Sobotna nesreča je potrdila bojazni številnih uporabnikov steze med Rakičanom in Beltinci.

Sobotno jutro je zaznamovala tragična prometna nesreča na traktorsko-kolesarski stezi ob  magistrali med Rakičanom in Beltinci. Pri silosu v Lipovcih je kolesar padel pod priklopnik traktorja, medtem ko ga je ta prehiteval. Zaradi posledic nesreče je ta na kraju umrl. Uporabniki steze že dalj časa opozarjajo na njeno neustreznost in celo nevarnost, njihove bojazni pa so se sedaj tudi uresničile.

Padel pod prikolico

Za sobotno nesrečo ni bil kriv voznik traktorja s priklopnikom, policisti so namreč ugotovili, da je 60-letni kolesar zaradi neobvladovanja kolesa padel pod prikolico. Neuradno pa smo izvedeli tudi, da je na kolesu prevažal žakelj krmila, kar upravljanje kolesa občutno obtežuje.

Steza iz drugih časov

Steza ob cesti med Rakičanom in Beltinci je bila narejena pred leti, ko še ni bilo avtocestte in je po magistrali potekal še celotni tovorni promet. Kmetijska mehanizacija je takrat na cesti močno ovirala že tako gosti in počasen promet, zaradi česar so traktorje, skupaj s kolesi in kolesi z motorji, preusmerili na stezo. Gostega tovornega prometa že več na tej cesti ni, traktorji pa so postali zmogljivejši in hitrejši, a kljub temu je zanje vožnja po cesti na tem delu prepovedana. Policist Mojmir Zelko ob tem opozarja, da je pri tem nemočna tudi policija, saj o tem, kje lahko vozijo traktorji, odloča Direkcija Republike Slovenije za ceste.

Kolesarji se počutijo ogrožene

Stezo uporabljajo številni kolesarji, tako tisti, ki kolo uporabljajo za prevozno sredstvo, kot tudi rekreativni. Precej je tudi tekačev in rolarjev. Predvsem kolesarji že več let opozarjajo, da so na stezi močno ogroženi, saj so traktorji postali izjemno hitri ter široki. Nekateri celo zavzamejo celotno širino steze, od bankine do bankine. 

Država ne posluša občine

Na občini Beltinci si že nekaj časa prizadevajo za ureditev razmer na tej cesti, a zaenkrat neuspešno. Kot je za RTV povedal župan Občine Beltinci Milan Kerman, na Ministrstvu za infrastrukturo ne pristajajo na to, da bi težko in hitre traktorje ponovno preselili na cesto, ki je sedaj močno razbremenjena. Direkcija Republike Slovenije za ceste občini predlaga, da razmisli o razširitvi steze za traktorje in kolesarje, seveda na račun obdelovalne površine ob stezi. A na občini tako rešitev zavračajo.

S spleta

Komentarji (55)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2

Država in občina igrata ping - pong , ljudje pa umirajo. Žalostno.

gostjaa (nepreverjen)

Mislin ka gnesden tej traktori, sploj Panvitini nemrejo upočasnjevati prometa na glavni cesti - letijo kak avto, nevarni so pa še 100x bole

KOLESAR 1 (nepreverjen)

Či so nesposobni odseliti traktore na cesto je najboukše ka se ta odselimo kolesari.
Pa mo se pač po cesti vozili, pa de sigurno bole varno.

Vipko
Truplo

Človek je izgubil življenje... je kriv sam, delom sam ali sploh ni kriv? Je kriv traktorist... je vozil prehitro, ga je prehiteval preblizu (glede na širino te "cestice" ga ravno zaobiti na veliko ni mogel, bankina pa je verjetno premehka in tako težo ne bi zadržala?)... in še kakšno vprašanje se najde, pa vendar je krivec, največji krivec izključno eden: sistem! In sistem se za navadne ljudi, za ljudi v Pomurju ne bo zganil... vsaj zlepa ne. Če sami ne "napademo" sistema (to bi moral zadnjič narediti tisti revolveraš v Izoli, če je že moral streljati), pa s tem ne mislim, da se naj strelja, ne bo nikoli ali tako hitro kaj spremenjeno.

Kdo določi, kateri znak se mora postaviti (postavlja jih sicer občina, kdo pa določa kakšnega, pa ravno ne bi vedel), kdo ukaže, kje se kdo sme ali ne sme voziti in še kaj... na tega je potrebno pokazati s prostom in ta je odgovoren za nenaklepni umor! Moje mnenje! Kot bi dal nekomu pištolo v roko vedoč, da ta nekoga na smrt sovraži...!

Težko bi se kolesarji zmenili, da naredimo punt... in se peljemo vsaj od Rakičana do Beltincev ali obratno... Če bi se nas našlo kakšnih trideset... sem prepričan, da bi bila policija takoj na "mestu" in da bi pisali kazni... Da bi preverjali tudi traktoriste, v kašnem tehničnem stanju so, v kakšen priklopniki, prikolice... kdo vse vozi te traktorje, kako vozijo po cestah... to delajo samo, ko imajo "akcijo". Ne me narobe razumeti, s tem ne mislim navadnih policistov... ampak njihov sistem, kateri jim določa, kaj morajo delati. Na žalost tam na "komandnih mestih" več ali manj sedijo ljudje, kateri svoj živi dan niso bili ne na podeželju, ne na kašni malo resnejši kolesarski turi in še se najde.

Zadnjič kriv "sistem" v zdravstvu, tu po mojem mnenju v prometu, jutri se bo nekdo z nečim zastrupil, pa bomo čisto upravičeno ugotovili, da v samem "sistemu" nekdo ni naredil svojega dela.

Do kdaj... do kdaj se bomo ubijali, sejali tudi sovraštvo med sabo zaradi sistema... zaradi katerega elite živijo kot bube v loju, mi pa molčimo? Do kdaj?

In reply to by KOLESAR 1 (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

Kako dolgo bomo državljani še tolerirali take neumnosti na naših cestah kot se dogajajo. Otroci z mopedi se ne smejo voziti po kolesarskih poteh traktorji z nekaj tonami ter velikimi hitrostmi se pa lahko. Kako dolgo bomo še tolerirali luknje na cestah in prekockavanje vodilnih odgovornih ki pa tako niso za nič odgovorni razen za dvigovanje plač. To pa da je policija nemočna ta je pa tako iz trte zvita ki kaže samo na brezbrižnost z izgovorom saj itak ne moremo nič.

Julio (nepreverjen)

Kak je lahko policija nemocna. Saj pa traktori drvijo 70 km na uro. Niti enkrat nisem videla niti enega policaja ki bi kaj obravnaval na stezi tak da ... Je pa lazje v senci drzati radar pa kasirati avte ...

Vipko
Wizeman

Ka se mamo sploj prerekati pa nategovati z direkcijof? Vložiti par kazenski ovadb za vodilne na Direkciji zaradi povzročanja splošne nevarnosti, v ton primeri cilou za nenaklepni umor. Pa da vijdimo.....

KOLESAR 1 (nepreverjen)

Traktori letijo 70 km/h kolesari pa prvič moremo na kolesarsko drugič smo pa še z
brzijnof 25 km/h omejeni. Skrejgano s pametjof. Istina je pa ke se po toj razkopanijni niti hitrej nemreš pelati.

aloa (nepreverjen)

To je zatou ka še en idiot iz direkcije za ceste nej mel bližnjega srečanja kolesarja in traktorja ali celo kombanja. Predlagan da pozovemo Pahorja on se rad odzove na take stvari, pa naj se en dan vozi s kolesom po tej kolesarski cesti, zdaj da vozijo silos, pa mo te vidli reakcijo. če nej pa se kolesarji organizirajmo in nekaj naredimo.

Gost (nepreverjen)

Ja dobra ideja kolesari zberimo se v Beltincah pri Ravenki,potem se pa bomo celi dan v znak protesta vozili od Rakičana do Beltinec ter nazaj po glavni cesti. Samo veste v čem bo štos hitro bo policija uredila svoje pristojnosti ter nas kaznovala.

A79 (nepreverjen)

Glede na to koliko traktorjev se vozi neregistriranih in koliko med njimi jih upravlja vsakodnevno vinjenih kmetov (videno na lastne oči), bodo ti traktorji na tej "hitri" ravnici sejali smrt tudi na cesti. Če pogledamo zemljevid tega območja ugotovimo, da imaj nešteto poljskih poti katerih ne koristijo, zato bi lahko nasploh vožnjo traktorjem na kolesarski in cesti prepovedali, saj je dostop do sleherne njive omogočen s poljske ceste.
Ker pa smo mi nekej 10 let za naprednim svetom, se to ne bo zgodilo. Če stopimo samo v sosednjo Avstrijo imajo prometno ureditev speljano dosti bolje kot mi, na podobnih odsekih pa promet za traktorje prepovedan, hitrostno omejitev ostalemu prometu pa temu primerno višjo. Tudi xy vasi sem prevozil v Avstriji, kjer je zaradi dovolj široke ceste in pločnikov z obeh smeri bila hitrostna omejitev 80km/h, ne 50km/h kot pri nas, na drugi strani pa inkasanti, ki se nad temi nesmiselnimi ureditvami izživljajo. Zapeljite se recimo po Route 69 v Avstriji, da si boste lažje predstavljali.

Tekač2 (nepreverjen)

Postavti 3 betonske bloke na stezi in problem rešeni

gOstI (nepreverjen)

dajmo RESNO napraviti "vstajo" - organizirajmo en dan kolesarjenje na tej relaciji, povabimo gospoda Pahorja (on se rad odzove na takše stvari) pozovejmo novinare pa izmerimo kelko mesta ostane kolesarju ko ga prehiteva traktor.
Lidjej se moremo zgeniti!!!! Kelko male dece se saki den vozi po tej "kolesarski" stezi :(

Ajdjfkfka (nepreverjen)

Te pa naj napravijo na enoj strani samo za traktore po drujgoj pa za kolesare

70 km/h (nepreverjen)

Kolesa opremiti z registrskimi tablicami in visoke kazni za vzporedno vožnjo dveh ali večih koles pa je. Da se tudi nekateri kolesarji naučijo reda na cesti.

Gost (nepreverjen)

70 km/h, tudi takše kak si tij bi trbelo registrejrati ka bi se vidlo što neumnosti trosi naokouli. Če ste že tak na tou Avstrijo vsi vdarjeni, tan je dovoljeno ka se kolesari fštric vozijo po cesti. In tou samo zaradi enoga razloga, ka jih nouri pa brezobzirni šoferi ta ne zmlatijo. Gda se dva fštric pelata jiva nemreš na pune bombe prehitevati, ampak moreš zmanjšati hitrost in jiva lepou pomali v večjon loki prehiteti. Edino ka bi ges z zakonon predpiso je tou ka bi kolesari tudi podnevi mogli meti luč spredaj pa zadaj, isto kak avtoji zaradi boljše vidljivosti. Pa tudi sami kolesari bi se mogli zavedati, še celou tisti športni, ka se morejo oblačiti v čim bole kičasto barvasta oblačila, nej pa so na čarnon biciklini v čarno oblečeni in po možnosti še s čarno čelado. Eni se sicer že malo brigajo za lastno varnost z raznimi barvastimi pa fuorescentnimi oblačili ali večina jih je že izda šminkerov.

Vipko
Truplo

To z vožnjo vštic drži kot pribito. Nekaj o tem piše Zakon v 103. in mislim, da v 104. členu. Pred leti so ga pisali ali na novo, ali pa te člene spreminjali... niti ni važno. Neki "strućko" v nekem kolesarskem klubu ali funkcionar na Kolesarski zvezi Slovenije je izposloval, da se lahko najmanj dva para peljeta vštric, če imajo neko kolesarsko licenco in da jih spremlja avto. Za ostale kolesarje, katerih je neprimerno več kakor tekmovalcev pa nič? Žal se pisec zakona tudi ni spomnil na nas... pa je kolona, kjer se peljejo kolesarji vštric za pol krajša, tudi ne širša od avta...in že zaradi tega, ker so vseeno počasnejši od avta, je pametno prehitevanje avtomobilov bistveno varnejše od enkrat daljše kolone pri enaki hitrosti... vsaj po mojem mnenju. Žal... nekomu to dopovedovati na neki Direkciji ali kakšnem drugem organu, kateri predpisuje te zadeve, zaman oz. bob ob steno. Se moramo pač ubijati... ker neke pameti, tako kolesarji, kakor traktoristi, avtomobilisti, motoristi... tudi ne premoremo v smislu, da sila ni dobra in da so na cestah še drugi.

In reply to by Gost (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

Mater ste razpisali. 1000x san se po tej stezi pelo in nikoli nej bil noben problem. Zaradi ene nesreče rejsan nej trbej scene delati!
JE DOSTA DRUGIH TEM GE SE RAJŠI RAZPIŠITE! Kda občina naše pejneze ta meče te pa je VSE TIHO! eh...komedija

KOLESAR 1 (nepreverjen)

"Te pa naj napravijo na enoj strani samo za traktore po drujgoj pa za kolesare"
Rejsan začasna ali odlična rešijtev. Trbej pa malo vole pa par pikslnov farbe ka se
na srejdi narijše črta, pa par puščic za smer vožnje. Takoj podpijšen.

Vipko
Truplo

Zdaj "se pa plüno mijmo"... Če pogledaš sliko, se dva takšna traktorja nikakor me moreta mimoiti na tej "cestici"!

In reply to by KOLESAR 1 (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Truplo in Gost! Jaz sem zraven. Sporočite kdaj bomo kolesarili, z veseljem vzamem dopust in plačam tudi kazen. Bojim pa se, da ne bo nič pomagalo. Potem pa še Zelko takšno pljune, da te kap: "Policija je nemočna" Ojjojjojjoj...

Vipko
Truplo

Tudi sam (in na to temo sem danes že z nekim govoril po telefonu) sem pripravljen plačati kazen... če bodo imeli sploh "obraz", da bodo kasirali. Kajti če... kako naj potem sicer ob upravičenih zahtevah še sploh pričakujejo policaji, da jih bo navadni narod podprl pri demonstracijah? Tudi oni, se bodo morali prej ali slej upreti "sitemu", tudi takemu, kateri dobesedno omogoča, da streljajo na njih, jih ubijajo!!! Prej ali slej bodo morali "spoznati", da se "sitem, elite" ne vozijo ne v traktorjih, ne po teh stezah s kolesi... ampak igrajo golf, križarijo, se izležavajo v Acapulcu ali Malorci... iz nas pa se delajo norca!

In reply to by Pax (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

Tudi jaz sem zraven. Kolesarska društva organizirajte in sporočite datum!

Prlek biciklist (nepreverjen)

Bravo Prekmurci! Končno! Jaz tudi priden!!!

Gost (nepreverjen)

Važno je samo ka jih vabijo v Prekmurje ka se nažerejo in napijejo in nič drugo .Tiski ki pa so izbrani kot poslanci pa niso vredni vode ki je v kruhu ker ne naredijo apsolutno nič .Zadosti je že ceremonij zaradi površno narejene avto ceste brezi od stavnij pasov

Gost (nepreverjen)

Železo se kuje ko je vroče predlagan ka v sredo ob 18 uri ZBIRALIŠČE Beltinski Špar

Gost (nepreverjen)

Gost zgoraj. Mislim, da čas ni ravno primeren. Bolj bi zaleglo takrat, ko je frekvenca traktorjev največja. Tako bi lahko zablokirali celotno stezo. Sicer pa jaz pridem tudi, če bo ponoči:)

Gost (nepreverjen)

Omfg kak ste nauri. Pa rejsan nemate kaj bole pametnoga za delati.

bik na kubik (nepreverjen)

tak žmetno se je meknoti traktori????. cejla procedura...!!!!!
tu vala predpis : prednost močnejšega .
lažje in varneje se je kolesarju umakniti kak obratno...nej??

čarni vrag (nepreverjen)

Za sobotno nesrečo ni bil kriv voznik traktorja s priklopnikom, policisti so namreč ugotovili, da je 60-letni kolesar zaradi neobvladovanja kolesa padel pod prikolico. Neuradno pa smo izvedeli tudi, da je na kolesu prevažal žakelj krmila, kar upravljanje kolesa občutno obtežuje.

Ne vem če tile policaji poznajo prometne predpise. Kolesarja lahko prehitiš, samo če je lahko med kolesarjem in prehitevajočim vozilom 1 METER bočnega razmaka. To na tej stezi, kjer je traktor cca. 40 cm ožji od steze, nikakor ni možno, zato traktorist kolesarja ne bi smel prehitevati pod nobenim pogojem. To da je kolesar padel je posledica pretesnega prehitevanja in ne vzrok nesreče. Vzrok nesreče je pretesno prehitevanje. Ravno tako je idiotska debata, s kakšno hitrostjo lahko vozi traktor na stezi. Generalna omejitev na takšni stezi je 25 km/h. Enako kot za bicikle.

Gost (nepreverjen)

Zdaj mi pa naj nešče pove zakoj nega na kolesarski od Sobote do Rakičana traktorov na cesti tu na markastoj cesti so pa lejko. Traktori se je pa rejsan nej žmetno meknuti samo či maš kama, samo ka či tou te z velkimi debelimi ritami šteri drugo ne poznajo kak avto ne mreš dopovedati.

vsekrivsistem (nepreverjen)

Mater, pri vsaki hujši prometni nesreči ugotavlan, ka je kriv sistem. Vsi smo perfektni vozniki in ne delamo nikšnih napak, ampak povzročamo hude prometne nesreče zaradi sistema, šteri je nej napravo 5 štop znakov namesto enoga, šteri je nej napravo še en pas samo za prehitevanje (ka nebi prišlo do čelnoga trčenja pri prehitevanji), šteri je med ceste napravo križišča, šteri dela ovinkaste ceste...

joško (nepreverjen)

Če je cesta preozka za vožnjo traktorof in kolesarjev ne sme imeti uporabnega dovoljenja.
Ko bo država plačala za 10 življenj, se bo kaj spremenilo.

---- (nepreverjen)

direkcija za ceste in in država za varnost nikdar nič ne naredita in še do zdaj nista nič uredili tudi zdaj ko se je zgodila tragična prometna nesreča ne bosta najbrž nič naredili

Gost (nepreverjen)

@bik na kubik

Ja na tej progi se je, še sploh ko kolesariš in z visoko hitrostjo nenadoma priletij takši stroj ka zavzame celotno kolesarsko od roba do roba. Nemreš se "staviti" ker so tej tak zaletejni ka nedo enjali, če se pa z visoko hitrostjo odpelaš desno dol te pa lejko vrže, tak kak je toga, pa še te se glede na velikost bi se mogel bar meter desno na travo oz. grabo odpelati...

Promet (nepreverjen)

Če bi policij bilo namesto z radarji in kaznimi naloženo da z rešitvami ureja stvari bi pol nesreč bilo manj. V motovilcih bi bil krožni promet na stezi pa hitrost omejena na25km/h. Zdaj pa radar pa kazni pa sokolontaske pobirajo. Nevarnost pa ostaja...

DaniloM (nepreverjen)

Koga moti, da kolesarji vštric vozijo. Prehiteva se po levem pasu, če ne pa tudi počasni kombanj prehitevaj deloma po levem pasu, če si upaš.

Gost (nepreverjen)

MATE TEMO KAK PAVLINJEK V STECAJ IDE. DELAVCI DO SLI Z FIGO V ZEPKI NA CESTO, FAMILIJA PAVLINJEK PA DE SE DALE LUKSUZ TIRALA! Drzava jih je futrala z nasimi pejnezi in vse ka so naredli je velki dolg. VI SE PA S KOLESARSKO UKVARJATE!?
Baug van naj da pamet, seljaki!

čarni vrag (nepreverjen)

Še dobro, da so objavili sliko, na kateri se dobro vidi, da za varno prehitevanje ni dovolj širine. Traktorist ne bi smel prehitevati! Kolesar je padel zaradi tesnega prehitevanja in to je vzrok nesreče.

Dr.Mrazzzzzz (nepreverjen)

Pa ka si ti ja Nor,pa kakve vi eni mlatite,eni ste pa rejsan zreli za Ormož.Truplo,vidim ka si proti sistemu,te pa zoveš največoga lopova pahorja naj se z vami malce pokolesari,tistoga zovete kateri je leta 2008 bankrotiral celo Slovenijo z več milijardami iz katerega ni več izhoda,kateri je uničil na stotine prihajajočih generacij..,In ko bi prišel,ka bi vi pič.ice delali,pa bi mu za svaki k.rac ploskali,nato pa ga še dobro nafutrali pa še mu pesmico zapeli..,Jao kretenizem ne pozna meja,stvarno! Ge ste te bili ko je prihajalo do deložacij,ko so reveže metali iz stanovanja zaradi par sto evrov,ge ste bili ko so delavce metali iz podjetja,delodajalci pa še gnjes živijo na velki nogi,ge ste ko vsi mi vidimo kak na velko kradejo tile župani,kak si fajn punijo žepeke in niti eden ne želi odstopiti od položaja,"tukaj je mišljen lendavski balažek" Ge ste ko vas Prekmurec rejsan najbole rabi?

Vipko
Truplo

Kje si prebral, da jaz kličem Pahorja? Trdim, da je kriv "sistem"... verjetno res veš, kaj pod tem mislim, da ne bi slučajno zašel med "naše in vaše"...?

Me je pa razočarala POP TV...mogoče so kaj posneli, o tem govorili v soboto in nedeljo, danes na žalost nič, predvsem pa bi bilo potrebno, da o tem malo več povejo ali na Svet-u oz. v kakšni debati na tej televiziji. Nekdo, predvsem če seveda te naše vrstice bere tudi kakšen novinar, reporter, bi lahko to javil tja... oni res ne morejo vsega tudi vedeti. Če bi se spravili zraven, predvsem Mayer... bi se sigurno nekomu zataknile spodnjice med zadnjico!

Nekaj sem o vsem tem debatiral danes tudi z drugimi... vsi so več ali manj mnenja, da tam, kjer ni varno, kjer se praktično ne more in tu se ne more varno, traktorist ne bi smel prehitevati kolesarja. Pa naj bi ta trezen, pijan, brez ali z tovorom. Če je bilo kaj s kolesarjem narobe... za to je pooblaščena policija, da ga eventuelno odstrani. Enako bi rekel tudi marsikateremu pametnemu vozniku avta, kateri ti kot kolesarju kaže s prostom proti tem nemogočim kolesarskim "stezam", da to ni njegov problem... zato je pri nas pooblaščena policija.

In reply to by Dr.Mrazzzzzz (nepreverjen)

rinaldo (nepreverjen)

Gost ti tele eno praviš ka si se 1000x pelo po toj stezi pa kama se naj ogne kolesar,pogledni kak je široki traktor pa za njin 15 tonska prikolica siloša,tij se nebi zosago normalno ka se je človek umiko mogo se je verjetno na travo pa je po moje zaodo rob asfalta pa se je zgodilo.Zaj pa je srmak kriv ka je kao vozo žakel krmila,eh pa dajte no te spada ta golazen 15 20 tonska na tej poti,svinjarija ka se eni na druge zgovarjajo ge njin je logika

Gost (nepreverjen)

Banda Ljubljanska tan sidij pa diktejra promet v krajih keroga še v žijvo vidli nejso. Pokvarjenci edni, zabiti.

Gost (nepreverjen)

A bi Policaji res morali kaznovati vsakega "velkega traktorista", če bi se peljal po normalni cesti? Trdim, da ni res, da policija ne more narediti ničesar. Še vedno lahko zamiži na eno oko.

maliwat (nepreverjen)

Občina beltinci ima svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Člani redno sestankujejo. Ali svoje delo opravljajo volontersko ,ne vem. Na hitro sem preletel zapisnike se tega organa za tri leta nazaj. Kakšnih štirinajst sej. Niti na eni seji ni točke dnevnega reda ki bi bilo na kakšen način obravnavala prizadeto kolesarsko stezo in promet traktorjev-vlačilcev po tej stezi. Za področje Bratonec in lipovec je v SPV (tako ga krajšajo v zapisnikih ) zadolžen Andrej Voroš .Sedaj je kar je . Upam ,da človek ni umrl zaman. Nekaj se že premika . Tudi kakšnih 150 komentarjev na sobotainfo pove ,da ljudje niso ravnodušni kaj se dogaja in vidijo probleme in nepravilnosti . Žal so nekako otopeli ob dejstvu ,da lahko opozarjaš... pa se nič ne zgodi. Predlagam ,da občani na forumih pa tudi direktno zasujemo SVP s prometnimi nepravilnostmi v naših krajih. Začel bom prvi . Kraj -Bratonci . Izhod - vklučevanje iz ulice Vrbiči na cesto Lipovci-Ljutomer. Predvsem je problem za kolesarje in pešce. Ni narisanega prehoda za pešce. Kljub omejitvi hitrosti 50 km na uro v obeh smereh se tu predvsem iz smeri Ljutomera ( spust po nadvozu ) voci 80 km na uro. Stanje je enako že kakšno leto. Prosim da odgovorni stanje pregledajo in ustrezno ukrepajo.

zaostalčki (nepreverjen)

Sobotainfo ovčke

mulo (nepreverjen)

kolesarje spodit s cest

Gost (nepreverjen)

Truplo, še vedno je avgust, ti pa res nisi mož beseda.

Orgoličov Francek (nepreverjen)

Vidim napisano, kolesarje spodit s ceste, ampak, a niso na kolesarski stezi?,.....takole napišem, a je kolesar manj pomemben udeleženec na stezi kot ta traktor?,...ne ni, je vsaj enakopraven in če ni možnosti prehitevanja, naj se lepo prilagodi njegovi vožnji in pika.Še pripisano, le kdo je pa preverjal tonažo tega priklopnika, sigurno prevelika za tole stezico, ampak nihče ne ukrepa,........svet za preventivo, Kovačič, zganite se!!!

sobota9000 (nepreverjen)

berem komentare in se zavedam da ni kriv noben sistem pač pa ljudje ki na pamet pluvajo po sistemu države predvsem pa po sistemu občine. Logična razlaga nam pove, da je v veliki meri za nesrečo kriv kolesar sam, saj je sam prevažal krmilo na kolesu,katerega sploh ne bi smel,to krmilo oziroma ta utež ga je kasneje tudi zvabila pod kolesa traktorja,ki se je peljal mimo. Nesreče se dogajajo vsak dan,vsako uro in nikoli jih ne bo konec. Dajmo se sprijaznit s tem,da je do tega pač prišlo,medtem pa naj sodno razpravo kdo je kriv in kdo ne opravi sodišče,ki je zato usbosobljeno.

Chm (nepreverjen)

Ne pretiravlite in ne pisite na pamet ce nemate pojma. To je cesta zadosti siroka ka se ga je lejko mekno, in tude traktor neje surki bil neven kak...neven zakoj se skos vse more porijnote na drujgoga...oz nemrete takse bite ka ste sploj nej poleg bili...60letnik pa ce se voziti nevej njemi nisce neej kriv..
Nekak je tude omejno ka 70kmh traktore dosezejo...opet na pamet.
To doseze samo par traktorov in nej vsi. Tej traktor vec kak 60 nema...za nesreco neje skos mus ka je glavni krivec hitrost...pazite trbej pa de okej ;) fajn bojte.

Gost (nepreverjen)

Večina teh ki je pisala o tej problematiki so ljudje kateri vsakodnevno kolesarijo ali tečejo na tej relaciji in če vam ni kaj jasno oziroma ne veste kako ta cesta sploh izgleda ter kakp nevarna je vam dam samo en edini predlog. Vzemite si čas ter se sprehajajte oziroma kolesarite po tej cesti in ko boste to naredili komentirajte.
Še predno pa boste komentirali se pa naučite Bontona komentiranja, Slovenskega jezika ali pa vsaj pišite v taki obliki Prekmurskega jezika da ga boste tudi vi razumeli.

Gost (nepreverjen)

sobota 9000 po tvojem poštarji sploh ne bi smeli voziti koles,si res en pravi poznavalec prometne varnosti

Gost (nepreverjen)

Ali bo danes protest ob 18 .

sobota9000 (nepreverjen)

Gost:kolikor vem poštarji večino svojega tovora prevažajo na zadnjem kolesu ali pa na sprednjem delu krmila v posebni košari. Če si sam ne moreš zamisliti, da je razlika v teži časopisnih reklam in pa tovora krmila pa je to tvoja osebna stvar.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice