Bolnišnica bo naslednika dolgoletnega direktorja Bojana Korošca dobila v lastnih vrstah.

Kot smo že poročali, sta do včerajšnjega dne na naslov Splošne bolnišnice Murska Sobota prispeli dve prijavi na razpis za direktorja bolnišnice, pri toliko prijavah pa je ostalo tudi danes, ko se je še čakalo na morebitne prijave prispele s priporočeno pošto.

V igri Daniel Grabar in Satar Baghrizabehi

Znano je bilo, da je eden izmed kandidatov dolgoletni strokovni direktor Daniel Grabar, ki je prijavo potrdil tudi za naš portal, o drugih imenih pa se je zgolj govorilo. Kot najverjetnejši konkurent Grabarju, se je omenjal predstojnik očesnega oddelka Satar Baghrizabehi, a se slednji na naše klice včeraj ni odzval. 

Danes popoldne se je sestala kadrovska komisija, ki jo sestavljajo Stanislav Sobočan, Nataša Kreft in Mitja Perš, in pregledala prejete vloge. Po naših zanesljivih virih se je izkazalo, da je bila naša informacija o drugem kandidatu tudi pravilna, saj bo za delovno mesto direktorja bolnišnice dejansko kandidiral tudi specialist oftalmologije Satar Baghrizabehi.

Strokovni direktor bolnišnice bo imel konkurenco v predstojniku očesnega oddelka. FOTO: SB Murska Sobota
Daniel Grabar je svojo kandidaturo že pred dnevi javno potrdil (FOTO: Mediaspeed).

Kdaj bo znana odločitev in kdo bo izbral novega direktorja?

Kdo izmed dveh zaposlenih v bolnišnici se bo za štiri leta tudi zavihtel na čelo svoje ustanove, pa bo znano predvidoma 23. februarja, ko se bo sestal devetčlanski svet zavoda, ki bo z večino glasov imenoval novega direktorja. Soglasje imenovanju pa mora podeliti še vlada.

Spomnimo, v svetu zavoda sedijo Hermina Vrbanjšak, Suzana Šuklar, Mitja Perš, Stanislav Sobočan in Mitjo Slavinec kot predstavniki države. Slavinec je sicer ob imenovanju za državnega sekretarja odstopil kot član sveta zavoda. Predstavnika zaposlenih sta Nataša Kreft in Marjan Žekš, predstavnica zdravstvene zavarovalnica je Tatjana Kolenc, Miran Forjanič pa je predstavnik lokalne skupnosti. 

Na svoji konstitutivni seji so člani sveta za predsednico izvolili Suzano Šuklar, podpredsednik pa je postal Miran Forjanič.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Collymore

Upam da mesto zasede gospod Baghrizabehi, ter se velika četverica končno poslovi. Čas je za svež veter, saj je bolnišnica v njihovih očeh postala njihova last.

sonjakolic (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Dr. Bagri ne razume in ne zna slovenski.. Ojoj

In reply to by Collymore

gostja 426 (nepreverjen)

Polpismena Neumnost. Dr. Baghrizabehi govori slovensko boljše od domoljupcev kot si ti.

In reply to by sonjakolic (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Bagri je dober doktor, naj dale dela kak doktor, de od vekšoga haska, kak pa či bi biu direktor, lejko pa bi biu strokovni direktor, itak pa mislin ka je profesor Lainščak najbole podkovani v stroki. Pa ešče dejstvo, za direktora moreš poznati delo lidi, poznati sistem td. Grabar je dosta dosta bole primeren za direktora.

sestrasbms (nepreverjen)

Mi našega Bagrija ne damo .Če pa že pa naj opravlja 2funkciji naenkrat. Kaj bomo delale mi sestre če doktorja več ne bo . Mladih pa ni..
Dragi Bagri upam , da Vam uspe.

čarni vrag (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

sestre pušijo
ponoči
i podnevi

Mura je večna (nepreverjen)

ja kje si pa to zvedel

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Draš (nepreverjen)

Njegova žena je nekda, za časa SFRJ bijla sestra, pa je očitno vse to delala, majster je pa zdaj deprimerani dokraja zaradi toga.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

ubogi revež

In reply to by Draš (nepreverjen)

oljar (nepreverjen)

bagri naj dela ka dela ka boukšoga tak nega grabar pa naj tau pisti ka mlade sestre nucamo ka do delale nej ka bi šle na porodniško

100-100 (nepreverjen)

Jesuš, ša što je tebe gučati prekmursko nafčo ali pa ešče bole točno, što te je fčuo pisati.

In reply to by oljar (nepreverjen)

Starejše novice