Na osrednjem dogodku Programa ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju so v Murski Soboti danes razglasili ambasadorja in ambasadorke programa ter predstavili interaktivno pot za bolnike, njihove svojce in širšo javnost.

Center za zdravje in razvoj Murska Sobota je leta 2017 na javnem razpisu Ministrstva za zdravje Republike Slovenije za sofinanciranje programov varovanja in krepitve zdravja za leta 2017, 2018 in 2019 pridobil Program ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju, ki ga ob podpori Mestne občine Murska Sobota izvajajo skupaj s strokovnjaki Splošne bolnišnice Murska Sobota. Program je namenjen tako bolnikom kot njihovim svojcem ter strokovni in širši javnosti.

Pomen zdravja za starajoče se prebivalstvo

Na današnjem osrednjem dogodku v okviru medijske kampanje Nepopustljivo srce je zbrane uvodoma pozdravil župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek.

»Starostna doba se tudi pri nas v Murski Soboti dviguje in če želiš živeti aktivno starost, je pogoj, da si kolikor toliko zdrav,« je povedal Jevšek in poudaril pomen temeljitih zdravstvenih pregledov.

Sledila sta pozdravna nagovora direktorja Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota, Petra Bezneca in direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojana Korošca, nato pa sta spregovorili še Jožica Poličnik iz Direktorata za javno zdravje Ministrstva za zdravje Republike Slovenije in Nina Pirnat, direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje, preden so razglasili ambasadorja in ambasadorke programa.

To so postali Aleksander Jevšek, Ema Mesarič, Angela Novak in Vijola Bertalanič.

Interaktivno v osveščanje o zdravju

Predstavili pa so tudi namen interaktivne »poti« ter posredovali informacije o simptomih in zgodnjem odkrivanju bolezni, svetovali o življenju s srčnim popuščanjem ter prikazali različne veščine samooskrbe.

Dogodek je imel tudi dobrodelno noto, saj so v nagradni igri so podelili simbolične nagrade izžrebanim udeležencem, ki so pravilno odgovorili na zastavljeno vprašanje v zvezi s simptomi in znaki srčnega popuščanja.

V okviru medijske kampanje Nepopustljivo srce sicer izvajajo še številne aktivnosti, s katerimi med drugim spodbujajo h kolesarjenju, hoji, likovnemu ustvarjanju z najmlajšimi – kmalu pa tudi k plesu in branju. 

Program sofinancira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ajajajajajajaj (nepreverjen)

Korošec pa res rabi trajno pomoč višje medicinske sestre, da je vedno ob njem. HAHAHAHAH

püči

Ka pa te to za potij ka srčne zdravi ?Te beton te ma prokleto moč ,če je dober za srčne betežnike za to pa je bil tak dragi . Prehodil sem kar nekaj sveta ampak na kaj tako zdravilnega še nisem naletil niti slišal .Zdaj bodo romari drli v Soboto ,ko se to razvejdi o moči betona .Hujše bo kak da so bejžali v Međugorje in Lurd .

goostt (nepreverjen)

"Interaktivno v osveščanje o zdravju", torej če bomo interaktivno osveščeni bomo zdravi !!

In reply to by püči

gostja 426 (nepreverjen)

Bravo, tak je. Zdravilni beton. Evo, pa smo našli turistično nišo. :-)

In reply to by püči

papi (nepreverjen)

Če boste dolgo hodili po tem betonskem platoju vas bo sigurno kap pozneje ali pa vas bo močno bolelo srce -

Gmailko (nepreverjen)

Hahaha eh žalost, škoda rejči za nebuloze ka se godijo v naši bogi občini

Sreča ka mamo takše portale ge par posameznikov vö lejvle svoje frustracije, inači neven kak bi Prekmurski narod preživo

gost123 (nepreverjen)

Ka komenterati je prepovedano? Nejsan nič spornoga napisal, samo "Šerif je sam sebe okronal". Ka je tu narobe, resnica boli?

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Na Sobotainfo so nekateri betežni od brisanja komentarjev. Kuhar prednjači med njimi. Nimajo pa jajc, da bi se podpisali pod svoje prispevke kot delajo na drugih portalih.

In reply to by gost123 (nepreverjen)

kanžor

Ha,ha Jevšek je ambasador srčnega popuščanja .A sploh ve kaj je srčno popuščanje ?

Starejše novice