V romskem naselju Pušča so danes pripravili slavnostni sprejem estradniku Mišu Kontrecu, ki je sodeloval v šovu Znan obraz ima svoj glas.

Zveza za razvoj Romske manjšine - Preporod je v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Pušča ter romskim svetnikom Darkom Rudašem na Pušči pripravila sprejem za Miša Kontreca, ki je uspešno zaključil z nastopi v popularni oddaji Znan obraz ima svoj glas.

Miša Kontreca je prišel pozdravit tudi murskosoboški župan Aleksander Jevšek, pevec Fredi Miler ter pevka Ines Erbus. Slednja je z zvezdo današnjega dne zapela tudi njuno novo skupno skladbo z naslovom Slovenec in Slovenka.

V zvezi so se odločili Miša sprejeti, saj je v preteklih 12 oddajah pomembno prispeval k promociji Romov ter romske kulture. 

Hkrati pa smo vsi skupaj dobili potrditev, da večinsko prebivalstvo sprejema tudi Rome, saj so mu gledalci vedno znova namenili veliko število glasov. Njegova dobra uvrstitev pa zgolj dokazuje, da so lahko tudi Romi uspešni in je tako lahko dober vzgled ostalim za doseganje uspehov na vseh področjih,

so še zapisali v zvezi.

Foto: Kristjan Horvat

S spleta

Komentarji (55)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Kak so se najšli vsi isti rejsan ni kaj .

Gost (nepreverjen)

Kama smo prisli!!!! Le vkup ke vkup uboga gmajna!

Gost (nepreverjen)

Tou lejko samo crkneš od smeja.... creme de la creme slovenske glasbene scene.... Mišo, Fredi pa ova kokoš.... ta spadneš no, ha ha ha... falijta samo še Rozga pa Zečić pa bi bila ekipa kompletna.

Cigo z ponosom (nepreverjen)

Kak ste pa eni kmeti nasramni....ne razmin enostavno , čim se pojavi nekši članek o Romih komaj čakate ka se lejko norca delate ..prokleti kmeti vi bi šli popevat nesposobneži

Gost (nepreverjen)

Ges nigi ne vidin ka bi što ge kakše Rome omenjo ali se iz Romov norca delo. Cigo s ponoson, ti si zdaj prvi omejno Rome.

Pico01 (nepreverjen)

Tij gost si verjetno ena velka propalica, kera je na zavodi pa zivi na racun drzave pa nema drugoga dela kak komentirati clanke na sobotainfo, tele. Bi tebe rad vido ce bi sploh leko kaj spopejval, majmun. Leko smo VSI PREKMURCI ponosni na Miskoja ka je tak dalec priso, pa ce tudi je nej zmagal je uspesno zastopal Rome pa prekmurje. Tij gost si pa najdi zivot pa se brigaj za sebe, tele zarukano!

Gost (nepreverjen)

Cigani so in nej rome!!!

KIĆI (nepreverjen)

sramota za soboto ka tau kažejo, resno tak kak be prušo z amerike... pa kažejo naselje pušča...p.s vupan ka so mele maske gor ....

Gost (nepreverjen)

Pico01, tij pa maš sigurno končano fakulteto in si direktor v kakši firmi ali pa puniš stadione s svojin popejvanjon. Zakoj bi ge mogo biti ponosen na nekoga ka v blesavih televiziskih oddajaj daleč pride? Nej san ponosen na Mišoja, niti na ovo Zekovičko niti na Činča. Več ali menje so se vsi v teh oddajaj totalno ošpotali in ne ven ge što tu vidi kakšen ponos Prekmurja. Pa me boli đoko, če je Mišo Rom ali ka koli drugoga.... s ten ges neman problemov. Idejo mi pa na jetra primitivne oddaje, primitivni nastopajoči in še bole primtivini gledalci.

Gost (nepreverjen)

Res je, v eno tako primitivno in nepomembno oddajo grejo samo odsluženci (veterani) katerim je zmanjkalo idej za dober komad (hit).

Gost (nepreverjen)

Hotel je biti popularen.

deputa (nepreverjen)

KIČI: mislen ka maš ti dosti problemov sam pri sebi,pa iščeš tolažbo,ka druge doj sereš.. Mislen,ka večina premurcov oz tej ka komenterajo na sobotainfo,so itak klošari,ka drugo nej kak samo čakajo ka lejko druge doj serejo.. Delat se sparvite,nej ka ste na socijalni,pa cigani ENI so van lejko v zgled,ka majo službe pa so delavni..

PlitviPotok (nepreverjen)

Jebote, mala deca so pa če duže bole bejla!??!?!?

sisajte mi demfer (nepreverjen)

Ma pa vo fajne noge ta v rdečon :)

Mbd (nepreverjen)

Morejo deca biti bejla ce pavri ciganjican delajo deco poskrivaj :)
Ok zdaj pa resno vidin ka prekmurski kmeti ste na nizkon nivoji!

Gost (nepreverjen)

Sunce van zabito, cigani, cigani in se enkrat cigani! Rom pomeni cist neka drugoga!

Gost (nepreverjen)

Ha,ha Miler je tak njihove sorte ringišpilar .Ali zanimivo ka so v Bakovcaj nej vüpali brnđe napraviti če se te Mišo ma za Bakovčara .Pa do povezani meli podporo na volitvaj

gost3 (nepreverjen)

Vprašajmo se kaj je naredil za naše Prekmurje in za svoje Rome? NIČ!!! Romska kultura kje je bilo videti romsko kulturo? Je zastopal Rome ali osebo Mišo Kontrec? Kaj se pa gremo, takšen cirkus zganjat je pa res preveč. Koliko Prekmurcev je bilo na TV in uspešni pa jih je kdo slavnostno sprejel od župana itd. Sicer pa se vprašajmo za koga je bilo to namenjeno tako ali tako plača stroške država.

Gost (nepreverjen)

Mene pa samo zanima što je tou norost od sprejema plačo. Vijden oder od občine, pa ozvočenje, gesti , piti... V občine nega pejnez za nikoj, tak župan saj razlaga te pa se ode slikat med cigane namesto ka bi kaj delo za tou zakoj je plačane...

pico01 (nepreverjen)

Joj joj narod. Glede na komentare mi je nej cudno ka nas ostali narod ma za blesave pa niti posteno nevejo za nas.. v bistve se poserejo na nas zaradi taksij primitivnij blesavij lidij ka takse komentare pisejo.. sram vas je leko, vse! Ka vas pa briga ka zupan dela, ka cigani delajo.. nekateri cigani so boksi lidje kak pa vij eni tu, idioti. Nika van ne pase, tipicni prekmurski blokasi ste ka okoli bloka zivota ne poznate. Ka bi bar vsaki eden od vas enkrat gor dobo od ciganov, to van privoscin. Get a life!!!

kići (nepreverjen)

pico01---što de daubo pa cigo nevej vdarite, oz se bite samo jezik majo velke !!! sam osebno znan ka san že na pušči red delo... tak so kak male zajčki skriti, samo trbej njin ite...

Gost (nepreverjen)

Župan MO Murska Sobota zagotovo bere te komentarje.
Torej čakamo na odgovor, kdo je vse to plačal???

gost... (nepreverjen)

Cel dogodek je financirala zveza preporod iz TREBNJA!!!! Tak da tvoj skromni prispevek,ce ze delas????ni bil izkoriscen.

Gost (nepreverjen)

Hvala za tvoj skromni odgovor, seveda v skladu z tvojimi skromnimi IQ zmožnostmi.

Gost... (nepreverjen)

Ti pa mores meti velke probleme samin sebov..do zdaj si zupana napado,zdaj mene zalis..sprijazni se KONJ:.ka nevejs drügo kak drek mesati.zdaj pa v jok pa na drevo..

Gost (nepreverjen)

Gost 25
Izgleda, da imaš ti probleme sam s sabo, ali pa nisi dojel, da pišeš večim osebam. Ne vem koga misliš v svojem zapisu, jaz župana nisem žalil, vprašal pa sem, kdo bo to vse plačal. Tvoj nesramni odgovor, pa kaže na tvoj skromni IQ, to je dejstvo. Mogoče si s v tem vprašanju počutil prizadetega, ker sicer ne vem zakaj se oglašaš?
Lahko bi bil vesel, če bi tebe konj naredil, zagotovo, ne bi pisal tako primitivno.

Vipko
buldog

Tukaj je teh "Gostov" telko, ka ne vejš, katerome bi naj odgovarjo...Pa poglejmo, kako v resnici stvari stojijo: To so takšni mali seljaki,kakor vas imenuje mujra; seljačkoti,ki si niti v anonimnosti ne upajo dodati neki vzdevek, kaj šele da bi se registrirali.
Drugače povedano: To so mali, neizobraženi seljačine, ki svoje frustracijo izživljajo iz globoke anonimnosti. Najrajši nad cigani ali begunci.

deputa (nepreverjen)

KIČI: če si tak zgovoren,pa full močen z jezikon,te povej sto si ti,ka si delo red na pusci?? taksni kak si ti samo glasni prek spleta,se bojis se muje ka mimo tebe leti ... resno ste eni cuda...

Gost (nepreverjen)

Buldog in müjra, vidva se nimata kaj bati identifikacije, saj se romom in migrantom v rit vlačita in vaju ne bodo napadali.

Gost (nepreverjen)

Ja buldog, ti si pa res tako daleč od anonimnosti....
A imaš v svojem nicku sliko iz svoje osebne izkaznice, da se tako šopiriš z prepoznavnostjo?

Gost (nepreverjen)

Izdajalci se nimajo česa bati, samo romi in muslimani tudi enkrat skapirajo vas izdajalce lastnega naroda in vedite, oni take še bolj mrzijo kot mi in kaen bo huda.

Gost (nepreverjen)

... in kazen bo huda!

Gost (nepreverjen)

V vsej zgodovi in vsepovsod so izdajalce najbolj prezirali. Obrneš se proti lastnemu narodu, ali pa: pljuvaš v svojo skledo, gamad jedna pokvarjena, iz strahopetnosti se prilizujete drugim v imenu humanizma, cvikalice jedne.

Gost (nepreverjen)

Pri muslimanih je izdaja največji zločin, saj niti svojih teroristov ne izdajo policiji, in ne mislite si vi levičarji (izdajalci), da vam bodo muslimani prizanesli, taki se jim direkt gnusijo in romom prav tako, čeprav se jim zdaj v rit vlačite.

Gost (nepreverjen)

Oni imajo radi častne ljudi!

ravnica (nepreverjen)

Pa saj ne morem verjet, kam vse politiko mešate. Eni v življenju ne delate drugega, kot da dajate negativne komentarje na vse živo, pa tud če je v zapisku napisano, da bo jutri sonce sijalo. Vaš ego se dvigne samo na kritiziranje in pljuvanje po vsem živem. In to enim smisel v življenju, pljuvanje, kritizanje, ksenofobija, levi, desni ..... A ni življenje lepo, če se znate tudi smejat? Eni tle se res ne znate. Drugače pa, tako kot znajo manjšine pri nas stopiti skupaj, mi kvazi "Slovenci" ne bomo nikoli znali. Nikoli se ne bomo znali tako zabavati, nikoli ne bomo znali uživati v malenkostih, nikoli ne bomo tako držali skupaj. Pa lep dan vam želim in vse čestitke tistim, ki ste organizirali sprejem za Mišota tudi županu.

gostjatm (nepreverjen)

Super so to napravili, ker se je Mišo res potrudil v sami oddaji tako obnašati, da nihče ne more o Romih sklepati karkoli napačnega, slabega. Tudi za to si je zaslužil priznanje. Glede glasbe pa to imajo Romi v krvi, že od nekdaj je tako.

Sem prebrala ostale komentarje - večina jih je daleč pod nivojem, me prav zanima kakšni ljudje stojijo za njimi.

Gost (nepreverjen)

Ka pa je te Kontrec takšnoga napravo, ka je potreben sprejem? Popejvo?

Jevšek populist kašen je pa je itak takoj za, če se da slikati in svaljkati po medijih. Namesto številnih projektov mamo njegove številne slike :(

Za marsikoga, ka bi si zaslužo sprejem z mednarodno uveljavljenimi rezultati, pa se sprejemi ne delajo, ker so pač nej v show biznise in folk za njih sploh ne vej.

Tak pa se Jevšek in Rudaš pač slikata in promovirata, tokrat prejk hrbta Kontreca.

KIĆI (nepreverjen)

deputa---- tij ka se tak glasen, me povej pa te ges najden... praven te ka cigane se bojijo nas pavrov že...tak so spaukane bilij kak groza...

busybee (nepreverjen)

Van po pravici poven nemren vrvati kak ste zafrustrerani eni tu gor na vso silo mečete nekše frustracije na rome, pa ka so van krivi? Mišo vsaka ti čast nejde se samo za rome ampak tudi za Prekmurje. Aja problem je v ton ka je rom, ka je nej "vaš"... že videno beli ciagnji zdaj pa me popluvajte na puno..
Mimogrede kak paver san dosta vče poštenih čarnih ciganjov spozno kak pa vas belih pavrov, majmuni retarderani..

solist (nepreverjen)

Neven zakoj slabo pišete o Romih nasplošno pa nej so vsi pripravili sprejem pa nej so vsi bili poleg ne vidite na slikaj ka je več pravrov kak pa ciganov. Bojte telko fer do ostalih pa napište imena komu je to namenjeno. Nej ka vse mečete v isti koš, pa te so vsi Romi krivi nej samo tisti čido maslo je to.

Gost (nepreverjen)

Evo, v drugem prispevku je Luka Kovačič, ki mu država in zavarovalnica pri polnem zavarovanju NE krije stroškov zdravljenja raka, zdrave in mlde rome pa država hrani in jim vse dá zastonj, plus velike podpore, da lahko vozijo nabasane vozičke iz trgovin. Pa mi zdaj ne reči, da je to druga stvar.

Mario bajic (nepreverjen)

Zgoraj omenjenl komentar ka se romi bojimo pavrov (to komedijo san se nej vido) kda je na sporedi? Pa kje?
Bi se rad udelezil tega dogodka oz filma! Prek zice ste vsi glasni ovaci pa rome izkoriscavlete kda mate probleme! M.... V.. Nabijem

KIĆI (nepreverjen)

Mario bajic --- što se pa tij ?? tij se tuj krvave pod kožo kak vsi, pa penal v čelo !!!

Mario bajic (nepreverjen)

Kici: daj ne sere z taksnimi otroskami forami! Sto se vas boji? Pa te povej sto si pa gotovo ge san napiso moje ime in priimek ce sces dobis se naslov! Tele zabito

Gost (nepreverjen)

Če romi ne bi cvikali, vas ne bi bilo vedno po 10 skupaj, saj roma nikoli ne vidiš samega, niti pri pretepu ne upa sam, vedno jih več gre ne enega (spet, vedno vas je dosti skupaj) in to je tako zaradi cvikanja. Romeo Bajič, povej kje so bili romi, ko je bila vojna za Slovenijo?

KIČI (nepreverjen)

Mario bajic--- tau si ne želi...ges te najden...ne boj se...vaše čase so mijmo !!!

Mario bajic (nepreverjen)

Daj kici ka telko bluzis napisi sto si pa te leko grozis! Majmun! Ocitno ti je cigo jebo zeno al mamo ka mas telko proti! Na pusci so vecji frajeri sceli red delat pa so mogli vujti brez avtojov! Malo se razpitaj! Povej samo ge pa kda pa priden ! Leko vas je sram anonimne picke! Vsak vupa anoninmno pravo ime pa nisce nebi povedo! Kici ti pa se malo skuleraj ka tvoj 5 min je mijmo! Aja najdes me pa leko na pfarrgasse 1 Feldbach lp

KIČI (nepreverjen)

cigo nema cujcka za jebo...sicer pa smrdite vsen taka... bajiču lepo se skrij v luknjo in tam ostani !!!

KEPA (nepreverjen)

komentatorji - sama hudobija ste

KIČI (nepreverjen)

ka bogijte se jih ciganof?? ale ka naj smo tiho ?? mij smo norci ka vse prenašamo tau ...

Krajevna skupn… (nepreverjen)

Negativce vabimo na Pušču da si nebodo belili glavo z norijami prite dobrodošli ste brez heca in brez bojazni.SOBOTA INFO že v naprej Krajevna skupnost Pušča vas več v naselje neželi in niste dobrodošli ker se nedržite svojih novinarskih načel zaradi nezaželjeno dodajanje vsebin grožen spodbujanje sovražnega govora ter žaljenje kulture na obeh straneh . Od 10.6.2016 je prepovedano snemanje vseh prispevkov in priredit brez soglasja KS.lp ks Pušča

Mario bajic (nepreverjen)

Kici hahah pa ka me v smej spravlas? Vec paverk san vrejd zel kak ti ! Smrdi tvoja mati zjebana 100x na den! Pavri kao pametni pa posteni te pa takse pisete ! Kmet zarukani celi den v stali smrdis te se pa vo meces mrs! Covjek nebitan si!

Gost (nepreverjen)

Vam romom, vsem po vrsti pa smrdi iz ust (že prirojeno) in tega se ne morete rešiti, niti z umivanjem, niti zdravniško, smrdelo bo do smrti.

romski gost (nepreverjen)

Katastofa ste eni tu gor, 20 gostov pa KIči. KIČI ti si nekši močen človek sigurno maš par razredov pa tou zadostno.. Jezik de ti trbelo malo skrajšati ka mag predugoga. Ge si ti na Pušči red delo? Eni prekmurci ste prave SVINJE seljačke. Ka mate zar proti ka so meli sprejem Mišoja, vi bi tudi lekko sprejeli svojega činča ali pa ovo z big brother pa ste nej. Zij ste pa fauš. Po domače povedano tebi posebej KIČI odjebi nekan seljak eden zamazani..idi v štalo pa se drogeraj pa. pa te pa malo piši..

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice