Konec leta se končujejo tudi nekatere zaposlitve za določen čas, kar doda k poslabšanju mesečne statistike.

Decembra se je, podobno kot v prejšnjih letih, zvišalo število iztekov zaposlitev za določen čas, hkrati pa se je umirilo zaposlovanje. Brezposelnost se je tako v primerjavi z mesecem prej povečala za 3,2 odstotka, v primerjavi z enakim obdobjem lani pa je bila manjša za 7,7 odstotka. 

Minulo leto so zaznamovala ugodna gospodarska gibanja, brezposelnost je bila tako na letni ravni za 7 odstotkov nižja od leta 2017, kažejo zadnji podatki Zavoda za zaposlovanje.

Največ brezposelnih se je minulo leto na Zavodu za zaposlovanje registriralo, ker so izgubili zaposlitev za določen čas, teh je bilo 43.266, prijavili pa so se še iskalci prve zaposlitve ter trajno presežni delavci in stečajniki.

Decembra se je v primerjavi z novembrom brezposelnost povečala v vseh območnih službah Zavoda, najbolj pa je porasla v območni službi Murska Sobota, in sicer za 7,2 odstotka. Kljub temu pa murskosoboška območna služba na letni ravni beleži 11 odstotno in tako največje medletno znižanje brezposelnosti.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gregergeg (nepreverjen)

Vejpa expano de pripelo slujžbo za 500 lujde.

Joužek2 (nepreverjen)

Volitve so mijmo!

Kako se piše ... (nepreverjen)

Ja , ja na Pomurski avtocesti , pardon hitri cesti so baje kolone avtobusov , ki bi radi obiskali Expano , eno od večjih svetovnih čudes .Dober dan , pa malo morgen, izguba se bo pa tak krila prek višjih položnic , namesto , da bi z višjimi položnicami dobili tudi boljšo kvaliteto

jkl (nepreverjen)

Trbej napuniti industrijsko cono s firmami ...

Feriii (nepreverjen)

No Pm te pa ciganje šinflemo?? (skoraj 89%jih je na sociali?...Dober zakon dober gospodar Države pa se lepou pa prav??

DF (nepreverjen)

Vprasajte serifa Jevska kaj o tem. Imate muda?

febo (nepreverjen)

Bilo je pisanja o propadu podjetja A1 Personal danes pa spet čujem objave ,da iščejo delavce v Avstriji . Ka temo lopovemu res nišče nič ne more niti Avstrijci nej ?

DF (nepreverjen)

More, more. Samo danasnji moski nimajo vec jajc. Take tipe smo v Jugi v enem dnevu moski v red vzeli.

In reply to by febo (nepreverjen)

Starejše novice