Slika je simbolična.
Občina Lendava je zaključila javno dražbo za prodajo stavbnih zemljišč, ki v naravi predstavljajo degradirane površine na območju stare opekarne v Dolgi vasi.

Občina Lendava je organizirala javno dražbo za prodajo stavbnih zemljišč v Dolgi vasi, na kateri so lahko sodelovali poslovni subjekti, ki kot svojo registrirano dejavnost opravljajo na trgu dejavnosti energetike.

Stavbna zemljišča, katerih skupna površina je 11.298 kvadratnih metrov, so se prodajala z namenom izgradnje sončne elektrarne.

Celotno zemljišče namenjeno izgradnji sončnih elektrarn

Javne dražbe se je udeležilo devet podjetij, izklicna cena pa je znašala 163.109 evrov. 

Končna ponujena cene, ki jo je podalo podjetje Modra energija iz Maribora, pa je bila 306.000 evrov.

Stavbna zemljišča so namenjena izključno za izgradnjo sončnih elektrarn, z najugodnejših ponudnikom pa bo občina v naslednjih dneh podpisala pogodbo.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zorro55 (nepreverjen)

seronje da se niso domislili nečesa že pred desetletji da ne bi toliko časa brezveze stalo. lendavska občina je daleč najbolj kilava po svetu. prepričan sem če bi se osebje kompletno, 100% menjalo bi bili dosežki v pravem pomenu besede, vsekakor pa ne bi delali toliko sramote

Nusshahn (nepreverjen)

Trebelno bo preverit što de pa profitiral, občani pa nedo nika pa imeli od toga..,Banda vas krade občani Lendave, še posebej vaš pohlepni trgovec magyar !

Starejše novice