V nevarnem križišču, v katerem se je zgodilo že kar nekaj prometnih nesreč, so začeli z ureditvijo krožnega prometa.

Med Mursko Soboto in Rakičanom so te dni začeli s pripravo gradbišča za izvedbo krožišča in nove povezovalne ceste na križišču k Splošni bolnišnici Murska Sobota

Za izvajalca del je bilo izbrano podjetje Pomgrad, od koder so že sporočili, da bo v času gradbenih del moten promet za vsa motorna vozila na državni cesti iz Murske Sobote proti Rakičanu, prav tako tudi za kolesarje na kolesarski stezi v omenjeni smeri.

V Mestni občini Murska Sobota zato vse udeležence v prometu prosijo za strpnost in razumevanje.

Kot je razvidno iz fotografij, je v okolici soboške bolnišnice pred dnevi zraslo gradbišče, na katerem nastaja parkirišče za osebna vozila oziroma Park & Ride sistem. Na bližnji cesti pa od danes pričakujte tudi oviran promet. 

Za večjo pretočnost in varnost v prometu

Krožišče bo predvidoma dokončano v roku šestih mesecev, v Mestni občini Murska Sobota pa pričakujejo, da se bo z njim izboljšala pretočnost ter prometna varnost na tem območju.

"Investicija Ministrstva za infrastrukturo bo znašala 775.524,84 evrov z vključenim DDV. Mestna občina Murska Sobota je z Ministrstvom za infrastrukturo avgusta podpisala sporazum o sofinanciranju, po katerem bo prevzela 123.303,84 evrov z vključenim DDV," so pred časom zapisali v soboški občini.

Obstoječe križišče sicer velja za eno težavnejših na pomurskih cestah. S strani DRSI je bilo evidentirano kot črna točka prometnih nesreč in tudi sami udeleženci v prometu so že dlje časa pozivali k ukrepom ter varnejši prometni ureditvi.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
petržal (nepreverjen)

Kakšna sila je pred volitvami vsa leta pa ni nikogar brigalo to križišče.Čudno je tudi,da vsa dela dobiva Pomgrad .A res ni drugih podjetij morda boljših in cenovno ugodnejših od Pomgrada ?

A79 (nepreverjen)

Eni ljudje ste obsedeni s temi volitvami, županom in kandidati, neprestano neko kontriranje, nepotrebno komentiranje, večinoma na pamet, neargumentirano in sovražno naravnano.
Preberi si: https://sobotainfo.com/novica/lokalno/crna-tocka-krizisce-bodo-v-krozis…
Pred letom dni je bilo napovedano, da se bo gradilo konec leta 2018, cesta pa ni občinska ampak državna.

In reply to by petržal (nepreverjen)

LukaD (nepreverjen)

Poiščite Gola Ženske v vaši soseski tukaj: Huit.Re/Zenske

In reply to by petržal (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kot je razvidno iz fotografij, je v okolici soboške bolnišnice pred dnevi zraslo gradbišče, na katerem nastaja parkirišče za osebna vozila oziroma Park & Ride sistem.

Smo Sloveniji postali kakšna kolonija USA? Verjetno mislite, da boste z uporabo angleških tujk postali bolj "nobel".

Hmmmm (nepreverjen)

No ja... Pravilno slovensko se imenuvle "Parkiraj in Presedi", ampak prometni znaki za tej sistem pa so napravleni s črkama P+R (torej park & ride, torej angleška varianta).

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

gost121212112 (nepreverjen)

Brez skrbi, gradbišče bo le še en teden, potem se bo do naslednjih volitev vse skupaj ustavilo.

Olosh (nepreverjen)

Tukaj je nujno potrebno krožišče prav tako pa uvedba prepovedi zavijanja v levo na prvem križišču iz smeri Rakičana v MS, proti Srednji Zdravstveni.

Rakicanec36 (nepreverjen)

Treba nahranit ovce, do naslednjih volitev. Osel gre samo enkrat na led, slovenci tudi večkrat letno.
Še dobro ka so volitve, ka se neka dela pa tudi če na puf. Bomo dvignili davke in komunalščino. Dokeč so trgovski centri nabito puni, se davki leko zdigavlejo. Zdaj pa iden na štrajk, ka se nemo samo po jajcaj čohal v pisarni. Jes van poven, ka javni sektor v upravaj je zakon. Neman norme, ka nemo gnes naredo mo vutro. Delau san v gospodarstvi, san se včlano v stranko in če si njihov se že najde delo v upravi na občini ali podobno in še sejnino pokaseraš, če se bar malo pojavlaš na plakataj ka lidgej krožijo za tebe.

micikaaa (nepreverjen)

KROŽIŠČE PRI HOFERJU BO DO MIKLAVŽA.

micikaaa (nepreverjen)

KROŽIŠČE PRI HOFERJU BO DO MIKLAVŽA.

Gesnes (nepreverjen)

Vsa krožišča v MOMS so narobe dimenzionirana. Da so nepotrebna - dodajam zgolj še kot okras. Upam, da se računsko sodišče spusti tudi malo v pregled vaše dokumentacije javnega naročila. Bruh.

Marko - markec (nepreverjen)

Krožišče bodo delali dolgih 6 MESECEV in to tako znano podjetje kot je Pomgrad, res me zanima ka je tu za telko delati, da bodo delali 6 mesecev. Verjetno do mogli zelo delo šparati da pridejo skoz v 6 mesecih. To spominja na izgradnjo krožišča pred Soboto katerega so deleli tudi Pomgrad mislim ka 2 leti. Ali tej Pomgradovi šefi znajo, ka bi recimo v 6 mesecih napravili KITAJCI ?? Bogme če bi organizirali delovno akcijo samo krampi in lopate pa bi to prej kak v 6 mesecih napravili.

LukaD (nepreverjen)

-Poiščite Gola Ženske v vaši soseski tukaj: Huit.Re/Zenske

guzva (nepreverjen)

pa ka si nore kakse guzva je gnes bila. pa znorele mo do te cas ka tao naredijo..
nej mi jasno kak nemrejo naredete nekse ceste polek, ka bi bar promet poteko normalno.. me zanima kak de resilec priso do bolnice v toj guzve sake den zaj.

A79 (nepreverjen)

Imaš prav, danes zastoj, zaustavljanje avtov na prednostni cesti kar sredi križišča, tako da iz stranske sploh nisi mogel ven, kolona pa do mesta. Katastrofalno je izgledalo in to samo zato, ker se je križišče zapiralo z nesposobnimi voniki, ki ne pozajo osnovnih pravil.
Smiselna bi bila prisotnost Policije med 13 in 15h.

In reply to by guzva (nepreverjen)

11111111111111… (nepreverjen)

Sploj se ne zavedate ka de tou krožišče prineslo bolnici. Prneslo de kaos in sicer zaradi toga ka do se po izgradnji krožišča vsi šteri do ščeli priti v bolnico, dom starejših, medicinsko šolo, novo telovadnico šole mogli pelati skoz krožišče, od tan pa do vhoda v bolnico pa dale po enosmernoj cesti do doma, šole itd. Bolnica de mela samo eden vhod, tak ka či de ge prišlo do nesreče v krožišči ali pa na cesti do bolnice nišče več nede mogo v bolnico. Pitanje što de odgovarjo ka do lidge na toj cesti mogli mrejti zaradi slaboga načrtovanja. Pa ka se razmimo krožišče je potrebno. režim pa popolnoma mimo.

Grk Zober

Po vseh teh komentarjih, ki jih berem ne morem razumeti, zakaj v Sloveniji imajo Prekmurje za nerazvito. Poleg takšne močne inteligence, takšnega" mozga", toliko pametnih ljudi, kot je tu, res neverjetno. Toliko "pameti" na enem mestu ali na enem takšnem območju kot je Prekmurje, ne najdeš nikjer drugje.

jager (nepreverjen)

Vsea lepo in prav ...Ka pa cesta M. Sobota -Gederovci, pa ka ne goviorimo skozi naselje Rankovci cesta raspada pločnikov ni ...so pa spomeniki preminulim na in ob cesti ........

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice