FOTO: policija.si
Pri nadzoru meje v Severni Makedoniji bo sodeloval tudi policist pomurske mejne policije.

V severno Makedonijo se je odpravila že 40. skupina slovenskih policistov. Od 16. oktobra do 15. novembra letos bo šesterica naših policistov pomagala makedonskim kolegom pri nadzoru državne meje. 

Na makedonsko ozemlje so napotili Roberta Nedoka iz Postaje mejne policije Petišovci, Davorja Jovanoviča iz Postaje mejne policije Središče ob Dravi, Rajka Gabrovca iz Sektorja uniformirane policije, Policijska uprava Ljubljana, Martina Piršiča iz Policijske postaje Ribnica, Aleša Štromajerja iz Službe direktorja, Policijska uprava Kranj in Gregorja Plajnška iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica.

Delo bodo v delovni policijski uniformi opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in izven območja mejnega prehoda Bogorodica, pri čemer bodo uporabljali tudi službena vozila ter opremo. Po potrebi bodo makedonskim policistom pomagali še v začasnem prehodnem centru Gevgelija.

Pred odhodom v Makedonijo se je šesterica sestala z Romanom Čohom iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije ter direktorjem Uprave uniformirane policije Srečkom Jarcem, ki jim je zaželel uspešno, predvsem pa varno delo.

Vodja predhodne skupine, ki se je že vrnila domov, jih je medtem seznanil z razmerami v Severni Makedoniji, zadnjimi izkušnjami pri delu in aktualno tematiko s področja ilegalnih migracij na tem območju.

FOTO: policija.si

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rop (nepreverjen)

Nej so sposobni v Pomurju, nej pa v Makedoniji!!!

gobaler (nepreverjen)

halo, doma je luknjasta meja, pa rinemo v tujino. zakaj je pri sosedu trava bolj zelena? vse za vecje place na misiji.
a avstrijci pa pridejo pomagat nam?

pacek-pacek (nepreverjen)

Vi samo ite, pomali za vami pride še v moralno podporo tudi vaš stanovski kolega in trenutni župan. Pa te se fajn meli!

Starejše novice