Program Erasmus+ na ljutomerski gimnaziji povezal nizozemsko in slovensko mladino.

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer dajejo velik poudarek združevanju in spoznavanju drugih kultur. Nekateri dijaki so vključeni tudi v program Erasmus+, v sklopu katerega so nedavno sodelovali z nizozemskimi vrstniki.

»Želeli smo približati dve kulturi in pa mlade ljudi, jih spodbuditi, naj spregovorijo na glas, kaj je njihova kultura, kaj jim daje, se družiti – skratka vzpostaviti nek medkulturni dialog. Rušiti meje, rušiti neke stereotipe med nami,« pojasnjuje Sonja Ferčak, profesorica na GFML.

Kljub na prvi pogled velikim razlikam so udeleženci tekom projekta odkrili ogromno podobnosti med državama. Gostom iz Nizozemske so predstavili zanimivosti in značilnosti Pomurja, peljali pa so jih tudi v Postojnsko jamo, na Bled in v Ljubljano.

Več pa v video posnetku: 

Spletni medij Sobotainfo.com sodeluje v projektu TV IDEA, ki je sofinanciran s strani Generalnega direktorata za komuniciranje Evropskega parlamenta. Tako bomo v naslednjem obdobju objavljali prispevke na temo prihajajočih evropskih volitev, vplivu Evropske unije na naša vsakdanja življenja ter vlogi Evropskega parlamenta v institucionalnem okvirju EU.

Na evropskih volitvah, ki bodo potekale med 23. in 26. majem, bo volilno pravico imelo okrog 360 milijonov državljanov. Z udeležbo na volitvah soodločate, v kateri smeri bo delovala evropska politika v naslednjih petih letih. V namen sprotnega obveščanja o evropskih volitvah je bila vzpostavljena spletna platforma Tokrat grem volit.

Z vpisom na spletno stran tokratgremvolit.eu boste obveščeni o pomembnih informacijah, povezanih z volitvami, obenem pa lahko s pomočjo platforme na volišča pozovete tudi sorodnike in znance. Vsi tisti, ki se želijo aktivneje vključiti v projekt, lahko takšno možnost izberejo ob vpisu na stran.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice