Geslo sejma, ki ga organizira Franc Kosi iz Iljaševcev, je »Kupi, prodaj, podari ali menjaj.

Čeprav je danes na vasi sejmov vse manj, se je Franc Kosi iz Iljaševcev odločil, da bo organiziral pravi domači ljudski bolšji sejem, pri čemer se zgleduje po sejmih v sosednjih državah. Tako že od maja lanskega leta vsako soboto dopoldne na parkirnem prostoru pri gostilni Frč, katere lastnik je sam, poteka Frčev bolšji sejem.

Mi smo ga obiskali v soboto, 17. januarja, ker nas je zanimalo, kaj vse »prodajalci« ponujajo. Geslo Frčevega sejma v Iljaševcih je »kupi, prodaj, podari ali menjanj«, najdete pa lahko številne stare ali rabljene predmete; od stare  vojaške opreme, gospodinjskih aparatov, glasbenih instrumentov, raznih starin do kovancev. Prodajajo se tudi smučarska oprema, kmetijski pridelki, razni kmetijski stroji in rezervni deli za kmetijske stroje, kolesa, razne rabljene gume za osebna vozila in traktorje, kozmetični izdelki, razno vrtno orodje itd. Cena je precej fleksibilna, o njej sporazumno odločita prodajalec in kupec.

J.Ž. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
davkenemaramo (nepreverjen)

A račune dajo? ;)

FURS.vas.opazuje.press

Gost (nepreverjen)

Lahko se taksne drzavne ustanove jebejo, ker gre za prodajo rabljenih stvari

ghmj, (nepreverjen)

samo vprašanje časa je sedaj ko je to na internetu ka se bo naslednjič tam znašel inšpektor. Kazni če tako prodajaš na stojnici so okrog 1500€. Naslednjo soboto mo verjetno šel gledat pa tisti v zelenem do verjetno tudi prišli

Starejše novice