Prehrana, gibanje in zdravje je naslov letos že devete konference, ki jo organizira RIS Dvorec Rakičan in se odvija ravno te dni. Na konferenci tokrat sodelujejo strokovnjaki iz tujine, dosegli pa so tudi prav poseben rekord.

Konferenca nagovarja različne strokovnjake, predvsem s področja vzgoje in izobraževanja, zdravstva, socialnega varstva, gospodarstva, nevladnih organizacij, pa tudi ostalo zainteresirano strokovno javnost, pri čemer je glavni cilj prispevati k sodobnim metodam in oblikam dela na navedenih področjih. 

Na konferenci sodelujejo strokovnjaki iz Slovenije in tujine, in sicer iz Avstrije, Španije, Rusije in Kitajske.

Rekordno število prispevkov in mednarodna razsežnost

Direktor RIS Dvorca Rakičan, Robert Celec, je poudaril, da letošnjo konferenco v primerjavi s prejšnjim letom zaznamuje velik porast števila prispevkov na konferenci. Tako bo na letošnji konferenci predstavljenih rekordno število prispevkov v devetih letih izvajanja konference. 

Skupno bo namreč predstavljenih 144 prispevkov, od tega 6 znanstvenih, 138 strokovnih ter 2 plakata. Konferenca se širi tudi mednarodno, saj bosta predstavljena dva prispevka iz držav, od koder jih doslej še ni bilo, in sicer iz Rusije ter Kitajske. 

Samo Fošnarič je med drugim poudaril vidik mednarodnosti na konferenci, saj je internacionalna izmenjava izkušenj ključna, da preprečijo regionalno ograjenost ter da se med seboj prenesejo dobre prakse in izkušnje, tudi negativne, da se jim s tem v prihodnje izognejo.

Izboljšala se je tudi kakovost prispevkov

Poleg količine se je bistveno povečala kakovost prispevkov in njihova raznovrstnost. Izdan bo strokovni bilten v e-obliki, kjer bodo zbrani strokovni prispevki ter povzetki plakatov. 

Robert Repnik, predsednik organizacijskega odbora, je pohvalil organizatorja (RIS Dvorec Rakičan), ki organizira konferenco kot že tradicionalno doslej na visoki ravni. Pohvalil je delo celotnega Programskega odbora, ki je sicer strog, a svoje delo izvede zelo kvalitetno in natančno.

Tematika konference pa je po mnenju Brede Forjanič pomembna za celoten izobraževalni sistem od vrtca, do fakultete in tudi neformalnega izobraževanja, saj kot tudi sama pravi »samo kontinuirano delo in nenehno spopadanje mladih s problematiko prehrane, gibanja, zdravja, skratka zdravega življenjskega sloga, prinese pozitivne premike za posameznika in družbo.«

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gnili sistem (nepreverjen)

Rekordna udeležba samo zato, ker je to najlažji način, kako stremuški učitelj pride do točk, potrebnih za napredovanje v višji naziv, kar vedo vsi prisotni in tisti, ki so še na čakalni listi. Za mastno kotizacijo seveda! Dva plakata, človek ne ve, če se naj smeje ali se razjoka.

Jušek (nepreverjen)

Tudi Celec mora opravičiti denar, ki k njemu curi iz občine. Vsaj do sedaj je curil, ko je bil podporni član koalicije v mestnon svejti.

butalec (nepreverjen)

Zdravo življenje.............. pa tej so nej normalni!
Što pa te še gnesden ne vej, ka more zelenjavo pa sadje gesti, nej samo meso, pa gibati se čim več.
In s toga napravijo znanstveni simpozij z dvema plakatoma, ha-ha!
Ja, tak se melejo evropska sredstva (pa še kakša)!!

Dragi moji, mij takše ustanove rejsan nucamo?!

goostt (nepreverjen)

Tudi lačni zdravo živijo, nimajo težav z debelostjo !!

In reply to by butalec (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Dodatek: napravite še simpozij:
- ka je voda mokra
- ka je vnoči kmica
- ka je potač okrogel

Starejše novice