Mlada Prekmurca, Mirjana in Boris Janev, ki obožujeta glasbo in iščeta navdih v njej.

Mirjana in Boris Janev sta brat in sestra, ki sta svoje glasbene korake začela individualno, vendar sta kaj hitro ugotovila, da se pri skupnem ustvarjanju odlično dopolnjujeta. 

Oba sta se za glasbo začela zanimati že kot otroka. Boris se je v glasbeni šoli učil igranja kitare, Mirjana pa je dodala še en instrument – klavir. Slednja je izobraževanje v tej smeri nadaljevala tudi na fakulteti, medtem ko je brat po končanem šolanju v glasbeni šoli začel raziskovati in ustvarjati sam.

Ustvarjata sama

Besedila za pesmi pišeta sama oziroma več ali manj jih napiše Boris. Izdala sta dve skupni pesmi. Prva je izšla lani z naslovom Bolje mi je tako, druga pa pred kratkim in nosi ime Dobrodošla

»Ideje v glavnem dobiva Boris, medtem ko ga sama spremljam s klavirjem. Glasbo potem skupaj razvijava do konca, besedila pa so izključno njegovo delo«, nam pove Mirjana.

Besedila so napisana v hrvaškem jeziku, ki je stvar trenutnega navdiha. Starši Borisa in Mirjane prihajajo z juga, zato se tudi doma velikokrat pogovarjajo v tem jeziku.

»Morda je tako lažje na papir izliti čustva in predati sporočilo, kar pa ne pomeni, da ne bo skladb tudi v slovenščini«, razloži Boris.

Nerada se predstavljata kot duet, saj sta individualna ustvarjalca. Usoda pa je hotela, da sta se združila in trenutno ustvarjata skupaj. Združilo ju je delo v sosednji Avstriji, kjer sta skupaj preživela ogromno časa.

Opazila sta, da to sodelovanje sploh ni tako slabo, saj dobivata veliko pozitivnih komentarjev glede skupnega ustvarjanja.

»Upam, da si ne bova prehitro začela iti na živce«, v smehu še doda Mirjana.

Še vedno na začetku

V ustvarjanju glasbe bi Mirjana in Boris še naprej rada sledila svoji inspiraciji, kar se da kvalitetno, vendar nočeta, da se vse zgodi prehitro. Sama se vidita šele na začetku in se ne ozirata veliko na prihodnost, saj se zavedata, da pri prebijanju v ospredje na glasbeni sceni potrebuješ tudi druge dejavnike, kot sta sreča in srečni splet okoliščin.

Imata še kar nekaj pesmi, ki še niso pokukale na plano. Svojo glasbeno kariero želita voditi počasi, mirno in brez stresa. 

Tudi o glasbenem trgu ne premišljujeta, zato se trenutno fokusirata na ustvarjanje in ne na koncerte. Ko delata, svoje ustvarjalnosti ne blokirata s tem z razmišljanjem o tem, kaj bi bilo bolje sprejeto na trgu.

»Midva preprosto delava, kar imava rada, nič na silo. Trudiva se delati dobro in to je vse, kar je v najini moči«, nam za konec pove Boris.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Za začetek niti ni slabo. Bravo. Samo tako naprej.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Enkratna pesem
Suze liju črne oči

didikong (nepreverjen)

Res zelo solidno. Predvsem pa pametno glede izbire jezika, saj bosta lažje prodrla na južni trg :)

Starejše novice