvu si pa ne upajo, ker so mizerno nizke.

.joj (nepreverjen)

jojjoj jake plače neke. v merkatori si lejko kilo banan več zeme kak mi

Aida (nepreverjen)

Nimate pojma kak je delati v vrtcu v 22 plačnem razredu, za 750 evrov, s 14 enoletniki, katere moreš nositi, previjati, hraniti, jih učiti uporabljati žlico, jih obuvati, oblačiti, peljati ven, kako teško je, ko imaš v skupini otroka s posebnimi potrebami, pa ostalih 22, 5 letnikov. Ka mislite, ka je meni lepo delati za tako plačo, obožujem delo z otroci, pa si take plače ne zaslužim. Imam že 27 let delovne dobe, v vrtcu 10, dodatek na delovno je le 70 evrov. Niti kredita nikjer ne dobim. Mladi nocejo v vrtec, ker so slabe plače. Starši so egoisti, nesramni, otroke imajo v vrtcu po devet ur, svojega ne zmorejo uredit 15 minut, a me jih lahko 14 in jih peljemo ven. V primerjavi z učitelji, ki delajo pol manj smo upraviceni do stavke.

Nega logike (nepreverjen)

Za vrtce je stavka upravičena, ampak nej za vgojitelje pač pa za pomočnike, ker resno dobijo premalo. Nemajo pa pravice stavkati učitelji na oš, profesorji na srednjih šolah in na faxih, ker dajo minimum od sebe pa večina še to z muko. V bistvi sploj ne razmin ka se zdaj učitelji gor prosite. Kda so zdignoli plače srednjin in višjin medicinskin sestran na nivo doktorskih plač ste vsi bili tiho. Kak so se doktori pa fizioterapevti začali buniti je pa grato cejli halo in zdaj bi naenkrat vsi radi meli več. In učitelji ste stalno najbole glasni kda se ide za zvišanje plač pa najbole čedni. En predlog man. Tisti keri zdaj to tak fejst zagovarjate dajte ite drujgič kda de vas kaj bolelo v šolo k učitelan pa se tan đaučite in naj vas oni zdravijo. Učiteli ste pa tak klasa lidi za sebe ka se pameti tiče in je najbokše ka javnoga zdravstva sploj več ne koristite. Pa še to. Izgovor ka je življenje gratalo drago neje argument za višanje plač ker se v ton primeri ide samo za šolstvo, ge smo pa vsi ostali? Za ostale zaposlene v javnon sektori in gospodarstvi se neje podražilo?

In reply to by Aida (nepreverjen)

Starš (nepreverjen)

Lejko jih je sran v rit. Ka pa mi starši? Kelko smo presideli z deco. Pa ja, našof decof. Amp lepo je napisati na mail strani ka more napraviti... Ka pa smo mi daubili. En velki drej. Zaj te pa se štrajkali. Vsake počitnice ste nekan leteli z avionon, glede na to ka srmaki mate slabe plače. Smilite se mi vsi po vrsti. Banda ena. Sklestiti van plače!

direktor. (nepreverjen)

Tebi se direkt vidi ka si malumen in si nej v nikše šoule odo, zato pa moreš zdaj negi fejst delati za male pejneze, pa si čemeren na vse kerin je boukše kak tebi. Bouga tvoja deca, če si jih tij mogo doma fčiti. Ka tij maš deco zatou ka ti nešče more plačati ka se z njimi ukvarjaš ali kak?

In reply to by Starš (nepreverjen)

Anonymo (nepreverjen)

Školniki imajo povprečno 1500€ neto plače,imajo vse vikende,praznike,počitnice in celo poletje fraj.Ter vse kar delajo je da delajo 6 ur na dan v šoli da malo pazijo deco pa jih "včijo".

pűtaš (nepreverjen)

1500 € dobi tisti ,ki se na novo zaposli to vem iz prve roke

In reply to by Anonymo (nepreverjen)

lendavčan1 (nepreverjen)

Na dvojezičnem območju pa imajo še dodatek k materinemu jeziku pokvarjenci.

12345679899999999 (nepreverjen)

nauči se še ti madžarski in idi tja delat, pa boš še ti imel. hvala bogu da ima nekdo večjo plačo ker zna kak jezik več-saj tudi več vrediš potem. v bistvu bi morali dajati dodatke še za druge tuje jezike kar obvldamo eni in jih moramo nucati v službah. sicer pa se pol pizdi tudi zaradi italijanov, ker ni samo tu manjšina.

In reply to by lendavčan1 (nepreverjen)

Znon ale nej (nepreverjen)

S tvojen komentaron se glij ne strinjan! Lepou je, če što zna več gezikof, tou je jasno. Ale dobite dodatek zatou, ka gučijš pouleg jezika države, v šteroj živejš, še svoj MATERNI JEZIK je nej praf in pika. In dosta je takšneh Madžarof, štere pošteno nite ne obvladajo slovenščeno, pa tü živejo. Naj ga dobij npr. en Slovenec, štere je nej Madžar in se je gezika nafčo. Enako, če dodatno gučijš in slüjžba tau zahtejvle npr. nemške, angleške... ja v ton primere dodatek, zakoj pa nej.
Kak pa je na Madžarskon, v obmejnon pase? Tou be bilou zanimijvo zvedete, če dobijo takšne, štere so tan živejče Slovence tüde dodatek, ka gučijo svoj materni jezik, tou je slovenske?
O tej pravicaj je lejko dosta napijsano, pa še tou: če se ges preselen nekan proute Lendave, zakoj kak Slovenec moran mete dvojezično osebno? Tou je nej demokracija. Bijla be, ka se zberejš san, glij tak, ka če kakšen naš Madžar odijde, ka znan, npr. v Novo mesto, ka tan zaprose za dvojezično osebno. Ale kakšen naš primorske Italijan ožene v Prekmurje deklino ale se enostavno se presele, pa zaprose še za italijanske zapise v osebne. V gnejšnjon čase digitalizaceje je tou tehnično nej nikšne problem in tou be bijla prava demokracija. Nej pa, ka moraš mus?

In reply to by 12345679899999999 (nepreverjen)

stotka (nepreverjen)

ka pa te vsi bosanci v lj? nimao blage veze o slovenščini, kar pa so se naučili, pa je samo žabarščina, daleč od prave knjižne slovenščine. in pa je fer da begunci dobijo 800 € pomoči, nap brezposelni narod pa le 400? tolik o tem....

In reply to by Znon ale nej (nepreverjen)

šiplijč (nepreverjen)

Ni čudno ,da je vrtec tak dragi .Kašne pejneze dobivajo .Kdaj pa bo delavec na gradbišču delažen povečanja plače ?Tudi oni naj štrajkajo .Tak nikomur ne gre dobro kot učiteljem .Poleti so doma mesec pa pol imajo zimske počitnice in krompirjeve učijo 45 minut in to je to

12345679899999999 (nepreverjen)

malo morgen. sem tudi sam proti takim plačam, ampak ni samo tako kak ti praviš. učijo več ur po 45 min, doma sestavljati in popravljati kontrolke, spise, in tudi med poletnimi počitnicami morajo iti delati, pa na sestanke ter razna izobraževanja, pisanje takih in onakih poročil itd. preden blefneš norijo, se malo pozanimaj, če sama (predvidevam, da si pač ženska, morda tudi blondinka) toliko nimaš v glavi da si predstavljaš delo učitelja.

In reply to by šiplijč (nepreverjen)

12345679899999999 (nepreverjen)

in te še stavkajo prasci zablojeni! eno nulo bi morali brisati s plače in šele naj te gobezdajo, materialistični pizdolizci, da jih ni sram. kar za eno leto bi jim vzel plačo, da bi videli isusa boga.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice