Novo regijsko in gospodarsko vozlišče Pomurja že skoraj stoji, a bo še pred odprtjem doživelo svojo prvo veliko prenovo.

Kot kaže, so si odgovorni glede podobe regijskega promocijskega centra, ki je bil doslej znan pod imenom Expano, nekaj mesecev pred odprtjem premislili. 

Mestna občina Murska Sobota je namreč včeraj objavila javni natečaj za izbor imena, pozicijskega slogana in logotipa za paviljon Vrata v Pomurje.

V iskanju nove podobe

Z razpisom želijo objektu očitno zagotoviti novo identiteto, ki bo kar najbolje odražala duh projekta.

Namen je pridobiti nabor idejnih rešitev za novo ime, pozicijski slogan in logotip, izbrani izvajalec pa bo nato pripravil še priročnik za celostno grafično podobo.

Ker gre za javni in odprti natečaj, imajo priložnost za sodelovanje seveda vsi zainteresirani natečajniki.

»Izbrano ime in logotip bosta namenjena pozitivni medijski promociji in grajenju zavesti o paviljonu kot gospodarskem in turističnem središču pomurske regije. Komunikacijske aktivnosti bodo zaobjele aktivnosti, ki potekajo v in ob paviljonu, zato je pomembno, da ime, pozicijski slogan in logotip simbolno in vizualno sporočajo, da gre za celovit in enovit prostor paviljona in njegove neposredne okolice, ki opredeljuje svojo legitimnost v širšem družbenem prostoru Pomurja,« je zapisano v javnem natečaju.

Zmagovalcu vsaj tri tisočake

Trije natečajni projekti, ki bodo osvojili najvišje število točk, bodo prejeli denarne nagrade v višini 3000 evrov bruto za zmagovalni projekt, 1000 evrov za drugouvrščeni projekt in 500 evrov za tretjeuvrščenega. 

Projekte bo ocenjevala petčlanska komisija predstavnikov Mestne občine Murska Sobota in dveh zunanjih strokovnjakov, pri čemer se projektna skupina lahko odloči za odkup celotne rešitve ali pa samo za odkup imena. 

Znesek odkupa avtorskih pravic, ki vključuje tudi pripravo CGP priročnika, je predviden v višini 9.500 evrov bruto za celotno rešitev oziroma 4000 evrov bruto za odkup imena.

Rok za prijave, ki jih sprejemajo na vložišču soboške občine oziroma po pošti, je 29. januar, več informacij pa najdete na spletni strani občine.

Ex-Expano

Soboška občina je sicer že pred časom izvedla naročilo Opredelitev komunikacijske zgodbe s produkcijskimi elementi za predstavitev življenja ob Muri.
Na naročilo občine so se takrat odzvali trije ponudniki, komisijo pa je prepričala zamisel domačega podjetja Franc-Franc, ki je paviljonu prinesla tudi ime Expano.

"Z našo programsko rešitvijo paviljona, ki smo ga poimenovali EXPANO, smo se nekoliko odmaknili od koncepta klasične razstave. Skozi prostor, ki predstavlja zlitje narave, tradicije in sodobnih intermedijskih rešitev, med katerimi najbolj izstopajo nevrotehnološke, obiskovalec s pomočjo vseh petih čutov zares doživi Pomurje na zabaven ter hkrati poučen način,« so svojo zamisel predstavili v podjetju Franc-Franc.

Le nekaj mesecev do odprtja

Paviljon, ki bo stal 4.600.000 evrov in katerega odprtje je napovedano za letošnjo pomlad oziroma poletje, naj bi torej predstavljal vstopno točko za turistično raziskovanje Pomurje in vzpostavljanje poslovnih povezav, sama notranjost objekta pa bo tako obsegala tri ključne prostore: multimedijski prostor predstavitve pomurskega turizma, prostor namenjen gospodarski promociji in servisni prostor v obliki regijske gostilne in regijskega TIC.

S spleta

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jani r (nepreverjen)

sd spomenik ;-)

ha ha (nepreverjen)

ha ha še en način kak svojim dati mani mani ;-)

kanžor

Ne bo dolgo ko bodo iskali denar ker ga bo zmanjkalo .

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Koliko bo to zdaj znova stalo ? Porkamadona, Jevšek, zdaj pa že enkrat nehaj srati in razmetavati denar ! Dost je tega ! NI TO TVOJ DENAR, DA BOŠ GA FILAL, KAMOR GA BOŠ HOTEL !

pop (nepreverjen)

evo vidiš....eni ne nucaji kredita!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Gost 111 (nepreverjen)

Jevšekova drvarnica

dervarnica (nepreverjen)

Alpska drvarnica je to bila, je in bo tuj dale. Iz staroga lesa šteri je niti za skuriti neje dobe, nikdar nika dobroga nede...

Sicer pa levi lopovluk nema meja da nemrejo več kaj vkradnoti, si zmislijo ka trbej novo ime, štero seveda prle eden od lejvij dol zaščiti. In pazi seveda ka de nodvisna komisija zbrala GLIJ ime (SLOGAN) od genija na levi.

Aha pa seveda prosin ka meni kak avtore izvernoga imena Drvarnica prosin ka en bitikonj nakažete,

Red Bull (nepreverjen)

PEVČEV ČRVIVI LES !

afta he (nepreverjen)

Včeraj sem si malo ogledal to umetnino od gradnje. Nej je podobno ničemu. Što in ka de odo se gledat, bi rad znal. Kje še da bi mogo za pogled tega čudesa plačati.

Kr'en (nepreverjen)

Lejko bi dali ime "požiralnik pejnez"

dr. (nepreverjen)

PANONIANS

A79 (nepreverjen)

Ni slab predlog. :)

In reply to by dr. (nepreverjen)

lovor (nepreverjen)

Razloži kaj to ime pomeni če ti je tako všeč

In reply to by A79 (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ti si cela NIANSA.

narcis (nepreverjen)

Pa še grda stavba je to !!

pijanitujec (nepreverjen)

ahhh, prišlo mi je

pepi1951 (nepreverjen)

Vrata Prekmurja, okno v Prekmurje.

čarni vrag (nepreverjen)

Veselje lesnih črvov

mun (nepreverjen)

SD POŽIRALNIK

kamuflaža (nepreverjen)

Pralnica našega denarja.

black panter

vreča brez dna

Tujčić (nepreverjen)

Glede na sestavo komisije je zmaga naših zagotovljena. Na občini so nan vrgli čünto, zmagovalca pa že majo. Kaj pa če bi vse to naredili na občini in bi mi izbirali najboljšo rešitev, denar pa namenili za Aneja in Jako? Tau pa nej, ali?

butalec (nepreverjen)

moj predlog: LUBADAROV GRAD

rre (nepreverjen)

Hjoj namesto ka bi napravili še 10 krožnih :/

123 (nepreverjen)

Delo za poznanstvo.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

ŠTALE - sestavljanka za desne in leve, da se ne boste med sabo kregali. ŠT ( ihec ) ALE ( ksander ).

bbraleccc_ (nepreverjen)

Zelo žalostna novica za občane Sobote. Spet bodo plačali oni teh tri tisoč. No, bodo dobili verjetno povrnjen nasmeh na usta? Ali pa jih bodo ponovno ta levi nategnili z kako drugo domislico, da speljejo denar k svojim. Zgleda za več kot 100% podražitev ni bila dovolj. Kaj pa delajo tisti štirje, ki so jih zaposlili za ta projekt? Lahko bi ta visoko izobražen kader kaj prispeval in bi tri tisoč evrov prišparali.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice