Med policisti, napotenimi na pomoč srbskim kolegom pri varovanju meje, tudi Pomurec.

V Srbijo se je te dni odpravila že 14 skupina policistov. Vse do tretjega avgusta bodo štirje slovenski policisti srbskim kolegom pomagali pri nadzoru državne meje, močneje obremenjene ob povečanem številu migrantov, med njimi je tudi policist soboške policijske uprave.

Policijskih nalog se bodo namreč v Srbiji lotili Jože Hozjan iz Policijske postaje Lendava na Policijski upravi Murska Sobota, Mitja Vidmar iz Sektorja za operativno podporo na Policijski upravi Ljubljana, Robert Šešerko iz Policijske postaje Rače na Policijski upravi Maribor in Benjamin Gosar iz Postaje letališke policije na Policijski upravi Kranj. 

Naloge bodo opravljali v delovni uniformi ter bodo uporabljali službena vozila in opremo, aktivni pa bodo na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Gradina, ki sodi pod tamkajšnjo Policijsko upravo Pirot. 

Pred odhodom pridobili potrebne informacije

Minuli torek so policiste pred odhodom sprejeli direktor Uprave uniformirane policije Janez Rupnik, vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije Vladimir Pocek in Darjo Cizel iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije. 

Izkušnje prejšnje skupine z delom v Srbiji jim je medtem posredoval Boštjan Hliš, vodja trinajste skupine napotenih policistov, zato ne dvomimo, da se bo tudi nova ekipa pri opravljanju svojih nalog povsem dobro znašla.

FOTO: policija.si

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čarni vrag (nepreverjen)

Policistov nimamo zadosti, pa jih pošiljamo v Srbijo. V tej državi so vodilni padli na glavo. Pred 30 leti smo miličnike pošiljali na Kosovo. Kako se je končalo vemo.

mun (nepreverjen)

Ka je prvi april?

Igor1234 (nepreverjen)
pičkinpokač (nepreverjen)

Bedak si ti-policaji naj kar gredo tja. Ko bodo migranti prišli na naše meje nam ne bo pomagalo če bomo vsi stali ob meji.

In reply to by Igor1234 (nepreverjen)

glupi si (nepreverjen)

jebo te migrant da te jebo

In reply to by pičkinpokač (nepreverjen)

black panter

pelaj si domov te migrante,ta gamd nema kaj tu delati,pa še musliči so

Glupi si (nepreverjen)

Bi si ga, samo san jih se zau nej sreco. Edino veliki vodja jih vidi povsod na pretek =)

In reply to by black panter

TRC (nepreverjen)

Nije more toliko veliko ni duboko da U njega stanu sve šugave pandurčine.

pijanček prdec (nepreverjen)

pijanček - tujec 2, dobro jutro! Tvoj novi nick?

In reply to by TRC (nepreverjen)

Starejše novice