Kulturno in izobraževalno društvo Kelih je pripravilo Dan prleške gibanice v Agrini kuhinji.

Agra, mednarodni kmetijsko – živilski sejem, ki se vsako leto avgusta odvije v Gornji Radgon ponuja tudi kulinarične užitke. Agrina kuhinja vsak dan ponuja nove okuse izpod marljivih rok ljudi iz različnih koncev Slovenije. V nedeljo je zadišalo po prleški gibanici.

Prleška gibanica navdušila tudi ministra

Prleško gibanico so na prizorišču Pomurskega sejma Agra pripravljale ženske iz društva Kelih, pomagale pa so jim še članice Društva kmetic Križevi – Veržej. Nastalo je več prleških gibanic različnih oblik in z različnim številom plasti. Zopet se je pokazala raznolikost, ki so jo članice društva zaznale ob zbiranju receptov in na kulinaričnih delavnicah.

Njihova odličnost je navdušila tudi ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejana Židana z ekipo in predsednika uprave Pomurskega sejma Janeza Erjavca.

Prleška gibanica letos 3. septembra

Prvič je bila predstavljena še posebna moka, namenjena izključno za peko prleške gibanice. To bo možno kupiti na Prleški gibanici 2016, ki se bo letos odvijala v soboto 3. septembra. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2

Pohvalno. Takšne stvari spadajo na ta sejem in o takšnih stvareh je potrebno poročati. Je res zelo dobra.

gost 5 (nepreverjen)

prava gibanca se je pekla pre 60 leti ženske ki so stare zdaj 70 let naj mi ne zamerijo za leta naj spečejo gibanco kak se je takrat pekla prekmurska in prleška pa lep pozdrav

Starejše novice