Danes je Dvorec Rakičan postal osrednje prizorišče dogajanja v Pomurju in širše.

V sklopu prireditve Dobrodošli doma, na kateri so se srečali Slovenci iz zamejstva in vseh koncev sveta, so današnji dan v Dvorcu Rakičan in njegovi okolici zaznamovali številni zanimivi dogodki.

Dogajanje se je začelo ob desetih v prostorih RIS Dvorec Rakičan, kjer je potekala predstavitev strategije dolgožive družbe, pozneje pa se je dogajanje preselilo na bližnje nogometno igrišče v Rakičanu, kjer se je odvil turnir v malem nogometu. Med drugim so znanje nogometa prikazale ekipe iz izseljenstva in zamejstva, pa tudi predstavniki murskosoboške občine.  

V prostorih RIS Dvorec Rakičan si lahko ogledate razstavo Irene Hribar Schmidt, tam je že potekala tudi okrogla miza na temo Pomurci v svetu. Nastopil je tudi Pihalni orkester Murska Sobota, za zabavo pa poskrbel Mišo Kontrec.

Prihaja tudi minister

Ob 16.00 se bo začelo zanimivo srečanje gospodarstvenikov, na katerem bo beseda tekla o investicijskih potencialih Pomurja. Srečanja se bo udeležil tudi minister Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc. 

Predstavila se bodo tudi številna izseljenska društva, med drugim iz ZDA, Argentine, Kanade, Madžarske, Nemčije, BiH, Hrvaške in Švedske.

Poskrbljeno tudi za najmlajše 

Vsi, ki razmišljajo, kako popestriti dan otrokom, jih lahko pripeljejo v bližnji park. Tam namreč še vse do 18. ure potekajo ustvarjalne delavnice. Na sporedu pa bo tudi jahalni program z možnostjo jahanja konjev.  

Kulinarično doživetje

Zelo mamljivo bo prav tako kulinarično dogajanje. Na dvorišču Dvorca Rakičan in v bližnjem parku bodo lahko obiskovalci vse tja do 21. ure okušali čarobne okuse Pomurja. Preizkusili bodo lahko tradicionalne jedi, nekatere v nekoliko drugačni, sodobni, morda celo nenavadni preobleki. 

Dogajanje pa se ne bo končalo s tem, saj sledi še večerni del. Nastopili bodo Hišni ansambel Avsenik, Vlado Kreslin z Beltinško bando in Malimi bogovi ter Mišo Kontrec. 

Med 20. in 1. uro zjutraj bo organiziran tudi brezplačen prevoz z avtobusom Sobočanec, ki bo vozil vsake pol ure z Avtobusne postaje Murska Sobota do Dvorca Rakičan.

FOTO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
povezani (nepreverjen)

ha ha prva slika svetska :-) jevšek je zdomec ? tak si ge bar razlagam prvo sliko

Starejše novice