Božično novoletna delavnica na sedežu ZKD v Lendavi.
Pri zvezi kulturnih društev Lendava so se letos odločili, da bodo prisotnim predstavili izdelavo različnih okraskov, narejenih iz perlic.

Zveza kulturnih društev Lendava je letos na svojem sedežu v Lendavi organizirala že enajsto božično – novoletno delavnico.

Delavnica je potekala dva dni, in sicer v sredo, 23. novembra 2022 in v četrtek, 24. novembra 2022.

Prvi dan se je delavnice udeležilo 19, drugi dan pa 14 udeležencev iz različnih društev povezanih v Zvezo kulturnih društev Lendava in učiteljice iz Dvojezične osnovne šole I Lendava.

Iz perlic izdelali angelčke, zvezdice in druge izdelke

Kot je povedala predsednica Zveze kulturnih društev Lendava, Elvira Vaupotič Gönzc, so se letos se odločili, da bodo prisotnim udeležencem delavnice predstavili izdelavo različnih okraskov, narejenih iz perlic.

Delavnice je vodila Slavica Vaupotič iz Odrancev, ki je prvi dan prisotnim predstavila izdelavo angelčkov iz perlic, varnostnih sponkic in žičke, drugi dan pa so se prisotni pod njenim mentorstvom lahko naučili izdelavo različnih zvezdic prav tako iz perlic in žičk.

Udeleženci so bili z delavnico zelo zadovoljni, saj so se tudi letos naučili nekaj novega. Na delavnici so nastali različni izdelki, prisotni pa so si svoje izdelke lahko vzeli domov in bodo s pomočjo le teh v društvih in v šoli podučili še ostale, ki se delavnice niso mogli udeležiti. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice