Na pomurski avtocesti, smer Lendava – Maribor in obratno, spet dela.

Ob priključku Vučja vas v smeri Maribora sta vozni in prehitevalni pas zaprta, zato je promet preusmerjen na drugo polovico avtoceste.

Za dodatna pojasnila o vseh delih na pomurski avtocesti smo se obrnili na Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji. 

Kaj delajo?

Kot so za Sobotainfo sporočili iz Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, na odseku pomurske avtoceste A5 med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto, poteka obnova premostitvenih objektov Bučečovci in Mokoš.

»Zaradi tega bo promet na območjih obeh objektov preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo predvidoma do začetka julija letos urejen po enem pasu v vsako smer vožnje,« izpostavlja Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji. 

Odsek pred kratkim že obnovljen

Izvajalca del, in sicer Pomgrad in VOC Celje, sta v letu 2021 končala z vsemi deli na projektu, razen z zamenjavo dilatacij.

»Do zamenjave dilatacij na premostitvenih objektih takrat ni prišlo zaradi težav z dobavljivostjo materiala iz tujine,« so še pojasnilli. 

Kdaj bodo dela končana?

Kot so povedali na Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji, so dela stekla 4. maja.

»Trenutno poteka rekonstrukcija mosta in viadukta v smeri Maribora. Zaključek vseh del je predviden do 4. julija 2022,« zaključi Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji. 

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pozorni (nepreverjen)

Preklejte tajkunske naveze. Tau plačüvlemo že tretje leto? Delajo naj! Ka so včera delale? Drejmale ? Ale ka?Vej pa nej bilau nikoga. Pa že zamüjajo dilatacije, ale pa so dež čakale. Tau be lejko v eno kedne napravele, banda!

Pp (nepreverjen)

Prijave se pa lejko delas... je fajn toplo...ka de te prle gotovo..strokovnjak butlaste

In reply to by pozorni (nepreverjen)

Djdjdj (nepreverjen)

To ka zdaj delajo so celo cesto prenovili pred nekaj meseci

Sumič (nepreverjen)

Te že leta 2021 nebi zdigavali asfalta na ton deli, pa bi pustili na meri, Nej pa ka smo te gledali kak celo plast dvigujejo, menjajo armature in beton, pa zaj isto. Zanima me kdo to dvojno plačuje to rajši pitaj te pomgrad.

. (nepreverjen)

pomoje je kanalizacija zaštopana

Starejše novice