Pomursko podjetje Paeyball d.o.o. je razvilo svojevrsten izdelek, ki ga lahko uporabljamo za različne namene in je namenjen tako mladim, kot starim.

Snovalci mize, Marko in Tomaž Hanc ter Jože Verban, so idejo za Paeyball dobili, ko so razmišljali, kako se v prostem času rekreirati na zabaven način. Ugotovili so velik potencial na trgu, ker dandanes ljudje pretirano uporabljajo informacijsko tehnologijo in se premalo gibajo. Odločili so se, da ljudem ponudijo športno zabavo in novo metodo treninga.

Spontano rojstvo ideje za mizo

Ob druženju so igrali različne zabavne športne igre, vse dokler niso, bolj za šalo kot zares, na sredino navadne mize postavili oviro in začeli udarjati čez žogo. Ker so izhajali iz omejenosti prostora, so večnamensko mizo Paeyball, ki je prvi izdelek te sorte, razvili tako, da se lahko uporablja praktično vsepovsod.

Inovacija na trgu: miza za šport, zabavo in dom

Paeyball je večnamenska miza, namenjena vsem generacijam za aktivno športno zabavo ter druženje doma in na prostem. Prav tako je kot dodatna metoda treninga namenjen vadbi koordinacije in različnih tehnik športnikom različnih športov in vseh starosti ter za pouk športa v šolah.

Miza je narejena iz kakovostnega bambusovega lesa in aluminijaste konstrukcije. Uporablja se lahko tudi za aktivnosti na prostem, za kampiranje in kot dodatna miza za dom. Je popolnoma zložljiva in jo je mogoče enostavno nastaviti na tri višine, kar omogoča igranje tudi manjšim otrokom in igranje v sedečem položaju, ki je še posebej primerno za starostnike, invalide in osebe s posebnimi potrebami.

Na mizi je možno igrati kar 15 različnih iger različnih težavnostnih stopenj, opisi in pravila iger pa so na voljo na njihovi spletni strani.

Od prototipov do partnerstva s Kitajci

Pri uresničevanju ideje so najprej izdelali nekaj prototipov mize in jih preizkusili v praksi. Da bi dobili zares najbolj pomembne odzive, so prisluhnili športnikom in športnim strokovnjakom iz celega sveta. Ko so prišli do popolne mize, je razvoj stekel naprej. Najprej so seveda zaščitili intelektualno lastnino in registrirali patent ter blagovno znamko, nato pa šli v iskanje proizvajalca mize.

Licenčno pogodbo so sklenili s kitajskim podjetjem KingCamp Outdoor Products, ki je v samem svetovnem vrhu na področju zunanje kamp opreme. 

Najdemo jih na vseh družbenih omrežjih pa tudi na Amazonu

Prvič so mizo Paeyball javnosti predstavili letos na sejmu Ispo Outdoor v Münchnu in dobili zelo pozitivne odzive obiskovalcev. Prisotni so na različnih športnih dogodkih, redno pa so aktivni tudi na družbenih omrežjih Instagram, LinkedIn, Facebook, Twitter in Youtube. Za promocijo sodelujejo s športniki in klubi iz Pomurja ter tudi z drugimi po celotni Sloveniji.

Prodajo vršijo preko lastnih prodajnih kanalov in preko partnerja ter njegovih distributerjev v 46 državah sveta, Paeyball pa je moč kupiti tudi v največji spletni trgovini Amazon

Že v začetku dve veliki priznanji

Za svoj zares unikaten izdelek so prejeli že dve prestižni priznanji, ki dokazujeta, da so s Paeyball-om zadeli v polno. Pomurska gospodarska zbornica jim je podelila zlato priznanje za najboljšo inovacijo, Gospodarska zbornica Slovenije pa jih je nagradila z Nacionalnim srebrnim priznanjem za inovacijo. Obe priznanji so si zaslužili že v prvem letu obstoja. 

Avtorji in lastniki podjetja želijo s svojim inovativnim izdelkom prodreti na svetovno tržišče in večnamensko mizo Paeyball lansirati po celotnem svetu. Potencial vsekakor obstaja in težko je verjeti, da je nekaj tako preprostega lahko hkrati tudi tako zelo inovativno, domišljeno in navsezadnje koristno za uporabo.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice