Pomurski sejem je danes na novinarski konferenci predstavil že 54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki bo potekal od 20. do 25. avgusta v Gornji Radgoni.

Letošnji sejem bo na skupno 70.800 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavil 1798 razstavljavcev iz 30 sodelujočih držav.

Tudi letos pričakujejo dobro obiskanost

Lani so na dogodku našteli več kot 120 tisoč obiskovalcev, podoben odziv pa organizatorji pričakujejo tudi v letošnjem letu.

Vsebinske poudarke tokrat namenjajo predvsem mednarodnemu letu stročnic, ekološkemu kmetijstvu in živilom iz naše bližine – lokalni prehranski oskrbi, zeliščem in aromatskim rastlinam, industrijski konoplji, nacionalnemu bogastvu gozdov in lesa, kmetijski tehniki za varno in okolju prijazno kmetovanje, mladim ter sodelovanju s Slovenci po svetu ob 25. obletnici osamosvojitve.

Država partnerica bo Madžarska, z nacionalnimi in pokrajinskimi predstavitvami pa se bodo predstavile tudi številne druge države.

Predstavljali bodo najvidnejše svetovne blagovne znamke kmetijske mehanizacije in vse potrebno za pridelavo živil na okolju prijazen način, prav tako pa različne jedi, vina in druge produkte slovenske živilsko predelovalne industrije.

Pozabili niso niti na predstavitve živali v hlevih, maneži in strokovnem dogajanju, kjer bodo na ogled slovenske avtohtone pasme, govedo, konji, prašiči, drobnica, perutnina, čebelarstvo, male živali in ribe.

Samo sejemsko dogajanje bodo sicer pospremili še s strokovnimi posveti, stanovskimi in družabnimi srečanji, tržnicami, pokušnjami, tekmovanji in zabavnimi dogodki, hkrati pa bo potekal tudi 20. Mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike, INPAK ter razstava natečaja Slovenski oskar za embalažo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice