Policisti so na pomurski avtocesti izmerili hrvaškega državljana, ki je s BMW-jem vozil 213 km/h.

V ponedeljek ob 8.51 uri so policisti Postaje prometne policije Murska Sobota na avtocesti A5 v bližini Turnišča s sistemom PROVIDA izmerili hrvaškega državljana, ki je z osebnim avtomobilom, znamke BMW, vozil 213 km/h. Spomnimo, da je na pomurski avtocesti hitrost vožnje omejena na 110 km/h. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog v višini 1200 evrov in 9 kazenskih točk.

Policisti ob tem dodajajo, da je hitrost najpogostejši vzrok prometnih nesreč. Kljub vsem prizadevanjem in opozorilom policije namreč veliko voznikov še vedno ne spoštuje omejitev hitrosti.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
McLaud

Me zanima kam so mu dali teh 9 kazenskih točk, verjetno so jih kar zapakirali za seboj. heheh

theused

Za 100 km/h je prekoračil dovoljeno hitrost in za to je dobil 9 kazenskih točke? to ej možno samo pri nas, meni se to ne zdi normalno in se mi zdi, da s takšnimi potezami vzpodbujate divjanje. Takšna kršitev bi mogla biti ovekovečena s takojšnim odvzemom izpita, pa z vsaj 2 krat višjo finančno kaznijo.

skodelica kave

Iz dnevnika voznika BMW-ja;
Tisti dan sem se vključeval na avtocesto, ki je bila polna inferiornih avtomobilov.
Kot prvo, nisem mogel verjeti, da vozila zaradi mene sploh niso upočasnila, ko sem bil na vključevalnem pasu! Prisiljen sem se bil vriniti v komaj dovolj veliko vrzel med dvema avtomobiloma, da sem sploh lahko prišel na avtocesto!
Voznik v avtu za mano je spoznal svojo napako in mi v opravičilo pohupal z dolgim piskom.
Sicer neverjetno, ampak popolnoma isto stvar sem moral storiti, da sem se lahko vključil v pas za BMW-je.
Kakorkoli že, ko sem končno prišel na BMW pas in švigal mimo s svojimi 150 km/h, užival v občudovanju, ki so mi ga izkazovali inferiorni avtomobili, sem opazil pred seboj inferioren avtomobil, ki ni samo bil na pasu za BMW-je, ampak je celo vozil s smešnimi 110 km/h!
Seveda sem se mu približal na en meter od njegovega pritljažnika in ga s signali z dolgimi lučmi opomnil, da ne sme biti na BMW pasu avtoceste in naj se mi umakne.
Seveda, ko je voznik opazil za seboj BMW-ja, se je naposled le umaknil, vendar je potem spet zavil na pas za BMW-je!
Poizkušal je tudi loviti mojo hitrost in ko mu je postalo jasno, da mu to nikakor ne bo uspelo, je prižgal modre luči in me pozval naj zavijem na odstavni pas, da mi bo lahko čestital za moj odlični avto.
Normalno, da sem mu ustregel in ko je prišel do mojega avtomobila, mi je izročil papir, ki mi je samo potrdil kar sem že tako ali tako vedel - da je moj avto hiter!
Očitno želi, da bi vsi vedeli kakšen super avto imam, zato mi je vzel vozniško dovoljenje na policijsko postajo, kjer mi bodo nanj dali neke točke (ki nikakor niso zastonj, vsaka stane približno 70 evrov in dali so mi samo 3). Ampak, nekdo na policijski postaji mi je zagotovil da si bom, ker vozim BMW-ja, kmalu prislužil vseh 18 točk in takrat sploh ne bom več potreboval vozniškega dovoljenja in ga bodo vzeli! :D

PrividSlepih

Ja, v vrečki si je 9 točk domov neso. :)

jamaicca

kolikšno kazen pa bi dobil naš državljan? Mislim da bi bila kazen višja.plus tega ponovno polaganje izpita =3000evrov

maw3rick

Če si tujec v SLO, te maš marsikaj gratis. Samo domačini najebejo prinas, sploj v Prekmurje, kak si dale ob Maribora, več policije ne najdeš na AC, ka ne omenjam Ljubljane ali primorske..

BB

Avto na AC pri 213km/h je nej tak nevaren kak po varaši pri 60-70km/h !!!

Tak ka lokalni šumaheri malo pazite po naseljaj in se ne obremenjujte s drüjgimi cestami... ;)

Starejše novice