Včeraj je Prekmurska godba Bakovci ponovno pisala Zgodbe Prekmurja v Cankarjevem domu v Ljubljani. Na odru Linhartove dvorane so se jim pridružili priznani pomurski glasbeniki, ki so še dodatno obogatili že tako pester repertoar. Kot glavni gost večera je skupaj z godbeniki nastopil Samo Budna. Ob spremljavi godbe so zapeli še Tjaša Šimonka, Dorina Gujt, Tomi Baaron ter župan Mestne občine Murska Sobota, Aleksander Jevšek, posebne melodije Prekmurja pa je pričaral Andrej Sobočan - Andi s cimbalami.

Na odru priznani glasbeniki iz Pomurja

V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani so se igrale in pele prekmurske melodije. Prekmurski godbi Bakovci, ki jo vodi dirigent Željko Ritlop, so se na odru pridružili priznani pomurski glasbeniki – Samo Budna, Tjaša Šimonka, Dorina Gujt, Tomi Baaron in Andrej Sobočan - Andi. Za dodatno popestritev so poskrbeli solisti Prekmurske godbe Bakovci, Marko banda, komik Anton aus Tirol in župan Mestne občine Murska Sobota, Aleksander Jevšek.

Zgodbe Prekmurja so se začele pisati z udarno Bakovsko koračnico, nato pa je godba zaigrala deli svetovno priznanih avtorjev - koncertni skladbi La Storia in Xerxes. S slednjo se je pokazala tudi tolkalna sekcija Prekmurske godbe Bakovci pod vodstvom Denisa Dimitriča.

V nadaljevanju je nastopil čas za prve goste. Najprej se je godbenikom na odru pridružil Aleksander Jevšek, ki je vsem zbranim namenil nekaj besed in ob spremljavi godbe zapel znano slovensko skladbo Mati bodiva prijatelja. Za tem sta na oder stopila prekmurska pevka Dorina Gujt, ki je zapela vsem dobro znani skladbi Moja Sobota in Poletna noč, ter Tomi Baaron, ki je zapel pesmi Za prijatelje in Ulica prave ljubezni, katere pisec besedila je sam. Kasneje se je godbenikom pridružila še pevka prekmurske glasbe, Tjaša Šimonka, ki s svojim vokalom nikogar v dvorani ni pustila ravnodušnega. Posebno prekmursko vzdušje je s cimbalami v dvorani pričaral Andrej Sobočan – Andi. Iz vrst godbenikov sta se predstavila Hana Štefanec na altovskem saksofonu in Primož Zavec na ksilofonu.

Nocoj je ena lüšna nouč, Micka daj mi pejneze nazaj

Kot glavni gost je Zgodbe Prekmurja z nami pisal kantavtor Samo Budna. Ob spremljavi godbe je zapel avtorski skladbi Hvala ti mala in Rdeče oči ter dodobra navdušil zbrano občinstvo v Linhartovi dvorani. Za še dodatno popestritev in prijetno vzdušje v dvorani so poskrbeli komik Anton aus Tirol ter skupina Marko banda. Večer se je končal »lüšno«, z znanima prekmurskima pesmima Nocoj je ena lüšna nouč in Daj mi Micka pejneze nazaj, ki so ju ob spremljavi godbe zapeli gostje večera – Dorina Gujt, Tjaša Šimonka in Tomi Baaron. 

S spleta

Komentarji (37)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gumbek (nepreverjen)

Trbej skrbeti za propagando. Glede na to ka njemi nika presenetljivoga (za ka lejko idejo njemi zasluge) nej uspelo v mandate napravite je to edini način s kerin de potencialno lejko drugo leto meu možnosti na volitvah. Občino njemi pa itak Đurov vodi. Če ga Sobota še enkrat zvoli te njin tak zaploskan ka si roke skuper spoteren.

povezani (nepreverjen)

te vikend pa lejko ide v Rakičan nastopat ;-) prej ka nucajo v cirkusu še enoga ;-)

Prekmurka_12 (nepreverjen)

ODLIČEN koncert z ODLIČNO energijo!!!
Vsaka čast Prekmurski godbi Bakovci! Bravo!

jani r (nepreverjen)

zakoj ste zbrisali komentar ???

Gost (nepreverjen)

Meni je bil ful dober koncert. Za nas keri delamo v lj, je fajn vidite lidij iz naših koncov

Gost (nepreverjen)

@gumbek
lejko se vsaj vzdržiš takšnih banalnih komentarov vseposedi ge je Jevšek omenjene? Štihec tudi nede zvoljene naslednjo leto ;)

portil

Govori se, da je župan financiral avtobusni prevoz v Ljubljano in več kot polovici potnikom plačal tudi vstopnice. Spoštovanje župan!

Oj-oj (nepreverjen)

S čidih pejnez mene zanijmle? Gvüšno je nej svoj bankaš odpro! Pa seznam teh potnikov mi pokažite če nej slučajno kakša elita bila vmejs ka be se lejko s svojih pejnezov plačali

cecek (nepreverjen)

portil.........Dokaži ka je plačal prevoz z svojimi pejnezi .Dokazal si že nekajkrat tu gor ka nisi kot bi moral biti .Potreben si pomoči res .Na vse načine špila bedarije samo da bi bil izvoljen seveda od strani ritolizcev in zaostalih ovc .Tudi Pahor dela iz sebe klovna .Žalostno okrog po mestu ne vidi kot župan kakšne slabe ulice in ceste imamo po mestu .

portil

cecek; moje trditve so dokazljive. Ti pa dvigni rit od računalnika in si sam poišči dokaze za svoje trditve.

In reply to by cecek (nepreverjen)

wwww (nepreverjen)

Prekmurka_12..... To tvoje žlabranje in hvaljenje nikogar tü gor ne zanima .Vi ,kateri ste v žabariji ste tak na Prekmurje pozabili in že po nekaj mesecev življenja v žabariji govorite več ne vejte goučati .

žepek (nepreverjen)

Gumbeka nihče ne jemle resno, ker je trobilo bivšega župana, ki pa nede nikoli več župan, pa se lejko gumbek razčesne. S ten, ka pisari takše glupe komentare, ka z realnostjo nimajo veze, pa še samo bole potrjuje kdo in kaj je. Mogoče pa ma celo od toga koristi? Kelko se je napravilio pod županovanjem Jevška se je nej v Soboti dvajet let. To nam priznavajo tudi drugi. Tak ka razni gumbeki in podobni ,samo ostanite gumbeki negi prišiti.

povezani (nepreverjen)

žepek z to izjavo Kelko se je napravilio pod županovanjem Jevška se je nej v Soboti dvajet let. To nam priznavajo tudi drugi. lejko sodeluječ za vic LETA ;-) Je pa res ka je velki uspeh ka ste v treh letih naredili 170m kolesarske in hungarioring pred zvezdo ;-) kda li ste meli to čas kelko se okoli samo slikate pa krmite ;-) plantariča pa si domov pelaj pa ti naj cejle dneve popejvle

gimi fajf (nepreverjen)

Zdaj se je enomi agitatori za prejšnjega župana, gumbeki pridružo še eden njemi podoben, povezani. Fajn bi bilou, če bi se vkup sela pa na na papir dala, ka vse se je napravilo pod prejšnjin, županon, če seveda to zmoreta pa znata, pa mata kaj povedati. Nekaj pa rejsan more biti na ton, kak je napiso Žepek, ka ovači nihče normalen ne bi hvalo bivšoga župana, pa tak grdo, nesramno in neosnovano piso od sedanjega. S ten pisanjon dosežete samo obratno.Sran vas je lejko. Sedanji de pa itak dale izvoljeni, te se pa lejko odselite, če van ne paše.

Gost (nepreverjen)

Ne ven zakoj se eni li telko spotikate ob prejšnjoga župana, pa niti nej pravo ka de kandidejro. Strah ima velike oči? Vam prpa že dela? Nemate nika za pokazati razen že omenjenih 170 m kolesarske steze in hungaroringa pred Zvezdo?

gimi fajf, ker že provociraš, pogledni si na http://www.stihec.si/stran/izvedeni-projekti

Zdaj mi pa daj link do Jevškovih projektov, ka primerjamo :)

povezani (nepreverjen)

gimi fajf pa žepek sta si poglednola ka je prejšni župan napravo ;-) aja pa kak je gost napiso zdaj pa čakamo vaš link ;-)

2kratXXL (nepreverjen)

Ges san tudi čul, ka je vstopnice plačal; enoj gospej cilou dva sedeža na avtobusi pa dvej vstopnici!

Gost (nepreverjen)

mati mila, lejko nešče tume "povezanome plantariče" povej zakoj je bil izvoljen.

Biti župan je nej isto kak iti na talente. Mi en drek pomaga, či un popejvle, ceste v MS so pa luknjaste od zime, središče mesta je mesto duhov, obljubljenih investitorjev (in novih delovnih mest) nega, redijo se in žrejo na raznih vilicah pa samo povezani podporniki (in njihovi nadzorniki) na direktorkih mestih javnih zavodov. Narode po eni strane višje položnice, ka povezani lejko kipuvlejo radie, družbene prehrane in gradijo medgenracijske centre, ge do se njihovi SD pajdaši šli socialno podjetništvo.

In plantariče neje nerodno popevati namesto delati. Sigurno ga bom volila še egnouk, bar znan što de mi popejvo za silvestrovo še naslednja 4 leta. :) :) :)

P.S:
Zakoj ste mi zbrisali zgornji komentar? San napisala kaj takšnoga, kar mogoče ne drži?

toteboje (nepreverjen)

Bar mamo novoga "Krambergera"!

Gost (nepreverjen)

@žepek, lejko začaš naštevati ka vse se je te napravilo pod Jevškom, ka se zadnjih 20 let baje neje in kar nam baje priznavajo drugi (šteri?). Se že veselim tvojoga dugoga seznama :)

Gost (nepreverjen)

gda več nede župan, de lejko pjevač po veselicah. občino nam vodita pjevač i jebač. pa pssssssssst, o tun se nesme gučati

Dummy (nepreverjen)

Dejansko te plantareč nema kaj za pokazati. Lejko se dere, kelko šče.

izjava (nepreverjen)

plantarič je največa prevara ;-) špilalo se je samo na eno karto in to je znebiti se prejšnjega ker nam je preveč stopil na prste in pripeljati novega ki bo igral (popejvo)kak mo mi igrali ;-) ljudstvo je nasedlo nasmeškom in obljubam sedaj pa se tolčejo po glavi ko vidijo kaj delajo povezani ;-)

Vipko
Truplo

Kaj trenutno počenja Jevšek ni tako pomembno, razen, da je vseeno nekoliko bolj na očeh "ljudstva" od morebitnega drugega kandidata za župana. Kaj je naredil prejšnji župan je prav tako nepomembno, ker je "ljudstvo" abnormalno pozabljivo in se tega več ne spomni.

Važno bo, kako bosta (če bosta kandidirala ona, ali pa kdo drug) nagovarjala volilce, kateri bo več obljubil oz. se bolj zlagal (v eni nazadnjaški, omrtvičeni Soboti iskreno kaj obljubiti ne moreš), se večkrat kje na podiju smejal in tega bodo skoraj zagotovo volili.

Taki pač smo!

Tako, mene osebno nastopi Jevška na pevskih prireditvah sploh ne motijo. Zakaj naj ne bi pel, če ve peti? Če pa je antitalent, kar se tega tiče, pa ga pošimfajte s te strani.

In reply to by izjava (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

če pogledneš tej levake fsi se idejo neke klovne, tak predsednik države, pa zdaj še župan. Ka van nej jasno ka vas narod ni volili, da boste burleske delali, ampak da bo ljudem šlo bolje. Vsem ljudem, nej samo povezanin.

Rukar (nepreverjen)

Za župana MOMS Darko Rudaša...

piškotarji (nepreverjen)

uredništvo: zakaj je članek o pojočem plantariču, ki raje poje kot dela, že izginil s seznama vidih člankov? Ste dobili piškotek od občine? Članek ste objavili včeraj torej je v manj kot 24 urah izginil s seznamov!!! Je spet na delu Reklamna agencija Občina press?

Gost (nepreverjen)

DA BI BAR PETI ZNAL. SRAMOTA OD ŽUPANA. IN TAKŠEN JE VODIL SLOVENSKE KRIMINALISTE ?

bulmastiff (nepreverjen)

bulmastifi lepše lajajo kak on popejvle ;-)

gospela (nepreverjen)

Zadnji trije komentatori, rejsan ste govno. Ge ste li gor rasli,pa ob kon, ka se samo tak znate izražati? Svašta se rodi- groza. Te je pa rejsan neka na ton, kak so eni komentatori že omenjali v zvezi z agitacijo, pa zakoj, pa nemo več o ten, tak nete razmili. Pa še nekaj, Jevšek ma posluh, pijtajte kakšoga glasbenoga pedagoga, naj van razloži, ka je posluh. Za razliko od vas, šimfašof, ka ga gvušno nemate.

povezani (nepreverjen)

gospela pelaj si ga domov pa ti naj popejvle ;-)

Gost (nepreverjen)

Ka je povezani? Mokre senje? gospela van je istino napisala. Redno vas je lejko sran primitivce zarukane.

izjava (nepreverjen)

Gost,tudi ,ti si ga pelaj domov ;-)

Gost (nepreverjen)

izjava, fejst globoke misli deliš z nami. Nemaš kaj. Ti si izgleda eden od tistih bole čednih zarukanih primitivcov. Verjetno si celou gda kakšno srednjo šoulo od znotraj vido po nesreči.

izjava (nepreverjen)

Gost ,glavnoka ka maš ti doktorate,magisterije.....meni pač ne paše ka nan je korošec župan,kak da bi nej meli niti enoga pametnoga domačina za to funkcijo.Ne paše mi ka odi samo okoli pa se slika in popejvle ker mislim ka je nej to gli funkcija župana.Nepaše mi ka je vse živo pa mrtvo :-) obečo ali do sedaj samo 170m kolesarske in tisto čudo pred zvezdo.Ne paše mi ka si direktorske stolčke in službe talajo samo po principu če si naš je ok ovak sploj ne piši prošenj.Ne paše mi ka so telko pejnez ta zmetali za red bull haska pa nikšnega.Ne paše mi ka nan non stop zdigavlejo komunalščino a oni z dobičkom kupuvlejo radio in pitaj boga ka vse nej.Ne paše mi ka en štajerec vodi cejlo občino.Ne paše mi ka mamo ministra keri je nej napravo ama ništa za našo občino in je z iste stranke kak župan keri se je pred volitvami skliceval kak on pozna in ima veze pri politiki saj so na oblasti.SRAM me je da imamo takšno elito pri nas in SRAM me je ko pridem v druge občine in me zbadajo,da SOBOČANCI ne premoremo domačina za župana,da moremo iz vseh vetrov pripeljati ljudi ,da lahko funkcioniramo.Gost je za tebe normalno ,da se župan slika v bolnici z napol polno račko in to objavi ?? o plantariču nebom pisal ker je žalostno.

Gost (nepreverjen)

Ka? Zdaj si mi pa še nevoščejni? Glede na tou ka je večina domačinov tak zabita kak ti me sploj ne čüdi ka moremo meti korošca za župana. Vej pa samo gledni kakši klovni so na zadnjih volitvaj kandidejrali. Meni tüdi dosta od toga ka si tij napiso ne paše, samo se zaradi toga ne blamejran po forumaj z betežnimi izjavami kak večina vas ka zaradi Jevška spati nemrete.

izjava (nepreverjen)

Gost spim ge lejko brez brige boj ;-) Ka si pa te ti nej kandidero ? če si tak pameten,razgledani...mi velka večina pa zabita.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice