FOTO: R. T.
Zaradi močnega vetra izdan oranžni alarm. Bodite previdni!

Agencija Republike Slovenije za okolje opozarja, da bo danes popoldne in zvečer predvsem na vzhodu in jugu Slovenije ter v višjih legah pihal močan jugozahodni veter. Najmočnejši sunki bodo po nižinah lahko presegli hitrost 70 km/h, v višjih legah pa tudi 90 km/h.

Veter že povzroča težave

Iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so sporočili, da je nekaj minut čez peto uro močan veter podrl drevo popoldne na cesti Mačkovci - Vidonci in v Gornji Radgoni. O dogodku je bilo obveščeno komunalno podjetje.

Nekaj minut kasneje je v Selu v občini Moravske Toplice, močan veter nagnil drog telekomunikacijskega omrežja. Obveščen je bil vzdrževalec.

Izdan oranžni alarm

Za naše kraje je zaradi močnega vetra izdan oranžni alarm, ki pomeni, da lahko veter lomi veje in podira nekatera drevesa, lahko odnaša kritino s streh. Veter tudi nekoliko ovira cestni promet ter otežuje gibanje.

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje zato opozarjajo, da naj bodo vrata in okna zaprta. Pri gibanju na prostem se izogibajte nevarnih mest. Priporočajo previdnost v prometu. Spremljajte meteorološka obvestila in morebitna opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.

FOTO: R. T.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice