Na pomoč kolegom v Srbiji tudi pomurski policist.

V Srbijo se je odpravila že 27. skupina slovenskih policistov. Ob povečanem številu migrantov bodo med 15. januarjem in 14. februarjem 2020 pomagali srbskim kolegom pri nadzoru državne meje.

Četverico, ki bo mesec dni opravljala naloge v tujini, tvorijo Robert Car iz Postaje mejne policije Petišovci, Andrej Pristovnik iz Postaje mejne policije Bistrica ob Sotli, Branko Godec iz Postaje prometne policije Ljubljana in Jure Blažica iz Policijske postaje Nova Gorica.

Dejavni bodo na območju Postaje mejne policije Rujan, na srbsko-severnomakedonski meji. Naloge s področja varovanja državne meje bodo izvajali v delovni policijski uniformi ter uporabljali službena vozila in opremo, ne bodo pa izvajali nalog s področja zagotavljanja javnega reda in miru.

Seznanili so se z izkušnjami prejšnje skupine

Kot so zapisali v Slovenski policiji, so jih pred odhodom sprejeli namestnik generalne direktorice policije Tomaž Pečjak, Roman Čoh iz istega sektorja ter Darjo Cizel iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije. Danilo Krajnc iz Policijske postaje Ljubljana Šiška jim je medtem kot vodja prejšnje skupine prenesel dosedanje Izkušnje na terenu.

FOTO: policija.si

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
we (nepreverjen)

Robi, ti si car...

stary1 (nepreverjen)

Kakšna je res razlika med policijo in vojsko
Policaji so organizirani pametni in dostojanstveni
ko pa gledam slovensko vojsko imam občutek da jih
lahko premaga vsako gasilski društvo iz Spoštovane Republike Hrvaške

Starejše novice