Pošta Slovenije je na spletni dražbi hiše Unija ponudila skupno 15 nepremičnin po vsej državi, eno tudi v Pomurju.

Vnovič poskušajo s prodajo poslovalnice v Šalovcih, ki ima za 5000 evrov manjšo ceno kot na prejšnji dražbi.

Nepremičnine po Sloveniji, ki jih je Pošta sklenila dati naprodaj skupno merijo 1.271 kvadratnih metrov, v seštevku pa njihova skupna izklicna vrednost dosega 717 tisoč evrov. Cene od zadnjega poskusa z dražbo so nižja za povprečno 9 odstotkov. Svoje nepremičnine je Pošta sicer prodajala že na treh spletnih dražbah.

Znova naprodaj za bistveno nižjo ceno

Spomnimo, da je Pošta Slovenije v zadnjih letih zaradi nedobičkonosnosti preoblikovala številne pošte v Pomurju.

V pogodbene pošte so preoblikovali predvsem manjše pošte, posamezne poslovalnice pa so sklenili prodajati na dražbi. Na območju Pomurja so bile tako že lani naprodaj prazne poslovalnice v Mačkovcih, Kobilju, Mali Nedelji, Hodošu in Cankovi

Trenutno je na dražbi ostala le ena Pomurska poslovalnica in sicer v Šalovcih, ki ima za 5.000 evrov nižjo izklicno ceno, kot je ta bila na dražbi lani.

Poslovalnica drugič na dražbo

Poslovalnico v pritličju poslovno-stanovanjske stavbe v Šalovcih na dražbi ponujajo drugič.

Prostori v skupni izmeri 115,6 kvadratnega metra so opremljeni s pisarniškim pohištvom, cena zanje pa je postavljena pri 51.600 evrih. Pisarnam je namenjeno 73 kvadratnih metrov, strankam pa 25 kvadratnih metrov, pri čemer je po podatkih dražbene hiše Unija, 10 kvadratnih metrov trenutno oddanih v najem kot samostojni lokal s posebnim dostopom iz skupnega vhoda. 

FOTO: Unija dražbe

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice