Na križišču Puconci – Sebeborci je prišlo do trčenja osebnih vozil.

Iz Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije so sporočili, da se je pol treh popoldne zgodila prometna nesreča na križišču Puconci - Sebeborci.

Trčili sta dve osebni vozili. Za poškodovana voznika so poskrbeli reševalci NMP Murska Sobota. Posredovali so tudi gasilci PGD Murska Sobota, ki so enega poškodovanca izrezali iz vozila, nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulator, očistili kraj nesreče ter zavarovali kraj dogodka.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Red john (nepreverjen)

Žmetno se je staviti bilo

someone1 (nepreverjen)

Prosim za krožni promet v tem križišču. Jebemo mast pa taki državi, ki dopušča, da se ljudje med seboj pobijajo in delajo invalide. A je tako težko dati par tisoč evrov in urediti to problematično križišče. Z postavitvijo krožišča bi se na tej relaciji sigurno zmanjšala povprečna hitrost za faktor par 10 km/h.
Sem se pa včeraj peljal v Gornjo Radgono in ja seveda morali so policaji lupit voznike, ki so vozili mogoče par km prehitro skozi vasi, kjer je urejena infra struktura. Pa še promet je bil umirjen in brez gneče. Samo da se zasluži na lahek način.

Vipko
buldog

Točno tak. V vseh razvitih državah so taka križišča že zdavnaj spremenili v krožišča. Samo pri nas za to denarja. Naj rajši umirajo dvajsetletniki.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

gosttt (nepreverjen)

nemreš pomagati če so vozniki budale in ne upoštevajo prednostno cesto ter stop znaka :)

BB

Ge se bojin ka če de tü krožišče de se sakših telko skaklo prejk v smeri Puconci-Sebeborci pa obratno :) Nešterni so vstrajni - tü nemre nišče pomagati :(

Gost (nepreverjen)

To krizisce je cist vrede urejeno! Kultura voznikov je problem! Neven skejc van te ideje vedno kda se zgodi nesreca bi vij delali krozne!?

picek

Majster ka ti poven :) Skoraj vsakodnevno se vozin skoz to križišče smer Vaneča-M.Sobota ! Kda bo zaradi bedakov kak si tudi ti recimo, ker tak glupo razmišljaš, invalid grato ka pa te naj? Naj si samo poven, eh tao neje država kriva ka neje poskrbela za varnost. Tao je samo kultura šoferstva kriva hahaha. Z IQ-jon sta nej glij pajdaša...

In reply to by Gost (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Pred križiščon je ležečih policajov oz. teh signalnih kelko ščeš, dvakrat ti piše STOP, okoli štop-znakov so flurescentni traki... Boukše pa ja nejde, lidgej dragi! Če pa se ubijajo dvajstiletniki (če povzamen tebe, buldog), ker prevozijo štop-znak in brez ka bi poglednili levo pa desno, pa za to neje kriva država pa politika itd., temveč sami! Navčite se, ka se pri VSAKON STOP-znaki trbej staviti na primernon deli, ge se vidi obe strani ceste, pogledniti levo pa desno in če je fraj, spelati!!! Krožno pa tu nede pomagalo,ker de se telko lidij palek zaradi velke hitrosti prek vozilo pa delalo isto škodo...

Gost (nepreverjen)

Malo je takšnih ka vozijo po predpisih,če pa že potem pa odzadaj bliskanje z lučmi kazanje pesnic zvočni signali -sirena ipdb to je nacionalni šport

Vipko
buldog

Že Einstein je rekel, da sta samo dve stvari neskončni in da za vesolje ni povsem prepričan.

Če se na nekem križišču neprestano dogajajo nesreče je to alarm, da ga je potrebno urediti drugače. To križišče je smrtno nevarno, hitrosti so tam izredno velike (tudi tistih, ki so na prednosti cesti). Neko leto je bila s puconske strani posejana koruza, ki je vidljivost zreducirala na nekaj deset metrov. Dosedanja signalizacija enostavno ni zadostna.

Jaz enostavno ne morem pristati na razmišljanje, da je krivec za nesreče nespoštovanje predpisov; prepričan sem, da večina nas vozi po predpisih, se pa zgodi, da se neke stvari kdajpakdaj spregledajo in takrat je nesreča tu. Vsepovsod kjer je nesreč veliko (t.i. črne točke) je potrebno ukrepati. In tu bi moralo biti krožišče, ki bi bistveno zmanjšalo hitrosti.

sm (nepreverjen)

V ton križišče še kolesar vüpa prednost zete,pa kar prečka cesto pred avtojon keri sigurno vozi 100km/h tak da so lidje vmes tudi krive, ker vsake more najprej za svojo lastno varnost poskbete. Polek toga pa nevejmo što je bil in kakšen je bil vzrok, nej trbej zdaj v vsakon članke o pometne nesreče vlejčte naprej 20-letnike, če sta se v zadnjeh časeh 2 bujla na naših cestaj.

Gost (nepreverjen)

@picek 16let se vozim akozi to krizisce! Zdaj pa ce tebi tvoj iq s katerim ocitni ti nisi pajdas, ker bi potem vedel, da ce zmanjsas na 70km tam kje je tabla se lahko normalno ustavis v primeru bedaka kot si ti ki ne uposteva pravil! Zdaj najbole ka tubtrbej kroznoga ja saj treba za taksne kot si ti ki imate iq kot je trenutno zunaj temperatura! To krizisce ima vse urejeno kot je teeba samo eni tega ne razumete!

Gost (nepreverjen)

Buldog 13 ur nazaj - Tokrat si me pa neprijetno presenetil s komentarjem. Za nesreče je krivo neupoštevanje predpisov. Če je v križišču znak STOP, je pač potrebno ustaviti. To je vsa umetnost. Če pa idioti teh pravil ne upoštevajo, mi pa jih sploh ni žal (upam samo, da ne naredi škode tistemu, ki vozi po pravilih). Manj jih bo, manj bo nevarnosti na cestah. Pa še predlog policiji - očitno je to križišče idealno za polnjenje proračuna. Kaj še čakate? Bedakov ni bolj ne boli, kot udarec po žepu!

Vipko
buldog

Glej, evropski standard je krožišče. V Zahodni Evropi so skoraj vsa križišča spremenjena v krožišča. Ne bom ti kot primera navajal Francije, ker je to dežela krožišč; za nedeljske voznike naj le navedem primer avstrijske regionalne ceste med Šentiljem in Gradcem, kjer je krožišč vsaj nekaj deset. Če pa greš na Balkan je tega vedno manj; mi pa smo spet nekje sredi.

Osebno verjamem, da bo tudi v Sloveniji v bodoče nekaj več denarja za regionalne ceste; predvsem za prepotrebne preplastitve in tudi modernizacije v smislu ravnanja ovinkov in ureditve krožišč; ker o izvennivojskih križiščih v tem trenutku še sanjati ne smemo. S tem bo upadlo število prometnih nesreč. V tem trenutku je marsikatera naša cesta bolj podobna njivi; zaradi zlizanega asfalta, ki je ponekod star trideset let pa tudi dodatno nevarna. Ali drugače rečeno: vsi naši sosedje imajo boljše ceste; le kakšna madžarska lokalna cesta je primerljiva z našimi kolovozi.

V zadnjih mesecih je število prometnih nesreč z najhujšimi posledicami v Sloveniji drastično naraslo; posebno v kategoriji od 18 do 24 let. Ponovno se izkaže, da je to daleč najbolj nevarna kategorija voznikov. Zdaj naj bi celo policija poostrila kontrolo med to kategorijo.

Po mojem osebnem mnenju policija in denarne kazni ne morejo rešiti problema prometnih nesreč. Mi imamo od vseh sosednjih držav najvišje kazni; policaji pa se, odkar so končali stavko, z radarji in pripravljenimi alkotesti spet veselo skrivajo po grmovju. Kakšni pa so rezultati? Zame je vsaka žrtev na cesti katastrofa; posebej če gre za mladega človeka! Ali drugače povedano: v redu, delajmo več na vzgoji in izobraževanju voznikov, povečajmo policajsko represijo; toda potrebno je urejati tudi ceste. Vse skupaj bo potem dalo neki rezultat.

In reply to by Gost (nepreverjen)

pozorni (nepreverjen)

Kakše krožišče, če pa teleta ne obvladajo vožnje v krožišče. Da ti kontra pripela, pa te ešče čüjdno glejda gda ga stavlaš pa se ga ogijbleš( dožijvo v krožišče Gregorčieva- Bakovska- Cankarjeva), ali te pa žmigavaec davle cejli čas ka se pela v krožišče, kdabi ga pa mogo date za izključitev te ga pa vgasne, ali pa začne davate desne žmigavec, ka de zapüjsto krožišče, pa pela dale(dožijvo v drüjgon krožišče Idustrijska- Panonska).Omejitev hitroste na glavnoj ceste, pa ka pomaga če se pelan pomale, če najprlej pela po stranskoj pomale, te pa v momente prejk"skoči". Vido nikelko krat v ton križišče, pa se že 32 let tü vozin.Na stranske ceste takše fizične ovire napravite,ka denjemi karter ,pa amortizjre pa fejdre vö strgalo.

brndžek

No pametnjakoviči, gnes je nešče doj skočo 1 km naprej od te nesreče (ista cesta). Tak ka na ton mesti tuj trbej rondo... Po eni strani podperan tou bar de delavec mel delo... Dnevno se vozen na toj cesti parkrat pa san že vajene na ton mesti doj bremzate, no že skoraj prednost davate... Itak trbej na bremze kak potrošni material v teh časaj gledate ekonomično.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice