Brezplačno letovanje na hrvaškem otoku tudi za otroke zaposlenih v pomurskih podjetjih.

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije tudi letos nadaljuje s tradicijo in bo vnovič sofinanciral zdravstveno letovanje otrok iz vse države, ki so po strokovnem mnenju zdravnikov šibkejšega zdravja.

Za letovanje skupno 6.648 otrok do 15. leta starosti iz vseh regij bo zavod prispeval 1.730.000 evrov, nekoliko več kot lani torej. 

Organizatorji letovanj, ki so bili izbrani z razpisom, bodo pri selekciji otrok za letovanje poleg mnenj zdravnikov upoštevali tudi socialni položaj njihovih družin. 

Skoraj desetina teh otrok pravzaprav prihaja iz Pomurja, kjer je socialna stiska nekoliko izrazitejša kot drugod v državi. 

Vse več zanimanja

Po besedah direktorja organizacijske enote ZZZS Murska Sobota, Ivana Tibauta zanimanje za zdravstveno letovanje otrok v mladinskem počitniškem domu v Baški na otoku Krk vsako leto raste. Najvišje je seveda na območjih z višjo brezposelnostjo. 

ZZZS je tako za zdravstveno letovanje 100 otrok iz UE Gornja Radgona, 112 otrok iz UE Lendava, 92 iz UE Ljutomer ter 277 in UE Murska Sobota namenil 151.120 evrov. Njihov prispevek k enajstdnevnemu letovanju naj bi torej znašal 260 evrov na otroka.

Polna cena letovanja, ki zajema prevoz, prehrano, zavarovanje in organizirano zdravniško službo, znaša 350 evrov, in razliko 90 evrov bodo tako krili starši. 

Pristopila tudi podjetja

Za posamezne otroke bodo nekaj denarja primaknile še lokalne skupnosti in celo gospodarske družbe. Radgonski Reflex bo denimo kot običajno poravnal vse stroške za letovanje otrok svojih delavcev, za približno sto otrok svojih zaposlenih pa bodo poskrbeli tudi v skupini Panvita. V Baški bo torej tudi letos počitnikovalo več kot 700 mladih Prekmurcev in Prlekov

Za organizatorja letovanja je sicer tudi letos bilo izbrano Društvo prijateljev mladine Murska Sobota

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Končno ena dobra novica na tem portalu. Človek se takoj bolje počuti ( tudi tisti, ki bodo te storitve uporabljali ), ko prebere takšno novico. Novinarji dajte več takih lepih novic, saj se jih da dati. Siti smo politike in nogometa.

77777777777777… (nepreverjen)

Ja pa zakoj glij v Baški. Že deco trbe fčiti ka Hrvatekom vse v rit porinemo, pa nemamo mi svojoga morja. Ka pa fali Fijesi, Strunjani pa tak dali. Deca naj idejo na morje pa tak je prav, samo ne ven zakoj bi mogli davkoplačevalski pejnez trošiti na Hravškom. Ka ste Prekmurci pozabili kak so nas nategnili za Monseno pri Rovinji. Cejla Sobota je tan mela apartmaje, ka pa ma zdaj, eden velki k.

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Tujec2-pijanćek (nepreverjen)

Zdravo koljega,, bodi pošten,,si še premlad, da bi lahko pisal takšne neumnosti po interneti
Kaj se delaš lepega, Pri vas doma mečete celo uporabljen toaletni papir skozi okno na dvorišče, na katerem se igrajo otroci,, ste res svinje, čeravno ne jeste svinskega mesa

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Katastrofa... (nepreverjen)

avtor bi lahko napisal v katerem terminu gredo iz katere lokacije...

butalec (nepreverjen)

........... pa ime, priimek, naslov, očovo ime, materino ime...........
Ka še ne bi!!!!

Starejše novice