Na mestu dolgo zapuščene stavbe v Radencih so zasnovali nov stanovanjski vila blok, ki ga trenutno gradijo.

V Imo-Realu so ob betonaži zadnje plošče so tradicionalno pripravili tudi odomaš - pojedino po končanem večjem gradbenem delu, za vse udeležence pri gradnji. 

S tem dogodkom so zaključili večja gradbena dela in začenjajo z inštalaterskim ter zaključnimi gradbenimi deli. Dela bodo predvidoma končana do konca julija, novi stanovalci pa se bodo lahko vselili že septembra. 

V vila bloku le šest stanovanj

Z gradnjo Vila bloka ob parku Radenci se oživlja zemljišče v atraktivnem delu Radencev. Stoji zraven parka Radenci, ki že stoletja ponuja mesto za prijetne sprehode in je vrtna arhitekturna dediščina kraja. 

Iz prostornih lož umeščenih na jug se odpira krasen proti Kapelskemu. Vila blok je postavljen vzporedno ob cesto, kar omogoča enostaven in hiter dostop. Stoji v središču Radencev, kjer je na voljo vse, kar je potrebno za udobno bivanje in spletanje odnosov. 

Skupno šteje le šest stanovanj, v vsakem nadstropju po dve. Majhno število stanovanj ponuja bistveno več zasebnosti in miru. 

Stanovanja so dvosobna in trosobna, velika od 70 do 100 kvadratnih metrov. Tlorisi stanovanj so prostorni, zasnovani z odprtim dnevno bivalnim delom, ki se na jugu podaljša v ložo. 

Parkirišča na bližnjem zemljišču pod nadstreškom

Blok ima posebej oblikovana pomična senčila, ki omogočajo regulacijo svetlobe po želji. Ogrevajo se z lastno toplotno črpalko zrak voda in s talnim gretjem.

V kletni etaži so predvidene shrambe stanovanj in tehnični prostori, do izbranega nadstropja pa vodi dvigalo.

Parkirišča so na bližnjem zemljišču pod nadstreškom. Vsa parkirna mesta imajo predvidene električne izpuste za možnost montaže električnih polnilnic za avtomobile.

Prav tako so izpusti predvideni na strehi objekta za možnost montaže fotovoltaičnega sistema za skupnostno samooskrbo. 

Okolica objekta je ozelenjena, zasajena z drevesi in grmovnicami. Do vhoda vodi tlakovana, ponoči tudi osvetljena pot.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
anton77 (nepreverjen)

Reklama!!!! Dobro plačana. Sicer pa stavba nej bijla glij tak dugo zauščena, razen za "novinare" sobotainfo!

huehue (nepreverjen)

ka pa neprofitna stanovanja za mlade? to pa nej...

Maribalera (nepreverjen)

Sramota komunajzarski župan

Starejše novice