Izredne razmere zaradi epidemije covid-19 niso vplivale na potek gradbenih del. Prenova Slovenske ulice tako poteka po zastavljenem načrtu.

Med hotelom Diana in križiščem z Ulico arhitekta Novaka so dela večinoma končana, tako bo na tem delu v prihodnjih dneh stekel motorni promet, ki bo še naprej potekal dvosmerno.

Na vogalu Slovenske ulice in Ulice arhitekta Novaka je bilo postavljeno novo postajališče Soboškega biciklina, ki je je bilo financirano v sklopu projekta Las Goričko 2020. 

Pomembno udobje pešcev in kolesarjev

Nadaljujejo se tudi dela na odseku od križišča z ulico Arhitekta Novaka do križišča z Zvezno ulico. Zdaj izvajajo tlakovanje površin, montirali bodo tudi novo javno razsvetljavo. Prednostno tlakujejo površine ob izložbah poslovnih objektov in šele nato cestišče s parkirišči. Tako bodo poskrbeli za udobje pešcev in kolesarjev in dostop do vseh poslovnih objektov. Odprtje ulice za promet je predvideno v mesecu juniju. 

Še pred poletjem potavitev urbane opreme

Sočasno potekajo zaključna dela na stranskem odseku Cvetkove ulice. Še pred poletjem pa bodo na že urejenih površinah postavili tudi urbano opremo, kot so klopi, stojala za kolesa, koši za smeti in podobno.
 
Tudi pred Hotelom Zvezda so dela v zaključni fazi, kjer manjka le še dokončna ureditev robnega pasu ob krožišču regionalne ceste. 
 
Intenzivna dela potekajo tudi na območju med Blagovnico in Šopingom. V polovici širine ulice poteka širok izkop in novo nasutje gramoznega materiala in priprava sadilnih jam za drevesa.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice