Javni zavod Krajinski park Goričko skupaj s partnerjem KGZS - zavod Murska Sobota objavlja javni poziv za prijavo za izbor najlepšega travnika v Krajinskem parku Goričko 2021.

Predmet javnega poziva so travniki v Krajinskem parku Goričko, ki imajo pomembno naravovarstveno vrednost in so rabljeni v skladu z dobro kmetijsko prakso. Namen izbora je spodbuditi kmetovalce, da rabijo in ohranjajo ekstenzivno gojene travnike, ki so življenjsko pomembni za redke in ogrožene živalske ter rastlinske vrste v območju Natura 2000 Goričko.

Na izbor se lahko prijavijo vse osebe, ki so lastniki ali najemniki travnika/-ov na območju Krajinskega parka Goričko. Vsak lastnik travnika lahko na izboru sodeluje s prijavo treh travnikov, ki so na prostorsko ločenem območju. Vsakega izmed prijavljenih bo obiskala 2-članska strokovna komisija. 

Prijave do 25. maja

Travnike bo pregledala in ocenila na podlagi kriterijev, ki so objavljeni na spletni strani Javnega zavoda Krajinski park Goričko. Ocenjevala bo floristično sestavo, prisotnost krajinskih členov, čas in način košnje ter drugo. Razglasitev bo 2. oktobra na gradu Grad.

Prijave na izbor najlepšega travnik v Krajinskem parku Goričko zbirajo do torka, 25. maja 2021. Po izteku prijave se bodo z vsakim od prijavljenih lastnikov dogovorili o komisijskem ogledu travnika, ki bo ob navzočnosti njegovega lastnika oziroma najemnika.

Prijave na razpis zbira Gregor Domanjko po tel. številki 551 88 68 ali 031 340 399 ali na elektronskem naslovu [email protected].

Kakšne so nagrade?

Prvi trije lastniki ali najemniki najlepših travnikov prejmejo praktične nagrade. Ob ogledih travnikov bomo posneli fotografije vseh travnikov in jih javnosti pokazali na Facebook strani Prijatelji/ce Krajinskega parka Goričko ter na posebnem plakatu v enem izmed razstavnih prostorov na gradu Grad.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Poveljnik (nepreverjen)

Komi je sploj namenjen te krajinski park goričko, razen toga ka so zaposleni tan prikapceni na davkoplačevalski denar in zavirajo razvoj goričkega in od dolgega časa nevejo ka bi delali????

rdeć (nepreverjen)

Vse gre iz davkoplačevalskega denarja kot ta Krajinski park G oričko,kot tudi tudi 400 eurov,kateri so pač doma .

In reply to by Poveljnik (nepreverjen)

Vilmoš Tkalec (nepreverjen)

KP Goričko je najbolj moteča inštitucija goričkoga človeka...

Akuna (nepreverjen)

KP je namenjen sam sebi da tisti kateri niso za nobeno delo pač tam dobijo plače z raznih projektov.Naj mi nekdo s KP razloži zakaj je boljše da se seno s travnikov po goričkem vozi v kompostarne namesto da bi v sodelovanju s kmeti pripravili kakšen pameten projekt in bi se tam pasla živina.Bolj pomemben je projekt za tistih 5 let da imamo s česa živet pa če bo na koncu vse zaraslo.

ravninec (nepreverjen)

Pa kaj čakajo DESNIČARI hitro se pasite.

In reply to by Akuna (nepreverjen)

Starejše novice