Izšla je nova monografija Mestne občine Murska Sobota.

V Pokrajinski in študijski knjižnici so včeraj ob spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota predstavili monografijo mesta. V uvodnem nagovoru je župan Aleksander Jevšek dejal, da smo lahko ponosni, da smo po 22 letih dobili novo monografijo Murske Sobote.

Podrobneje so jo predstavili odgovorna urednica Brigita Bavčar, članica odbora za informiranje, promocijo in mednarodno sodelovanje Mestne občine Murska Sobota, avtorica besedil Metka Fujs, direktorica Pomurskega muzeja Murska Sobota ter avtor oblikovne in grafične zasnove Sandi Červek, akademski slikar. 

Delo na kar 203 straneh predstavi bogato zgodovino, kulturno in naravno dediščino ter razvoj mesta in občine. V skupinskem delu uredniškega odbora je v ateljeju Dušana Antolina monografija pravzaprav nastajalo kar nekaj časa, saj je uredniški odbor v njej želel zajeti vse novejše pridobitve mesta, kot so Drevored Martina Luthra, Expano in urejena okolica Soboškega jezera.

V knjigi najdemo tudi literarne odlomke domačih pisateljev in pesnikov po izboru urednice, medtem ko so umetniške razpoloženjske fotografije delo Jožeta Denka. Pretežni del fotografij v monografiji je sicer prispeval Lado Klar.

Urednica ocenjuje, da bo monografija zdaj izjemna promocija in darilo ne samo v Sloveniji, temveč jo bomo s ponosom lahko pokazali povsod po svetu. Naprodaj bo med drugim tudi v Hranilnici prekmurskih dobrot na Slovenski ulici v Murski Soboti.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

In na prvi strani je napisano da so mursko soboto osvobodili hrabri Rusi,, in da takrat partizanov še ni bilo v murski soboti

Penzionist (nepreverjen)

Brigita Bavčar, nova članica janševe SDS. Nagradno vprašanje, koliko strank je tovarišica Bavčar že menjala?
https://www.sds.si/galerija/sprejem-novih-clanic-clanov-19-6-2018-16133
Zeleno-oranžna kombinacija

hhhhh (nepreverjen)

Vej pa no, poglednite si njegovo klientelo!!

butalec (nepreverjen)

No, potem pa čakamo izid monografije Noriškega kraljestva.

Starejše novice