Dijaka murskosoboške gimnazije Darka Kolarja navdušuje astronomija, blestel je že na številnih tekmovanjih, sedaj pa se v okviru posebnega razpisa poteguje za finančna sredstva, ki bi mu olajšala delo na tem področju.

Vse bo v redu, zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, v okviru razpisa »Mladi so varnost naše prihodnosti« finančno podpira nadarjene mlade upe s področij športa, umetnosti in znanosti. Razpis je namenjen dijakinjam in dijakom od 16. do 18. leta starosti, ki so bodisi v športu, umetnosti bodisi znanosti dosegli nadpovprečne rezultate ter imajo na svojem področju delovanja mentorje, ki jamčijo za njihove dosežke.

Eden od nadarjenih je tudi Darko Kolar iz Gimnazije Murska Sobota, ki je svoje srce oddal naravoslovnim predmetom, pri čemer ga še najbolj veseli astronomija.

»Pritegnila me je s svojo magičnostjo, s katero navdihuje človeka že od samega začetka. Ko pogledamo v vesolje, se zavemo svoje majhnosti in prostranosti vesolja, ki nas obdaja.«

Dijak je že od nekdaj rad opazoval nebo, ko pa je v petem razredu osnovne šole našel zvezdno karto, je začel spoznavati še številna ozvezdja. Udeležil se je astronomskega tabora Kmica, poleg tega pa mu je vse do danes na vsakem državnem tekmovanju iz astronomije uspelo osvojiti zlato priznanje in se tako uvrstiti v izbor za olimpijsko ekipo. Seveda pri tem ni smel manjkati še nakup teleskopa.

Po opravljeni maturi želi študirati astronomijo, potovati po svetu, opazovati nebo iz različnih observatorijev in odkrivati nove zanimivosti vesolja. Njegov mentor Renato Lukač Darka uvršča v sam vrh slovenskih astronomov, saj so njegovi dosedanji dosežki izjemni. Dodaja, da je zelo aktiven, odgovoren in zaupanja vreden fant, ki svojim sošolcem rad priskoči na pomoč.

Omenjen razpis bi bil odlična priložnost, ki bi dijaku omogočila kakovostno delo in s tem tudi boljši razvoj njegovih potencialov. Prejemniki finančnih sredstev bodo znani 13. junija, do takrat pa lahko za Darka glasujete tudi vi, in sicer na spletni strani www.mladi-upi.si.

Podprimo mlade in jim pomagajmo pri uresničitvi ciljev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice