Pri nadzoru srbske meje bo pomagal tudi pomurski policist.

V Srbijo je včeraj odšla že 21. skupina slovenskih policistov. Od danes pa do 7. junija bodo tam srbskim kolegom pomagali pri nadzoru prehajanje državne meje zaradi povečanega števila migrantov.

V Srbijo so se za mesec dni odpravili Andrej Žerdin iz Postaje mejne policije Petišovci (Policijska uprava Murska Sobota), Gregor Travnekar iz Postaje mejne policije Rogatec (Policijska uprava Celje), Mitja Vidmar iz Službe za operativno podporo (Policijska uprava Ljubljana) in Borut Oblak iz Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper (Policijska uprava Koper).

Slovenski policisti bodo naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Rujan na srbsko-makedonski meji (območje občine Preševo). Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila in opremo.

Pred odhodom jih je sprejel namestnik generalne direktorice policije Jože Senica, ki jim je zaželel uspešno delo in varno vrnitev domov. Sprejemu je prisostvoval tudi Darjo Cizelj iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije GPU.

FOTO: policija.si

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
MILIČAR (nepreverjen)

V toj državi so vsi kompas zgubili, mi idemo srbom pomagat doma pa nemamo zadosta policije, migranti se šetajo čez Slovenijo kak hočejo, zato pa nam Avstrija ne zaupa.

Starejše novice